Γραφει ο καθηγητής Γιάννης Ζουγανέλης

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Μαζί σας έχασα και εγώ την αίσθηση του κινδύνου. Αν δεν σας νοιάζει εσάς για ότι συμβαίνει γύρω σας, εμένα γιατί να με νοιάζει; 

 

Στη Κολομβία του ευρωπαϊκού νότου, ο καθένας έχει μια “ειδικότητα”, με μεγαλύτερο απατεώνα το ίδιο το κράτος. Λαθραία καύσιμα, ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα μέσα απο το Αιγαίο με την επίτηδες μη οριοθετημένη ΑΟΖ έρχονται απο τη Τουρκία και την Ασία ή την Αφρική πρός την ΕΕ μέσω Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι ο Donald Trump έχει κηρύξει πόλεμο κατά των οπιοειδών ναρκωτικών. Πολλοί πολιτικοί στη Βενεζουέλα με τους οποίους ο κ.Τσίπρας έχει καλές σχέσεις έχουν κατηγορηθεί απο τις ΗΠΑ για άμεση σχέση με ναρκωτικά. Συνεπώς δεν πρέπει τίποτα να σας ξαφνιάσει στο μέλλον.

 
Στην Ελλάδα έλεγχοι στα λαθραία δεν υπάρχουν. Αραιά και που πιάνεται κανένας, για ξεκάρφωμα και μετά τίποτα ενώ η δικαιοσύνη θέλει χρόνια για να βρεί ενόχους, καθώς οι μάρτυρες φονεύονται και τα αποδεικτικά στοιχεία εξαφανίζονται. Αν απο το φάκελο της Κύπρου χάθηκαν δύο φάκελοι σκεφτείτε τί γίνεται με τις δικογραφίες, που πάνε απο γραφείο σε γραφείο.

Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα χώρα εισόδου των ναρκωτικών. Είναι και η Ιταλία αλλά και η Γαλλία. Για τη Κύπρο υπάρχει περισσότερη σιγουριά, αφού ένας τοίχος τη χωρίζει με τα κατεχόμενα. Ξέρετε πόσα επμπορεύματα χάνουν βάρος στην μεταφορά τους transit απο την Ελλάδα πρός τη βόρεια ευρώπη; Κανείς δεν ξέρει. Δεν είμαι σίγουρος αν κανείς ξέρει τι γίνεται μετά, με τα μεγάλα φορτία λαθραίων που πιάνει η αστυνομία ή το λιμενικό. Άγνωστο το πόθεν έσχες λιμενικών και δικαστών. Οι τελευταίοι μάλιστα δέχονται έλεγχο, μόνο αν τον κάνουν οι ίδιοι!

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΚΑΜΟΡΑ

 

 

Γνωστό το θέμα με τους 3 τόνους ηρωίνη αξίας 1 δις ευρώ που βρέθηκε στο ναρκόπλοιο Noor-1 και τους 10 θανάτους μαρτύρων που φονεύθηκαν για να εξαφανιστούν τα ίχνη.

Γνωστό είναι ακόμη, ότι 40 άτομα είχαν στήσει δύο μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας λαθραίων τσιγάρων στην Ελευσίνα, με τα οποία είχαν γεμίσει την Ελλάδα και που παρότι πιάστηκαν απο την αστυνομία αφέθηκαν ελεύθεροι! Γνωστό είναι επίσης, ότι στην Ελευσίνα δεν γίνεται τακτικός έλεγχος σε πλοία στη ράδα, που περιμένουν να πιάσουν παραλία…

Γνωστό είναι και το πρόβλημα των Ζωνιανών και των Καλών Λιμένων στη Κρήτη, γνωστό επίσης είναι ότι η Μύκονος τη νύχτα μυρίζει χασίσι παντού και ότι έχει γεμίσει με μπράβους και συμμορίες. Γνωστό είναι και ότι βρέθηκε πλοίο με λαθραία τσιγάρα στη Κρήτη αλλά όχι αυτός που θα τα παρελάμβανε στη Θράκη.

 Με τα τελωνεία πάντα παιζόταν παιγνίδι. Τώρα σταμάτησε;

Τίποτα δεν γίνεται αν μια κυβέρνηση δεν είναι συνεργάσιμη. Αν τελικά τόσα παράνομα εισάγονται μέσω Ελλάδας και τίποτα δεν βλέπουν στη ΕΕ και στις ΗΠΑ, τότε καλύτερα να βγείτε στους δρόμους και να τρέχετε… 

Στη παρανομία είναι τα λεφτά και κάποιοι στην Ελλάδα φαίνεται ότι κάθε μέρα γίνονται πλουσιότεροι. Τα κορόιδα θα πληρώνουν φόρους. Ο καθένας και η τύχη του.

ΤΑ ΜΜΕ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΤΕΛ

 

Ο ρόλος των ΜΜΕ απο τη στιγμή που ελέγχονται απο ένα καρτέλ 4-5 ανθρώπων που προβάλλουν τους δικούς τους πολιτικούς είναι ύποπτος έως επικίνδυνος. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα λειτουργούν παράνομα επι δεκαετίες χωρίς να τα ενοχλεί κανένας. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεχώς “εξυγειαίνονται” επιχειρήσεις με μεταβιβάσεις ποσοστών και με “εκκαθαρίσεις” που αφήνουν τη ζημία σε μετόχους που θα έχουν ένα μικρό ποσοστό ή και κανένα. Δεν είναι τυχαίο ότι κανένας πολιτικός δεν μιλάει ενώ ο κόσμος το έχει τούμπανο.

 

Τουρισμός, μαριχουάνα, ηρωίνη, λαθραία καύσιμα είναι το μέλλον της χώρας. Τσίπρας και Μητοστάκης ίδια γεύση. Πρίμο και σιγόντο. Μια παρέα όλοι. Πληρώστε.