Ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου με νέα επίθεση στην Ελλάδα

Με αφορμή την απόφαση για τον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπολύει νέα επίθεση κατά της Ελλάδας. Το τουρκικό ΥΠΕΞ λέει μεταξύ άλλων πως αποδείχθηκε ότι η χώρα μας προστατεύει πραξικοπηματίες.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Χθες (19 Απριλίου), πληροφορηθήκαμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Παρά το γεγονός ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρή επιτήρηση, η απόφαση αυτή έδειξε για μία ακόμη φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστάτευε και προστατεύει τους πραξικοπηματίες .

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι άλλοι που συμμετείχαν στο πραξικόπημα θα απελευθερωθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές.

 

Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που έβλαψε τη συνείδηση ​​των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών ενάντια στη δημοκρατία στη χώρα μας.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό πραξικοπηματών και της κρίσης τους στη χώρα μας.