O “δισεκατομυρριούχος” που χρωστάει το σπίτι του!

60 λεπτά με τον Αρτέμη Σώρρα: Ο εωσφόρος, ο γυφτοκούμπαρος και τα 2,3 τρισ. ευρώ

Της Αθανασίας Αγγελοπούλου- Real News

Η Realnews μπήκε στο στρατηγείο του επικεφαλής του πολιτικού φορέα που υπόσχεται να «εξαγοράσει» το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος των Ελλήνων. Ο Αρτέμης Σώρρας απαντά σε όλες τις ερωτήσεις με τον δικό του τρόπο και επιτίθεται στους πρώην στενούς του συνεργάτες που τον κατηγορούν ως απατεώνα.

Ο λόγος του είναι χειμαρρώδης, χωρίς τελείες και διακόπτεται μόνο για να χαμηλώσει το κινητό του που χτυπά με ήχο το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». «Δεν είμαστε τίποτα ντιντήδες», σχολιάζει για την επιλογή του ήχου, πριν συνεχίσει τη θεωρία του, που στην πραγματικότητα είναι σκέψεις και αποφθέγματα ατάκτως ερριμμένα. 

Η Realnews μπήκε στο άντρο του Αρτέμη Σώρρα, στη Δάφνη, και ζήτησε απαντήσεις για τα έργα και τις ημέρες του ανθρώπου που συστήνεται ως ιδιοκτήτης μυθικής περιουσίας.

Επιμένει ότι διαθέτει 600 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα και 2,3 τρισ. Ευρώ, που είναι έτοιμος να προσφέρει στους ελληνικούς δήμους, μέσω 49.000 έτοιμων μελετών έργων, εγκεκριμένων από τον ΟΗΕ σε 123 ενότητες έργων!

Στην υποδοχή, περίπου 10 εργαζόμενοι κινούνται γύρω του και ακούν ευλαβικά τις οδηγίες του.

Η γραμματέας μεταφέρει την ηλεκτρική σόμπα που θερμαίνει τον χώρο στο ελάχιστων τετραγωνικών γραφείο του, όπου θα γίνει η συνέντευξη, και σερβίρει καφέ σε κούπες με το σήμα «Ελλήνων Συνέλευσις».

Στις ντουλάπες στοιβάζονται εκατοντάδες εξώδικα τα οποία Ελληνες πολίτες έχουν πειστεί να στείλουν στις εφορίες και στις ΔΕΚΟ, νομίζοντας ότι θα πληρώσει τα χρέη τους ο Α. Σώρρας.

«Ο κόσμος ξεχρεώνει με δικά του λεφτά. Από το 2012 τα εξακόσια δισεκατομμύρια έχουν μπει στον κυρίαρχο ελληνικό λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανήκουν σε κάθε Ελληνα. Γίνεται μια εντολή εξουσιοδότησης, με την οποία ο πολίτης πληρώνει», λέει ο Σώρρας και αρνείται ότι το ποσό που καταβάλλουν οι πολίτες για το εξώδικο -έως 60 ευρώ- καταλήγει στα ταμεία του.

«Τα χρήματα είναι για τον δικαστικό επιμελητή, δεν τα παίρνουμε εμείς. Πάντα, όλη μου τη ζωή, με χτυπούσαν. Από τότε που εμφανίστηκα και πήγα στους κραταιούς, στους τότε κραταιούς του ’12, στον Αρειο Πάγο, στη Βουλή, και είπα, πριν μπείτε στο τρίτο μνημόνιο, ελάτε να ξεμπερδέψουμε με το χρέος της Ελλάδας. Το ’12 είχαν στοχεύσει να πτωχεύσουν την Ελλάδα. Ολα αυτά τα ζώα που νομίζετε ότι είναι ελίτ στον πλανήτη, είναι ζώα, είναι φοβισμένα ανθρωπάκια, που στο τέλος είναι τόσο φοβισμένα που θα έχουν φύγει μέχρι να περάσω. Και θέλω να περάσω και την παγκόσμια κυβέρνηση και την παγκόσμια θρησκεία».

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να διαβάσετε αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews