Toυ Σταύρου Μαρίνη

Δεν έχω χρόνο να εξηγώ. Δεν έχω χρόνο να προσπαθώ για κάτι που δεν αξίζει. Δεν έχω χρόνο κάτι να προσθέσω. Δεν θα ήθελα να κάνω πάλι τα ίδια λάθη εάν και τα αγαπάω με πάθος!!!! Το σημερινό θέμα δεν έχει σχέση με την δολοφονία του Άντη στην Κύπρο, τις βομβιστικές επιθέσεις των “τρομοκρατών” που αδυνατεί να συλλάβει η ΕΛ.ΑΣ , ούτε με την κόντρα troktikou-zougla, δεν έχει σχέση ούτε με την δική μας επικοινωνία.

Είναι ένα κείμενο που δεν θα βοηθήσει κανέναν να γίνει καλύτερος άνθρωπος , και κυρίως δεν αφορά όσους δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους και πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί. Το χάσιμο χρόνου στις μέρες μας έχει γίνει πλέον επικίνδυνο σπορ, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος και δεν γνωρίζουμε την λήξη του τότε το σενάριο μοιάζει εφιαλτικό.
 
Σπαταλάμε χρόνο από αυτόν και δεν ξέρουμε πόσο ακόμα μας μένει. Κάποιοι σπαταλούν χρόνια, άλλοι μήνες ή οι πιο τυχεροί ή έξυπνοι μέρες. Όμως δεν είναι θέμα εξυπνάδας η διάθεση του χρόνου μας. Για να επιβιώσουμε πρέπει να εργαζόμαστε εκτός και έχουμε έτοιμη καβάντζα που όμως κάποτε τελειώνει και κυρίως το γέμισμα του χρόνου μας πρέπει να ικανοποιεί τουλάχιστον εμάς τους ίδιους. Σε μια ζωή που τελειώνει όποτε αυτή θέλει δεν υπάρχει έχουμε χρόνο. Γιατί απλούστατα μπορεί να μην έχουμε!!!!!
 
Δεν ήθελα να σας βαρύνω Κυριακάτικα μάλιστα σήμερα είχα ένα κείμενο για ερωτευμένους αλλά μια συζήτηση, ένα δράμα και κυρίως η προσωπική μου αναζήτηση σε χάσιμο χρόνου με έκαναν να καταφύγω σε κάτι πιο οικείο για μένα. Άλλωστε για Αγάπη, Φιλία, έχουμε γράψει και στο παρελθόν. Όπως επίσης και για την Αχαριστία και σκέφτηκα πόσο αχάριστος είμαι που σπαταλώ το χρόνο που μου έχει χαρίσει ο Θεός σε άχρηστα πράγματα. Μην τρομάζετε το έχω σκεφτεί και στο παρελθόν αυτό και δεν άλλαξα τίποτα. Απλά το γράφω μήπως έστω και ένας από εσάς καταφέρει βρει τι είναι χάσιμο χρόνου και αξιοποιήσει καλύτερα τον χρόνο του. Άμα το βρει ας μας στείλει μήνυμα να το κάνουμε και εμείς εάν φυσικά μπορούμε να το κάνουμε. Γιατί οι λύσεις μπορεί για κάποιους να είναι εύκολες και για κάποιους τόσο επώδυνες που επιλέγουν να έχουν τα πάντα σε μια εκκρεμότητα. Άλλωστε πιστεύουν ότι έχουν χρόνο. Πόσο λάθος κάνουν…