Η μεγάλη γιορτή της κυκλαδίτικης γαστρονομίας και φέτος στη Σίφνο

Το 9ο φεστιβάλ κυκλαδίτικης γαστρονομίας “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ” θα ανοίξει και φέτος τις πύλες του και θα στρώσει τραπέζι στις 3, 4 & 5 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο σε μια μεγάλη γιορτή γεύσεων και παραδοσιακών προϊόντων. Η Σίφνος ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχτεί τις αντιπροσωπείες πέρα των φίλων από τα Κυκλαδονήσια, της Ρόδου, Σάμου, Σαλαμίνα, Θήβα, Ναύπλιο και Πόντο που τιμούν με την παρουσία και συμμετοχή τους τη φετινή διοργάνωση. Για πρώτη φορά φέτος, το φεστιβάλ «σπάει τα εθνικά σύνορα» με την συμμετοχή αντιπροσωπείας από την Ολλανδία, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην τόσο σημαντική για τις Κυκλάδες διοργάνωση, αφού η ολλανδική αντιπροσωπεία θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ πέραν των ελληνικών, ενώ παράλληλα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την παραδοσιακή γαστρονομία, η δυνατότητα διεύρυνσης της φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Στην Ολλανδική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο κ. Marco van den Bos, αρχιμάγειρος και διευθυντής της εταιρείας Luxurious Catering Exquisine, που έχει εργαστεί σε δύο Michelin 1 star εστιατόρια στην Ολλανδία, ο κ. Danny Vermue, που έχει εργαστεί σε εστιατόρια στην Ολλανδία, Γερμανία και Αγγλία, και η κυρία Anneloes Schaafsma, bilingual delegation coordinator.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σίφνου και βασίζεται στην αφιλοκερδή εθελοντική προσφορά ιδιωτών και επαγγελματιών του νησιού.

Στη φετινή διοργάνωση, σημαντική υπήρξε η συνδρομή της κας Denise Vergaelen, από το Βέλγιο και του κ. Χρυσοβέργη Κρήτα, χάρη στις πολύμηνες φροντίδες των οποίων επιτεύχθηκε η συμμετοχή της ολλανδικής αντιπροσωπείας. Εξίσου σημαντική υπήρξε η συνδρομή του Οικονομικού και Εμπορικού Τμήματος της Ολλανδικής Πρεσβείας.

Ο Σεπτέμβριος στη Σίφνο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθεί κάποιος το νησί, την ώρα που το Φεστιβάλ προσφέρει όχι μόνον γαστριμαργικές απολαύσεις, αλλά και την ευκαιρία στον επισκέπτη να έρθει σε επαφή με την κυκλαδίτικη μουσική, παραδοσιακούς χορούς από νησιά των Κυκλάδων και από φιλοξενούμενες -εκτός Κυκλάδων- ελληνικές περιοχές και φυσικά τη “ζεστή” σιφναίικη φιλοξενία.

Ανδρέας Μπαμπούνης, Δήμαρχος Σίφνου: Ελάτε στην Σίφνο όλες τις εποχές! 

Η επιτυχία πίσω από μικρές και μεγάλες διοργανώσεις έχει όνομα και διεύθυνση… 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Ρασσιάς

Σίφνος: Στην πατρίδα του Τσελεμεντέ

8ο Φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων «Νικόλαος Τσελεμεντές» στην Σίφνο εκπλήσσει κάθε χρόνο και αναβαθμίζει το νησί

 Ανδρέας Μπαμπούνης, Δήμαρχος Σίφνου: Ελάτε στην Σίφνο όλες τις εποχές!

ΣΙΦΝΟΣ: Ένας ξεχωριστός και ιδιαίτερος προορισμός που προσθέτει στο τουριστικό πλεόνασμα της Ελλάδος

Η επιτυχία πίσω από μικρές και μεγάλες διοργανώσεις έχει όνομα και διεύθυνση…

Οι παραδοσιακές γεύσεις των Κυκλάδων ένας ακόμα «πρεσβευτής» της Ελλάδος που μαγνητίζει…

Πολίτες β’ κατηγορίας οι κάτοικοι των Κυκλάδων