Εκτύπωση

Συνέλθετε προτού να είναι πολύ αργά

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Αρθρα

Toυ Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη

Υπάρχει άραγε πιο πασιφανής προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης από τις δηλώσεις, διαρροές, παρεμβάσεις των «Ευρωπαίων» ή των εν Ελλάδι «αντιπροσώπων» τους για την «προστασία» των αγαπημένων τους προσώπων; 

Ηδη από χθες το μεσημέρι παρακολουθούμε με αγωνία κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, δημοσιογραφικές καρικατούρες, αναμένοντας θύελλα αντιδράσεων. Ματαίως.

Μέχρι την ώρα που έκλειναν αυτές εδώ οι γραμμές της μαχητικής και ανυπότακτης εφημερίδας μας δεν ένιωσα την αναμενόμενη χαρά. Εκείνες οι πατριδοκάπηλες βουλευτικές ντουντούκες, που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους μέσα στον ιερό (ακόμα) χώρο της Βουλής, υπερασπιζόμενες αθώους επιχειρηματίες και παρενοχληθείσες δικαστίνες, πού βρίσκονται;

Μάλλον θα περιμένουμε για πολύ, αφού φαίνεται ότι και στην περίπτωση αυτή η έκφραση «δύο μέτρα, δύο σταθμά» τυγχάνει εντυπωσιακής εφαρμογής. Κύριοι και κυρίες (...), όσο δεν μπορείτε να εκφράσετε πραγματικό, ειλικρινή λόγο και σοβαρές αιτιάσεις τόσο θα ωθείτε τον λαό στην περαιτέρω απαξίωσή σας.

Γιατί είναι πραγματικά βρεφικής νοημοσύνης η προσδοκία ότι η εικόνα του προέδρου του ΣτΕ σε διακαναλική συγχορδία με σκηνοθετικό backstage (σκηνοθεσία παρασκηνίου...) από έμπειρη δημοσιογράφο (η αναμάρτητη πρώτη τον λίθον βαλέτω...) και προβολή X-Factor θα πείσει τον μέσο Ελληνα ότι κάτι κακό συμβαίνει μονομερώς και ότι η λύση θα έρθει από όλη αυτή την ανομοιογενή συμμαχία που τη συνδέει η «επιστροφή στα παλιά» και η εκ νέου «νομή της εξουσίας».

Μάλλον προς ακραίες καταστάσεις θα τους ωθήσετε, και μετά, δυστυχώς, η επιστροφή στη νομιμότητα θα μοιάζει όνειρο απατηλό. Συνέλθετε προτού να είναι πολύ αργά. Απατάσθε αν θεωρείτε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι σοφός. Αφελής και ευκολόπιστος ίσως. Κουτός, όμως, σίγουρα όχι!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση