Αναιτιολόγητη η απόφαση για τα 600 δις-Έκθετος ο κατά φαντασία πολυεκατομμυριούχος
Απών τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί της οργάνωσής του από τη σημερινή συζήτηση στο Άρειο Πάγο για την αναίρεση υπέρ του νόμου σχετικά την απόφαση των ανυπαρκτων –

σύμφωνα με το πόρισμα που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος– 600δις. Στην ολιγόλεπτη διαδικασία έγινε αναφορά και στη σχετική εισήγηση σύμφωνα με την οποία η απόφαση με την οποία αθωώθηκε το 2013 ο Αρτ. Σώρρας για διασπορά ψευδών ειδήσεων, έχει ελλειπή αιτιολογία.

 

Διαβάστε το άρθρο της Αντωνία Ξυνού για το NEWS 247

Δίχως να δώσει το “παρόν” ο Αρτέμης Σώρρας ή έστω οι υποστηρικτές του, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η αναίρεση υπέρ του νόμου αναφορικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, με την οποία δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δις δολαρίων.

AdTech Ad

Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα, ενώ κατά την ολιγόλεπτη συζήτηση έγινε αναφορά στη σχετική εισήγηση σύμφωνα με την οποία η απόφαση με την οποία αθωώθηκε το 2013 ο Αρτ. Σώρρας για διασπορά ψευδών ειδήσεων, έχει ελλειπή αιτιολογία. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ότι:

– Το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν διέλαβε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αφού δεν εκτίθενται σε αυτή με σαφήνεια, πληρότητα και χωρίς αντιφάσεις ή λογικά κενά τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

– Δεν προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης κατά τρόπο αναμφίβολο ότι το δικαστήριο έλαβε υπόψη του και εξετίμησε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και όχι μόνο μερικά εξ αυτών κατ’ επιλογή, διαλαμβάνοντας ελλιπή, ασαφή και αντιφατική αιτιολογία. Ειδικότερα, δεν παρατίθενται στην απόφαση τα αποδεικτικά μέσα από τα οποία συνήχθησαν τα πραγματικά περιστατικά. Δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς την ύπαρξη του υπέρογκου ποσού των 600 δις δολαρίων ενώ αναφέρει αορίστως και δεν προσδιορίζει δυνάμει ποιου πληρεξουσίου ο Αρτ.Σώρρας είναι διαχειριστής του αμύθητου ποσού. Επίσης δεν προσδιορίζει τα ακριβή στοιχεία των 6 διεθνών γραμματίων, ούτε πού ακριβώς φυλάσσονται αλλά αόριστα ότι «βρίσκονται κατατεθειμένα σε κεντρική τράπεζα του Καναδά.

– Είναι ασαφής και αντιφατική η αιτιολογία καθόσον ενώ αρχικά δέχεται ότι τα 600 δις φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ακολούθως η απόφαση αναφέρει ότι «το ποσό ο Σώρρας προτίθεται να το χορηγήσει στο ελληνικό κράτος.

– Αντιφατικά και εσφαλμένα η απόφαση ερμηνεύει ότι δεν δημιουργήθηκε καμία ανησυχία στους πολίτες ούτε έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος από τους ισχυρισμούς Σώρρα για την αμύθητη περιουσία του.

Εξάλλου η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου, ήδη έχει καλέσει συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Αρτ. Σώρρα, προκειμένου με την ιδιότητα των υπόπτων, να καταθέσουν τις γραπτές εξηγήσεις τους γύρω από σωρεία κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα. Μεταξύ των πράξεων που ερευνόνται από την εισαγγελική λειτουργό, είναι αυτές της απάτης, της διεύθυνσης, σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και τα πλημμελήματα της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική λειτουργός έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που έχουν φτάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με την “Ελλήνων Συνέλευσις”. Ανάμεσά τους είναι η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, την οποία είχε υποβάλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Σε αυτή, υποστήριζε πως “πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών, χωρίς να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας”. Αντίστοιχα, έχουν συσχετιστεί και άλλες δικογραφίες που ήδη εκκρεμούσαν, όπως εκείνη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πελοποννήσου σχετικά με τη μη καταβολή οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες συνοδεύονταν από εξουσιοδοτήσεις της οργάνωσης.

Ειδικότερα η μηνυτήρια αναφορά του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου αναφέρει ότι:

 «Το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Το έχει επιβεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Η απόδειξη κατάθεσης, που συνοδεύει το χρεόγραφο, αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα στον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι για να μην μπορούν να ελεγχθούν».

• «Αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά σχολιάζεται και η δικαστική απόφαση 67650/13 που αθώωσε τους Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη, για την οποία ο δημοσιογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πέραν του ότι υιοθέτησε το δικαστήριο αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων (…) δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνταν για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως π.χ. τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης. Αντίθετα, η αθωωτική απόφαση έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ “Ελλήνων Συνέλευσις”».

Όπως σημειώνεται από την Τατιάνα Μπόλαρη (CNN.gr) η εν λόγω πρωτόδικη απόφαση -η οποία έχει προκαλέσει και την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, μετά από δημοσιεύματα του Τύπου- αποτέλεσε επί σειρά ετών, τον ισχυρισμό του Αρτέμη Σώρρα, ότι με τα ομόλογα αυτά (6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας 100 δισ. το καθένα) μπορεί ο ίδιος αλλά και το κράτος να διαγράψουν ιδιωτικά και κρατικά χρέη.

H αναίρεση υπέρ του νόμου επί της εν λόγω απόφασης του Πλημμελειοδικείο Αθηνών ασκήθηκε μετά την αίτηση που είχε καταθέσει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής, ενώ η δικαστική απόφασή που θα εκδοθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν έχει έννομες συνέπειες. Δηλαδή, δεν ακυρώνει ή δεν μεταβάλει το «δια ταύτα» της υπ’ αριθμ. 67650/2013 αθωωτικής απόφασης του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αλλά έχει απλώς νομολογιακό χαρακτήρα.

Ο Εισαγγελέας καλεί τον Σώρρα

Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον Σώρρα: Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!

Στην Εισαγγελία καλείται ο Σώρρας ως ύποπτος

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο στη συνεδρίαση για τα 600 δισ. ευρώ

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο – Αναιτιολόγητη η δικαστική απόφαση λέει ο εισαγγελέας

Υπόθεση Σώρρα: H απάτη του «ιδιωτικού καταθετήριου» των φανταστικών 600 δις

Υπόθεση Σώρρα: Ζητά ακύρωση την απόφασης για τα 600 δις η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ο Αρτέμης Σώρρας χωρίς αυταπάτες

Αρτέμης Σώρρας: Η απάτη με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής

Ελλήνων Συνέλευσις: Στο φως το καταστατικό της εγκληματικής οργάνωσης

Λευτέρης Ρήνος: Γιατι μήνυσα τον Αρτέμη Σώρρα

Ελλήνων Συνέλευσις: στο φως το καταστατικό της εγκληματικής οργάνωσης

Οι «μπλόφες» του απατεώνα Αρτέμιου Σώρρα στη συνέντευξη του στον Αντώνη Σρόιτερ

Τατσόπουλος: η θέση του Αρτέμη Σώρρα θα έπρεπε να είναι στο Δρομοκαϊτειο

Αρτέμης Σώρρας: Τώρα απειλεί ευθέως και με ξύλο!

Αναιρεί ο Άρειος Πάγος την απόφαση υπέρ του Σώρρα

Ελλήνων Συνέλευσις: εγκληματική οργάνωση η κίνηση του Σώρρα

Αρτέμης Σώρρας: Άδειες υποσχέσεις σε μια τελειωμένη χώρα

Παναγούλης: Γιατι οι Αρχές ανέχτηκαν τον Αρτέμη Σώρρα;

Πώς κάλυψε το ΑΠΕ τη μήνυση του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου εναντίον του Αρτέμη Σώρρα

Υπόθεση Σώρρα: Αρχή του τελους (;) η δολοφονία της Λαμίας

Θεόδωρος Καρυώτης: αποτάσσομαι Αρτέμιον Σώρρα!

Aρτέμης Σώρρας: Αλήθειες που πονάνε

Ποια συμφέροντα ευθύνονται για την υπόθεση Σώρρα

Τι συμβαίνει στο κόμμα του Αρτέμη Σώρρα;

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Πόρισμα κόλαφος για τους… εθνοσωτήρες των 600 δισ. $

“Φούσκα” με τη βούλα του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα

Η υπόθεση με τη φούσκα της μετοχής “αμύθητης” υπεραξίας των 670 δις ευρώ της Τράπεζας της Ανατολής η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΩΡΕΑ των 13.572.959.579.71 ΕΥΡΩ, εμπλοκή του γνωστού Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και η διαπλοκή του γιατρού Ε. Λαμπράκη

Κρίση και πολιτικός κατήφορος

Ανα- Δημοσιεύουμε το emailτου ιατρού κ. Μ. Λαμπράκη προς τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Καρυώτη αναμένοντας την επίσημη απάντηση και αντίδραση του δεύτερου σε όσα (φαιδρά ή όχι λίγη σημασία έχει) του καταλογίζει κατηγορεί και αναφέρει εις βάρος του ο κατά τ άλλα ..αξιότιμος κ. Λαμπράκης.

Αρτέμης Σώρρας: Επικίνδυνη γραφικότητα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Ας σταματήσει επιτέλους κάποιος αυτόν τον Απατεώνα!

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Αποκάλυψη: Στενός συνεργάτης του Σώρρα συνελήφθη ως διακινητής οπιούχων χαπιών

Η παγκόσμια απoστολή της Ελλάδας

Λαμία: Η Θώμη Κουμπούρα, ο Αρτέμης Σώρρας και η δολοφονία – ”Ήθελε να της κλείσει το στόμα” [vids]

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Απάτη ο Αρτέμης Σώρρας που θα έδινε… 600 δισ. δολάρια για το ελληνικό χρέος

Ο σκοτεινός Σώρρας και το… χρυσάφι του Γιαμασίτα

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ??? ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΑ

Αρτέμης Σώρρας: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης – Ανασύρονται όλες οι δικογραφίες που τον αφορούν

ToΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ «ξεσκεπάζει» τον… σωτήρα Αρτέμη Σώρρα

Σοκάρει η αποκλειστική μαρτυρία για την οργάνωση Σώρρα: Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν

Καυγάς κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για Σώρρα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ξεσκεπάζει τον «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα

Απάτη ο Σώρρας και το δάνειο των 600 δισ για το ελληνικό χρέος

Απάτη τα 600 δις του Αρτέμη Σώρρα για το ελληνικό χρέος

Απάτη και με τη βούλα τα 600 δισεκ. του Σώρρα

ὉΛαμπράκης φτιάχνει νέα θρησκεία;

Αρτέμης Σώρρας: Η τελευταία αυταπάτη

Ο περίεργος …τρισεκατομμυριούχος κύριος Αρτέμιος Σώρρας

ΕΥΦΟΡΙΑ! Τώρα ο Αρτέμης Σώρρας θα πληρώσει και την εφορία των Ελλήνων!

Α. Σώρρας: Η αρχαιολατρία ως απάτη

Ο άφραγκος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμης απειλεί τον Λουκά Φουρλά του MegaΚύπρου

Ο απένταρος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμιος Σώρρας 5 μήνες πριν από την αποκαθήλωση, παραληρεί…

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Πληροφορίες για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του “τρισεκατομμυριούχου” Σώρρα

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα πλαστά χρεόγραφα Σώρρα

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά: Τα ανύπαρκτα 600 δις του Σώρρα πονοκέφαλος για τράπεζες

«Προφήτες» με εκλογικά κέντρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, οι “παραμυθάδες” και ο Αρτέμιος Σώρρας

Γιατί αργεί η δικαιοσύνη στην υπόθεση απάτης της οργάνωσης Σώρρα

TOTEΡΜΑΤΙΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΣΩΡΡΑ (ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ)

 

Oλόκληρη η μηνυτήρια αναφορά του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου εδώ