Οι αλβανοί εάν έκαναν απέλαση στον Οικονόμου, φοβούνταν αντίμετρα και την απέλαση του αλβανού προξένου στα Γιάννενα

Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Σέκουλι», το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν κήρυξε τον έλληνα πρόξενο Κορυτσάς ως persona non grata , φοβούμενοι, όπως άλλωστε είναι και η πρακτική στις διπλωματικές σχέσεις, την αντίστοιχη απάντηση της ελληνικής πλευράς, κάνοντας απέλαση τον αλβανό πρόξενο στα Γιάννενα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο το διάλογο που έγινε ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής. Κι ενώ πρόεδρος της επιτροπής Φατός Μπέγια συζητούσε το θέμα της απογραφής λέγοντας πως «ως βουλή δεν μπορούμε να το εγείρουμε ως θέμα ,ενώ μπορούμε προσωπικά ως βουλευτές », το μέλος της επιτροπής και βουλευτής του Σ.Κ. Άρτα Ντάντε ανέφερε:

Άρτα Ντάντε: Ο μεγάλος αυτός θόρυβος κάνει ζημιά στις σχέσεις (ενν. με την Ελλάδα). Η ανησυχία που είχαμε εμείς και ο Γκάζι εξέφρασε (ενν. τον γενικό γραμματέα του αλβανικού Υπεξ κ. Γκαζμέντ Τουρντίου) εισακούστηκε και αυτόν (ενν. τον έλληνα πρόξενο) τον ανακαλέσανε. Το Υπεξ είχε κάνει μια συνάντηση και ο πρέσβης είχε δεσμευθεί και είπε πως «θα τον τραβήσουμε εμείς , όχι εσείς»

Φάτος Μπέγια: Μια ανοιχτή πόρτα δεν είναι ανάγκη να την ανοίξεις, αυτό είναι το θέμα. Αυτοί βρήκαν τον πιο καλό τρόπο να τον ανακαλέσουν οι ίδιοι. Γιατί εσύ ξέρεις πολύ καλά πως εάν διώχναμε εμείς αυτόν, θα διώχνανε αυτοί των Ιωαννίνων. Κι αυτή είναι η διπλωματία.

Άρτα Ντάντε: Αυτός των Ιωαννίνων (ενν. ο αλβανός πρόξενος στα Γιάννενα) έχει πάει παράνομα εκεί.

Γκαζμέντ Οκέτα: Ω Φάτος, έχει μέσα ενημέρωσης εδώ μέσα και συ μιλάς για κάτι εμπιστευτικό. Εάν μιλάς έτσι, εσύ μπορείς να μιλήσεις και αργότερα…