Εκτύπωση

Στον απόηχο του μεγάλου εθνικού ιστορικού χαρακτήρα Συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη (4)

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Αποψεις

Στὴν Μελβούρνη τελείωσε ἤδη τὸ ἐκεῖ συλλαλητήριο…

 

εἰκόνες καὶ λήψεις ἀπὸ ἐδῶ.

Κρῆτες, μετὰ ἀπὸ μίαν στάσιν στὶς Θερμοπῦλες, ὁδεύοντες γιὰ Θεσσαλονίκη:

Καὶ οἱ ὁποῖοι κατέφθασαν ἀπὸ ἐχθὲς στὴν Θεσσαλονίκη:

(φωτογραφίες ἀπὸ Νᾶκο Μαρούγκα)

https://www.youtube.com/watch?v=aRhWC9LTM-c&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=aRhWC9LTM-c&feature=youtu.be

Τὸ συλλαλητήριο μπορεῖτε νὰ δεῖτε ἐδῶ:

Ὁ κόσμος καταφθάνει κατὰ ἑκατοντάδες ἐκεῖ!!!

Μετάδοσις ἀπὸ Ἀλέξανδρο Ἑλληνιάδη, ποὺ μοῦ εἶπε πὼς κλαίει ἀπὸ ὅσα βλέπει. 

Ἡ Ἑλλάς μας ἀναπνέει σήμερα στὴν Μακεδονία!!!

Σήμερα, ἀπὸ ἄκρου εἰς ἄκρον τῆς γῆς μας, ὅλη ἡ Ἑλλὰς εἶναι Μακεδονία.

Φιλονόη
 

Υ.Γ.1. Σὲ μίαν ὥρα περίπου τὰ τσιράκια τοῦ πSoros, γιὰ νὰ δικαιολογήσουν τὴν ῥίψιν χημικῶν καί, τελικῶς, τὴν προσπάθεια διαλύσεως τοῦ συλλαλητηρίου, θὰ προελάσουν ἀνενόχλητα, ὑπὸ τὴν σκέπη τῶν κομματικῶν καὶ κρατικῶν μηχανισμῶν. Τοὺς ἀγνοοῦμε καὶ τοὺς ἀπομονώνουμε, ὅπου κι ὅπως μποροῦμε. Θυμόμαστε ὅμως διαρκῶς πὼς στόχος δὲν εἶναι ὅμως αὐτοὶ ἀλλὰ ἡ προστασία τῆς Μακεδονίας μας!!!

Υ.Γ.2. Δὲν εἶμαι μαζύ σας ἀδέλφια (σωματικῶς) λόγῳ σοβαρῶν οἰκογενειακῶν λόγων. Ὅλο μου τὸ εἶναι ὅμως σᾶς συντροφεύει καὶ σᾶς στηρίζει!!!

Και από το diaspora-grecque.com διαβάζουμε τα εξής: 

500.000 άτομα στη Θεσσαλονίκη : Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική .

Περίπου 500.000 κόσμου συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη 21 Ιανουαρίου 2018 , ζητώντας να μην περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων. 

Συλλαλητήρια κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων πραγματοποιήθηκαν επίσης και σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν Έλληνες. 

Πέντε ονόματα φέρεται να κατέθεσε την στη Νέα Υόρκη ο Μάθιου Νίμιτς στους διαπραγματευτές Ελλάδος και ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το «Βήμα», οι οποίες επίσης δημοσιεύονται (εν όλω ή εν μέρει) στη σκοπιανή ιστοσελίδα " www.MKD.mk ", τα ονόματα είναι στα σλαβικά και είναι τα ακόλουθα:
• Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
• Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
• Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
• Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
• Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]Η προπαγάνδα της FYROM στα δημόσια σχολεία ο χάρτης της «Μεγάλης Μακεδονίας» που φτάνει μέχρι τη Λάρισα


Μίκης: Να κινητοποιηθούν οι διανοούμενοι για τα Σκόπια 
Επιστολή του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» 

O Μίκης Θεοδωράκης θεωρεί «μέγα ΕΘΝΙΚΟ λάθος» και σημαίνει γενικό ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ 

Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια 

Την αγωνία του για το Σκοπιανό και ιδιαίτερα για τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ περί ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», στην οποία αναρωτιέται γιατί η ελληνική πλευρά δεν χρησιμοποιεί επιστημονικά επιχειρήματα για να αποκαλύψει αυτή τη «γελοιότητα», όπως τη χαρακτηρίζει. 
O μεγάλος συνθέτης θεωρεί «μέγα εθνικό λάθος» να χαριστεί το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: Δημοσιεύθηκε : Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008«Θέλω να εκφράσω μια μεγάλη απορία που με βασανίζει εδώ και καιρό: Σκοπιανοί και ορισμένοι Αμερικανοί φίλοι τους μας έχουν ζαλίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι τάχα οι μοναδικοί Μακεδόνες και ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική, δηλαδή αυτή περίπου που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτά τα τερατώδη ψέματα διδάσκονται σαν αλήθειες σε ξένα Πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 100 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τα έχουν εμπράκτως αποδεχθεί σαν ιστορικές αλήθειες. 
Ιδού λοιπόν η απορία μου: Υπήρξε έως τώρα από την πλευρά μας η οφειλόμενη επιστημονική αποκάλυψη όλης αυτής της γελοιότητας; Αν ναι, με ποιους επιστημονικούς τρόπους και αν όχι, γιατί; Αφού είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαρόαιμοι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι καθαρά Σλαβική. Πού είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Ακαδημία Αθηνών, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι Έλληνες ιστορικοί και γλωσσολόγοι, ώστε με ακλόνητες επιστημονικές αναλύσεις να αποκαλύψουν την αλήθεια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ των άλλων κρατών, όπως ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί ανενόχλητοι και μόνοι εδώ και δεκάδες χρόνια; Πώς αξιοποιούνται οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ξένων καθηγητών και ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων και γελοιοποιούν τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών; 

Ιδιαίτερα σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου κυριολεκτικά “σαρώνουν” οι Σκοπιανοί, οι δυστυχείς συμπατριώτες μας μένουν ακάλυπτοι και παραπονεμένοι, εγκαταλελειμμένοι από την Πατρίδα Μητέρα τους που... σφυρίζει αδιάφορα. 

Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις μεγάλες Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου με χιλιάδες βιβλία, έτσι που στο τέλος, μπροστά σ΄ αυτή τη σιωπηλή αντιμετώπιση αυτών των παραμυθιών, να αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι ότι είναι... κατ΄ ευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος! Κι έτσι φτάσαμε ώς εδώ, να μας κατηγορούν ότι είμαστε... κατακτητές της Θεσσαλονίκης! 
Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, γιατί εγώ όπως ξέρετε θεωρούμαι... εθνικιστής και επομένως προκατειλημμένος αφού πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να τους χαρίσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη». 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση