Με τα ανακυκλωμένα πολιτικά και οικονομικά “υλικά” δουλειά πλέον δεν γίνεται

Σχολιάζει ο καθηγητής Γιάννης Ζουγανέλης

Ο αριθμός των αρνητικών γεγονότων στην Ελλάδα αυξάνει σε πυκνότητα και ένταση καθημερινά. Μερικοί το λένε σύστημα “πλημμύρα”, που αυτή τη φορά όμως θα είναι “Νιαγάρας”. 

Η αυξανόμενη καθημερινή αποσύνθεση της κρατικής υπόστασης της χώρας μας οφείλεται σε συσσωρευμένη ανικανότητα χρόνων, σε αδυναμία αντιμετώπισης μικρών κρίσεων σε συλλογικό πολιτικό επίπεδο και κυρίως στην έλλειψη μηχανισμών και ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε επίπεδο, που να μπορεί να σκεφτεί, να αξιολογήσει και να επιλύσει επιμέρους θέματα. Αυτό δεν είναι τυχαίο…

Οι είκοσι δημοσιογράφοι που στρώνουν καθημερινά τη “μπάλα” στο επικοινωνιακό γήπεδο δεν μπορούν να αλλάξουν πλέον με στημένα παιγνίδια “ειδήσεων” και “συζητήσεων” τα καθημερινά αυξανόμενα αρνητικά γεγονότα ούτε να ομορφύνουν κάτι, που είναι σε κάθε του δυνατή επιλογή άσχημο.

Η Ελλάδα με το παρόν πολιτικό σύστημα θα παραμένει ένα άλυτο πρόβλημα σε πορεία εξαύλωσης. Λύση υπάρχει όμως και ο ενεργός της χώρος συνεχώς αυξάνει. Ο χρόνος αλλαγής σκυτάλης είναι το κρίσμο σημείο.