Στο στόχαστρο του Τραμπ η Χίλαρι, για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ “τα έψαλε” στην αντίπαλό του για τους χειρισμούς που έκανε στη Συρία και στο Ιράκ όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών

Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Χάι Πόιντ της Βόρειας Καρολίνας έμεινε σταθερός στην γραμμή που ακολουθεί καταγγέλλοντας την αντίπαλό του και υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ τόνισε ότι κατά της θητείας της Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών, από το 2009 έως το 2013, στην πρώτη προεδρική θητεία του Μπαράκ Ομπάμα, η ίδια υποστήριξε πολιτικές που επιδείνωσαν το επίπεδο ασφάλειας στις ΗΠΑ. “Είμαι πιο σκληρός από εκείνη απέναντι σε αυτή την τραγική κατάσταση, κι εκείνη πηγαίνει από εδώ κι από ‘κεί δηλώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η στρατολόγηση υποψηφίων τρομοκρατών”, δήλωσε ο Τραμπ.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος κατηγορεί την Κλίντον ότι οι πολιτικές που ακολούθησε στη Συρία και το Ιράκ στην ουσία επέτρεψαν την ενδυνάμωση και ανάδειξη της τρομοκρατικής απειλής του Ισλαμικού Κράτους.

Ένα ουσιαστικό σημείο της κριτικής που ασκεί ο Τραμπ στην Κλίντον επικεντρώνεται στην αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ το 2011, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη διαφωνία του προέδρου Ομπάμα με τους Ιρακινούς ηγέτες στο ζήτημα αυτό. Ο Τραμπ τονίζει ότι οι επιπτώσεις της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων συνέβαλαν δραματικά στην επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία.

Ένα άλλο σημείο της κριτικής του Τραμπ αφορά την υποστήριξη της Κλίντον στην είσοδο προσφύγων από τη Συρία στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ επιμένει στη θέση του, ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου στη χώρα.

Παράλληλα, ο Τραμπ επιμένει στην πρότασή του να υπάρξουν ζώνες ασφάλειας για τους πρόσφυγες, τις οποίες μπορούν να χρηματοδοτήσουν οι χώρες του Κόλπου. “Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνεις πράγματα με τα χρήματα των άλλων”, δηλώνει.

Πηγή