Αυτές τις μέρες συντελείται η τελευταία πράξη της προδοσίας…
Και ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αμήχανος(;), αιφνιδιασμένος(;), σοκαρισμένος(;)… πάντως σίγουρα με περίεργη απάθεια!

Έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό και θα συνεχίσω να το φωνάζω ότι όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα! Ο Παπανδρέου πήρε το χρίσμα από τα αφεντικά του όταν διαβεβαίωσε ότι θα υπηρετήσει τα σχέδιά τους… ότι θα συνεχίσει δηλαδή το καταστροφικό έργο του Kαραμανλή, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει! Το πλήρες ξεπούλημα της χώρας και την διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών ελευθεριών…

Η προσπάθεια ξεπουλήματος της χώρας έχει ξεκινήσει από πολύ παλιότερα… Τώρα όμως τα πράγματα επισπεύδονται βίαια… Αυτό που γίνεται έχει το σκοπό του! Ο κόσμος βομβαρδίζεται από το ένα μέτρο μετά το άλλο και παράλληλα από το μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς και η επιλογή του “σοσιαλιστή” Παπανδρέου είναι “μονόδρομος”! Για αυτόν ακριβώς το λόγο επιλέχθηκε ο Παπανδρέου… Για να πειστεί το πόπολο ότι αφού κάποιος με τελείως αντίθετη ρητορεία και “ιδεολογία” αναγκάζεται να τα κάνει αυτά, σίγουρα δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο… δεν υπάρχει άλλη λύση!
Έξυπνο κόλπο, δεν μπορείτε να πείτε!!!

Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μεθοδεύονται τα πράγματα και πού αποσκοπούν…
Το ξεπούλημα της χώρας έχει ήδη αναγγελθεί από τα πιο επίσημα χείλη το 2005! Από την τότε πρόεδρο της βουλής προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της δημοκρατίας κο Παπούλια, κατά την προσφώνηση για την ανάληψη των καθηκόντων του! Καμαρώστε τους και μαζί καμαρώστε και τον κο Πετσάλνικο!!!

Φυσικά η διαδικασία είχε ξεκινήσει από πολύ πιο πριν… Από τα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, την μετοχοποίηση ΔΕΚΟ εις βάρος του κοινωνικού συνόλου κλπ. Όμως τώρα θα ασχοληθώ με τις μεθοδεύσεις των τελευταίων χρόνων που τα πράγματα έγιναν πιο πιεστικά για να φτάσουμε στη λαίλαπα του σήμερα…

Είναι γνωστό σε όλους ότι για να στηθεί ένα τόσο μεγάλο κόλπο χρειάζονται οι “σωστοί” άνθρωποι στις σωστές θέσεις! Ίσως να αντιλαμβάνεστε και το λόγο “αγιογράφησης” ως του “καλύτερου προέδρου” ενός ανθρώπου που ήταν στο κόλπο και καμία αντίρρηση δεν έφερε όταν η κα Μπενάκη του έλεγε αυτά που του έλεγε! Και φυσικά καταλαβαίνετε το λόγο που δεν δόθηκε καν η διάσταση που θα έπρεπε σε κάτι τόσο αισχρό που ειπώθηκε… Και το οξύμωρο…; Ο κος Παπούλιας ορκίστηκε να φυλάττει το σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία(!) έχοντας αποδεχθεί ότι η εθνική κυριαρχία θα αλλάξει και τα σύνορα θα περιοριστούν!!! Και τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα!…

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όλα όσα γίνονται στο όνομα της κρίσης είναι προειλλημένες αποφάσεις που απλώς ο Καραμανλής δεν πρόλαβε να εφαρμόσει! Όταν λοιπόν το “άστρο” του έχανε τη λάμψη αποφασίστηκαν οι πρόωρες… Το σχέδιο έπρεπε να υλοποιηθεί και ο δοσίλογος Παπανδρέου ήταν χρυσή ευκαιρία! Και όπως προανέφερα, η λογική ότι “αφού το κάνει μία “σοσιαλιστική” κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλος δρόμος”… μοναδική ευκαιρία!!!
Δεν σας κάνει εντύπωση η εμμονή του σε μία πολιτική που είναι τόσο αντίθετη με την “ιδεολογία” του…; Δεν σας κάνει αντύπωση ότι λέει ότι “δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος”…; Δεν σας κάνει εντύπωση η τόση ρητορεία γύρω από το “πατριωτικό” του καθήκον…; Η στήριξή του από τον Μητσοτάκη (έναν άλλο δοσίλογο-μαυραγορίτη) που τον έλεγε ανίκανο δεν σας έχει παραξενέψει…; Ο “πατριώτης”, ο “θέλω και εγώ από την κουτάλα” που έλεγε ότι ο Παπανδρέου θα καταστρέψει τη χώρα και έσπευσε στο πλευρό του, δεν σας έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό…; Η επίκληση των παραπάνω στην προσωπικότητα του… Σημίτη που πρέπει να επιστρατευθεί για να σωθεί η χώρα, δεν σας λέει τίποτα…; Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω…; Τόση στήριξη από τόσο ετερόκλητους ανθρώπους και παράγοντες… από όλα τα ΜΜΕ… από ντόπιους και ξένους που περιμένουν να σκυλέψουν το πτώμα… θα έπρεπε κάπου να οδηγεί το μυαλό σας… Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί…; “Κόπτονται” για την “πατρίδα”(!);

Ας δούμε λοιπόν μήπως θα μπορούσαν να βρεθούν αλλού χρήματα και όχι από μισθούς, συντάξεις και έμμεση φορολογία που είναι γνωστό ότι χτυπάει τους οικονομικά ασθενέστερους. Κατ’ αρχήν έχουμε την παροχή 17δις στις τράπεζες μόλις χθες (η σχετική εντολή είχε υπογραφεί από τον Παπακωνσταντίνου λίγες μέρες πριν!) από το κράτος… Όλοι, για να μπερδέψουν τα πράγματα λένε ότι πρόκειται για εγγυήσεις! Πρόκειται για ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που δίνονται στην ΕΚΤ για να δανείζει τις τράπεζες με 1% και οι τράπεζες μετά να κερδοσκοπούν εις βάρος του δημοσίου δανείζοντάς το με 6-7%, κοινώς αναλόγως τα spreads! Αυτά τα ομόλογα όμως δημιουργούν χρέος στο δημόσιο που κρατάει στα χέρια της η ΕΚΤ! Αυτή είναι η αλήθεια και η ωραία και επικερδής κομπίνα μεταξύ τραπεζιτών-πολιτικών και εις βάρος του ελληνικού λαού!!!
Και φυσικά ο κος Παπακωνσταντίνου πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έδωσε παράταση σε μία συμφωνία που όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση στηλίτευε και επέκρινε… Και μάλιστα όταν έχει ήδη αποδειχθεί ότι τα χρήματα δεν έπεσαν στην αγορά (όπως κορόιδευαν οι προηγούμενοι συνένοχοι) και οι τράπεζες δηλώνουν κερδοφορία, άρα εξ αρχής δεν χρειάζονταν στήριξη!
Χθες ανακοινώθηκε ότι 638 δις περίπου είναι οι καταθέσεις στις τράπεζες και μάλιστα ότι σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 6 δις! (Άλλος ένας λόγος λοιπόν που δεν έπρεπε να δοθούν τα 17 δις!) Δεν θα μπορούσε να ζητηθεί ένα ποσό της τάξης του 2-5%, δηλ. 13-30 δις αμέσως-αμέσως; Και μάλιστα ούτε καν να αρπαχθούν, να απαιτηθούν σαν δάνειο  για κάποιο διάστημα… Φυσικά δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των τραπεζιτών, ούτε και τα συμφέροντα που υπηρετεί η κυβέρνηση…! Ας μη μιλήσουμε για άλλες πηγές όπως οι μεγαλο-επιχειρηματίες και οι τράπεζες κλπ… Πάλι όμως δεν θα βοηθούσε τα σχέδιά τους!!!

Πριν φτάσουμε όμως εδώ υπήρξε μία σειρά μεθοδεύσεων που ήδη έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα και οι περισσότερες από αυτές δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης ότι αυτό που εκτυλίσεται είναι ένα καλοστημένο και προαποφασισμένο σχέδιο που εκτελείται κατόπιν εντολών! Οι πρώτοι “τεχνοκράτες” που σκέφτηκε ο κος Παπανδρέου για να ζητήσει την “τεχνογνωσία” τους ήταν του ΔΝΤ! Αφού είχε προηγηθεί μία άνευ προηγουμένου δυσφήμιση της χώρας σε κάθε μέσο από τον ίδιο και τον Παπακωνσταντίνου εκθέτοντας τα χάλια της και τη βούλησή τους να ακολουθήσουν τις εντολές των εντολέων τους… κερδοσκόπων! Και πριν από αυτό, από τις 5 Οκτώβρη είχαν φροντίσει να ανοίξουν διάπλατα την πόρτα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα και παιχνίδια!!! (Τ3-Τ10)

Ως τώρα έχουμε λοιπόν… έναν “αρχισοσιαλιστή” που μόλις αναλαμβάνει την εξουσία (καταλαμβάνει μήπως θα ήταν σωστότερο;) έχοντας εξαπατήσει τους ψηφοφόρους του κατ’ αρχήν αλλά και όλο το πανελλήνιο που τον είχε ακούσει προεκλογικά, να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην κερδοσκοπία! Μας αραδιάζει ένα σωρό επικοινωνιακά ψέμματα για να κερδίζει χρόνο και ταυτόχρονα βάζει τη χώρα υπό αυστηρή κηδεμονία των Βρυξελλών και του ΔΝΤ! Παράλληλα φροντίζει να βγαίνει για δανεισμό αφού προηγουμένως έχει συμβάλλει στην άνοδο των spreads (“τιτανικός”,”χρεωκοπία της χώρας’, “δραματική κατάσταση της οικονομίας”, “δεν υπάρχει σάλιο” … και πόσα ακόμη) και μάλιστα όσο ακριβότερα τα επιτόκια τόσο περισσότερα από τα αρχικά προβλεπόμενα δανείζεται!!! Και, μέσα σε όλα, τοποθετεί στη θέση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ τον άνθρωπο της Goldman Sachs που λίγες μέρες μετά σκάει το σκάνδαλο με τα swaps… Και φυσικά κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, κανένας δεν απαιτεί την παραίτησή του! Η Goldman Sachs που ελέγχεται από το αμερικανικό κράτος, στην Ελλάδα παραμένει σύμβουλος!!! Η Goldman Sachs όμως βρίσκεται πίσω και από το ΔΝΤ ή όπως λέει ο Μax Kaiser “είναι το ΔΝΤ“!

Παράλληλα με τη μεθόδευση για το ξεπούλημα της χώρας και στο όνομα της “πατρίδας” επιβάλλονται μέτρα που οδηγούν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και σε βαθύτερη ύφεση την αγορά και κατ’ επέκταση την οικονομία… Μέτρα που αποσκοπούν στην πλήρη κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε οι πολίτες αυτής της χώρας να εξαθλιωθούν και να παραδοθούν βορά στους ξένους ηγεμόνες, κοινώς στα αφεντικά που με τόση αγωνία υπηρετεί ο Γιωργάκης και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου! Ο πουλημένος Γιωργάκης, που προεκλογικά λοιδωρούσε τον αντίπαλό του ότι με πάγωμα μισθών θα διαλύσει την οικονομία και θα την οδηγήσει σε ύφεση, επιβάλλει μειώσεις με ταυτόχρονη αύξηση φόρων!!! Άρα, εν γνώσει του οδηγεί την οικονομία σε βαθιά ύφεση και τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση…

Παράλληλα παίζει όμως και το βρώμικο παιχνίδι του πλήρους ξεπουλήματος και της παράδοσης της χώρας στς ξένα αφεντικά του… Και εδώ βρίσκεται το κλειδί της κομπίνας με το περίφημο “σχέδιο διάσωσης”!
Δεν πρόκειται για κανένα “σχέδιο διάσωσης”, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους… Πρόκειται για σχέδιο δανεισμού με επαχθείς όρους που αποσκοπεί στην κατοχύρωση των κερδών των πιστωτών!!!
Πρόκειται για ένα σχέδιο που δίνει την ευκαιρία να μας δανείσουν με 5% ενώ δανείζονται με πολύ λιγότερα, άρα να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας, και μέσω αυτού του δανεισμού να αποπληρωθούν χωρίς αμφισβήτηση τα δάνεια που μας έχουν οι ίδιοι δώσει…

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από άρθρο του capital.gr με προσοχή!
«Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως διευκρίνισε στο Capital.gr αρμόδιο στέλεχος της Επιτροπής, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες τραπεζικών αναλυτών.
Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της…»
(ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο capital.gr)

Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αλλάζουν τα δάνεια με νέα δάνεια που γίνονται με επαχθέστερους όρους και εις βάρος της χώρας! Τα έως τώρα δάνεια καλύπτονται με ομόλογα του δημοσίου και αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο για τον δανειστή, αν μία χώρα κυρήξει πτώχευση…
Τα νέα διμερή δάνεια που θέλει να συνάψει ο κος Παπανδρέου περιέχουν τον όρο ότι ως εγγυήσεις δίνονται κινητές και ακίνητες αξίες της χώρας! Κοινώς, αν δεν αποπληρωθούν, ο δανειστής μπορεί να απαιτήσει εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της χώρας!!! Και επειδή η χώρα θα οδηγηθεί σίγουρα σε στάση πληρωμών ή χρεωκοπία (δεν βγαίνουν τα νούμερα) ο κος Παπανδρέου θέλει να φροντίσει ώστε να μπορεί να ξεπουληθεί υπέρ των συμφερόντων που υπηρετεί!!!
Μήπως η απαίτηση για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του χρήματος και τη δημιουργία “περιουσιολογίου” των πολιτών, που δήθεν γίνονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχει απόλυτη σχέση με την καταγραφή των κινητών και ακίνητων αξιών της χώρας…;
Γι αυτό ακούτε τον Παπακωνσταντίνου να μην συζητάει καν την περίπτωση αναδιαπραγμάτευσης του χρέους ή αμφισβήτησής του (ολόκληρου ή μέρους του) ως “απεχθούς χρέους”! Γι αυτό βλέπετε να επισπεύδονται τα πράγματα και να προσπαθούν να πιάσουν όλη την κοινωνία στον ύπνο! Γι αυτό έχουν επιστρατευθεί όλα τα πουλημένα παπαγαλάκια για να πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και να δημιουργήσουν τον απαραίτητο πανικό! Γι αυτό όλα τα παραπάνω λαμόγια εργάζονται εντατικά για την επίτευξη του στόχου τους! Γι αυτό ο Αλ. Παπαδόπουλος ζητούσε τις προάλλες “θεραπεία-σοκ” για τη χώρα!!!

Δείτε τι είναι η “θεραπεία-σοκ” (ή Shock Doctrine) που όλοι αυτοί επιζητούν και πώς λειτουργεί ώστε να αιφνιδιάζονται οι πολίτες και να συναινούν χωρίς δεύτερη σκέψη…

Tώρα λοιπόν που γνωρίζεις τι σου στήνουν και έχει αποδειχθεί ποικιλοτρόπως ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο… ήρθε η ώρα να αποφασίσεις!
Αυτά που γίνονται σε βάρος σου και σε βάρος των παιδιών σου αλλά και των γονιών σου, δεν γίνονται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της χώρας!
Γίνονται για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας διεφθαρμένης ολιγαρχίας ντόπιων και ξένων, εις βάρος της χώρας μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού!
Γίνονται για να καταφέρουν “με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια”!
Γίνονται για να μην μπορέσεις να ξανασηκώσεις κεφάλι!
Γίνονται για να είσαι ο μόνιμος σκλάβος τους μέσω ενός απεχθούς και παράνομου χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν και σου στέλνουν τώρα το λογαριασμό! Την ώρα που αυτοί συνεχίζουν να σε κλέβουν και να ζουν σε βάρος σου…
Γίνονται επειδή είναι πολλά τα λεφτά της προδοσίας!

Η μόνη ευθύνη που μπορεί να σου καταλογίσει κάποιος, αν δεν είσαι ένα από αυτά τα λαμόγια… κάποιος από αυτούς τους δοσίλογους… είναι ότι επέτρεψες με τον ωχαδερφισμό σου και την αδιαφορία σου να σε φτάσουν εδώ που σε έφτασαν! Όμως αρκεί αυτός ο λόγος για να αποδεχθείς τον ζυγό και την εξαθλίωση που σου επιβάλουν…;
Αρκεί αυτός ο λόγος για να δεχτείς αδιαμαρτύρητα το λογαριασμό τους, που ούτε για αυτόν δεν έδωσαν λόγο και δεν μας είπαν πώς δημιουργήθηκε…;
Αρκεί αυτός ο λόγος για να απεμπολήσεις και να ξεπουλήσεις τα πάντα…;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, έρχεται μία στιγμή στην ιστορία που κάθε λαός καλείται να δώσει κρίσιμες μάχες απέναντι σε έναν αδίστακτο εχθρό! Όταν αυτό γίνεται με πόλεμο ο εχθρός είναι πιο φανερός και τον γνωρίζεις… Όταν γίνεται με τον τρόπο που γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο εχθρός είναι μασκαρεμένος… σου παριστάνει τον “φίλο” και χρησιμοποιεί δοσίλογους και ντόπιους προδότες που δουλεύουν υπογείως και διαλύουν τη χώρα εκ των έσω! Ο εσωτερικός εχθρός είναι πάντα ο πιο ύπουλος και ο πιο επικίνδυνος, όμως μετά από τόσες άτσαλες (λόγω βιασύνης) κινήσεις έχει πια αποκαλυφθεί!

Τα κόμματα πλέον δεν έχουν καμία θέση στον αγώνα σου! Αν θέλουν να τον στηρίξουν είναι καλοδεχούμενα! Μην επιτρέψεις όμως να τον καπελώσουν και να εκτονώσουν την οργή σου εκεί που θέλουν… Τώρα είναι ο καιρός που πρέπει να ξεχωρίσουν “τα πρόβατα από τα ερίφια” και όλος ο κόσμος να παλέψει ενωμένος απέναντι στον κοινό εχθρό! Τώρα πλέον δεν υπάρχει χρόνος για διχασμό, ούτε για να γίνεις το πιόνι στο όποιο παιχνίδι τους! Τώρα είναι αυτοί εναντίον όλων!!!

Αν ούτε τώρα αποφασίσεις ότι πρέπει να παλέψεις στην κυριολεξία για αυτά που σου κλέβουν και για αυτά που σου ετοιμάζουν και τα πολύ χειρότερα που ετοιμάζουν για τα παιδιά σου… τότε το παιχνίδι το έχεις χάσει και είσαι άξιος της κατάντιας σου! Είναι καθαρά στο χέρι σου, στο χέρι όλων μας να πετάξουμε όλους τους πουλημένους και δοσίλογους… Τους πολιτικούς, του πουλημένους μισθωμένους “δημοσιογράφους”, τους ξεπουλημένους δικαστές, τους συνδικαλιστές-προδότες των αγώνων σου, τα ντόπια λαμόγια και πάνω από όλα τα ξένα αφεντικά που μας επιβλήθηκαν από έναν πουλημένο πολιτικό κόσμο χωρίς να ρωτηθούμε!

Τώρα είναι η ώρα του “Μολών Λαβέ!” και του “Δεν πληρώνω… Δεν πληρώνω”! Αν τώρα σκύψεις το κεφάλι… μην τολμήσεις να ζητήσεις βοήθεια μετά! Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά!!!

Υγ. Δείτε τι έπαθε η 5η(!) οικονομία του κόσμου με την επέλαση του ΔΝΤ και την επιβολή των πολιτικών του! Δείτε όμως και πώς κέρδισε ο λαός όταν πάλεψε ενωμένος… εδώ

Υγ.2 Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τον τρόπο δράσης του ΔΝΤ εδώ

Yγ.3 Διαβάστε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Σαμίρ Αμίν στον Δημ. Κωνσταντακόπουλο εδώ

πηγή: Blogging VS manipulation