«Το Κόμμα Ενότητας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ), «πρόδωσε» χθες το σύμμαχό του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας, επιμένοντας στην υποψηφιότητα για την δημαρχία της Χιμάρας, τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο», γράφει με έμφαση το δημοσίευμα  της αλβανικής ‘Shqip’.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του κόμματος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βαγγέλης Ντούλες,  δήλωσε ότι το ΚΕΑΔ (HRUP) προτείνει για υποψήφιο της παραλιακής πόλης της Κορυτσάς τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο.

«Πριν εκφραστούμε εμείς, για τις αποφάσεις της ΚΕΑΔ, άλλες δυνάμεις βιάζονται να προκαταλάβουν τις σκέψεις μας. Το ΚΕΑΔ δεν ψάχνει εναλλακτικές λύσεις, σύμφωνα με τους στρατηγικούς μας εταίρους, η υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Μπολάνου για την πόλη της Χιμάρας είναι δεδομένη», δήλωσε με σαφήνεια ο Ντούλες.

Απαντώντας, εμμέσως, σε εικασίες του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος, ο Ντούλες διευκρίνισε τις θέσεις του κόμματος των μειονοτήτων, γιατί, δηλαδή, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Βασίλη Μπολάνου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρόεδρος του ΚΕΑΔ, “ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να είναι κοντά στα προβλήματα του πολίτη, να προβληματίζεται για την μειονότητα, και να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών της Χιμάρας. Κι όλα τα στοιχεία αυτά τα έχει ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Μπολάνος”.

Επιπρόσθετα, αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν  κατά του δημάρχου της Χιμάρας.

«Οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι. Σε ένα κράτος δικαίου υπάρχει η θεσμική αλυσίδα, μέσω της οποίας παίρνονται οι αποφάσεις και εκτελούνται  και δεν είναι δυνατόν να παρασυρόμαστε από τις  μυθοπλασίες, τις οποίες μεταδίδουν και τα μέσα ενημέρωσης », είπε ο Ντούλες, υποστηρίζοντας τον Βασίλη Μπολάνο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της τοπικής ελληνικής οργάνωσης «Ομόνοια».

Με την παραπάνω συνέντευξη παρουσιάζεται μια διαφωνία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δεν ήθελε την υποψηφιότητα του Μπολάνου για την Χιμάρα.

Από την άλλη πλευρά, το Δημοκρατικό κόμμα δεν έχει καταλήξει ακόμη ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξει, και αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή, αφού και οι τρεις, μέχρι στιγμής υποψηφιότητες στη Χιμάρα, παρουσιάζουν μια έντονη δυναμική.
 

Τίτλος: «Dule: Bollano kandidat në Himarë, aleancat sipas realiteteve vendore»

Πηγή