Όπως έχουμε προαναγγείλει εδώ και λίγα 24ωρα  για πρώτη φορά θα δημοσιοποιήσουμε κατ αποκλειστικότητα ένα σημαντικό ντοκουμέντο μάλλον με ιστορική αξία αφού η  πλήρης και πιστή εφαρμογή του θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό και  την πορεία των  εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης στις οργανώσεις εξωτερικού. Οι εσωκομματικές  εκλογές, όπως έχουμε γράψει  θα γίνουν σε δυο φάσεις και έχουν προγραμματισθεί για τις 16 και 30 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Στις 16/10 θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη τοπικών ηγεσιών στις τοπικές οργανώσεις εξωτερικού και ταυτόχρονα για πρώτη φορά θα γίνει και η εκλογή προέδρου από την βάση δηλαδή τα εγγεγραμμένα και διαπιστωμένα(παλαιά και νέα) μέλη  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι εκλογές αυτές  πρόκειται να διαξεχθούν για πρώτη φορά με τον νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας που ισχύει για τις οργανώσεις Τ.Ο.  ΝΟΔΕ,  Διοικούσες επιτροπές κτλ. Ο Νέος κανονισμός ,με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις  που εισάγει και θεσμοθετεί πρώτη φορά την λέξη ήθος, με βάση και εισηγήσεις φίλων και μελών του κόμματος.  εγκρίθηκε από την πολιτική γραμματεία της Ν.Δ στις 13 Ιουλίου 2011 και δίνεται για πρώτη φορά στην δημοσιότητα. Ο Νέος κανονισμός  λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων του εξωτερικού,  όπως φαίνεται και από μια πρώτη ανάγνωση,  είναι πλήρως εναρμονισμένος με το διοικητικό πνεύμα και την νέα οργανωτική  δομή του κόμματος μετά την εκλογή στην ηγεσία της ΝΔ. Με βάση το νέο ιδεολογικό πλαίσιο αρχών αλλά και το νέο καταστατικό του κόμματος.

O Νέος  εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των οργανώσεων βάσης της ΝΔ, που μέχρι σήμερα σε αρκετές-όχι όλες – τις οργανώσεις, και παρόλο που πολύ λίγα χέρια τον έχουν και ακόμα λιγότερα κομματικά γραφεία,  εν τούτοις  εξακολουθούσε παρά τις σαφείς και ξεκάθαρες κομματικές εντολές και πάλι,  παρέμενε επτασφράγιστο “μυστικό”…  Μυστικό και εργαλείο ή καλύτερα κλειδί  στα χέρια επιτήδειων… Άνθρωποι  οι οποίοι, όπως θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας,  είχαν αναριχηθεί σε διάφορα κομματικά  αξιώματα μη αξιοκρατικά καταστρατηγόντας κάθε έννοια δικαίου και αξιοσύνης ή πολύ περισσότερο προσφοράς στο κόμμα και τις ιδεολογικές αρχές της συντηριτικής  μεγάλης και φιλέλευθερης παράταξης. Άνρθωποι που ανέβηκαν  πότε ελέω ευνοιοκρατίας της “Αγίας Οικογένειας” Μητσοτάκη ( που μέχρι πρόσφατα κρατούσε τον κομματικό μηχανισμό στα χέρια της), είτε λόγω εσωτερικού μπάχαλου και πλήρους ανοργανωσιάς  στο κόμμα με παντελή έλειψη αρχείων και στοιχείων-αν και ακόμα επικρατεί ένα μικρό χάος όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ αλλά μάλλον φαίνεται να μπαίνει τάξη.  Με αποτέλεσμα να επιβιώνουν και να ανέρχονται  κομαμτικά στα αξιώματα και την ιεραρχία άνθρωποι με  καθαρά ιδιοτελή κίνητρα όπως θα δούμε ειδικά για την περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας στις ΗΠΑ.  Είτε με παρανομίες και αλχημείες κομαμτικές όπως συνέβη στην Γερμανία και την  Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα την διάσπαση και τον εσωτερικό διχασμό…

Η Πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή με τις εκλογές παρωδία  το 2008 στην Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη με την κατ “εντολή” Β. Πάππα και Ε Τσιφτσή  -δυστυχώς  ακόμα και εν αγνοία και της τότε ηγεσίας-  “εκλογή” του Πέτρου Γαλάτουλα. “Εκλογή” στημένη από ημέτερους φίλους και άσχετους κομματικά με την ΝΔ   παραβιάζοντας ακόμα και το παλαιό καταστατικό του κόμματος  με άμμεσο  αποτέλεσμα να διασπαστεί και να αποχωρήσει από την ενεργό κομματική -αλλά όχι και την πολιτική δράση- μια από τις μεγαλύτερες ιστορικές κομματικές οργανώσεις,  αυτή της Μητροπολιτικής οργάνωσης με πρόεδρο τον Γεώργιο Γεωργόπουλο. Κομματική οργάνωση η οποία ουδέποτε αναγνώρισε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2008  και φαίνεται θεμσικά να δικαιώνεται αφού επίσης  ουδέποτε αναγνώρισε ως πρόεδρο τον Πέτρο Γαλάτουλα!

galatoulas_Σήμερα μετά την αποκάλυψη  πολλών στοιχείων, από αυτά,  άλλα είναι δημοσιευμένα στο GreekAmericanNewsAgency και άλλα όχι (ακόμα)… Στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα που ήδη βρίσκονται στα χέρια του κομμάτος και που  αποκαλύπτουν πλήρως τον ανήθικο ρόλο του Πέτρου Γαλάτουλα σχετικά με  την πλεκτάνη, τις μηχανοραφίες τις ίντριγκες και τις δολοπολοκίες  που είχε φτιάξει ο ίδιος εις βάρος του Γ. Γεωργόπουλου, προκειμένου να τον εξωστρακίσει από την κομματική ιεραρχία. Προβλήματα  που δημιουργήθηκαν  με συνένοχο και συναυτουργό  τον τότε πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ Νικόλαο Διαμαντίδη (σήμερα προσχωρήσαντα στο κόμμα του Γιώργου Καραντζαφέρη)  ήταν όλα αυτά που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της γραμματείας αποδήμου Ελληνισμού και προσωπικά του Παναγιώτη Σκανδαλάκη, που αποφάσισαν την πλήρη επανεργοποίηση της Μητροπολιτικής οργάνωσης της ΝΔ στην ΝΥ.   Δικαίωση που αφήνει εκτεθειμένο όχι μόνο στο κόμμα μετά και τα πολλαπλά σκάνδαλα και τις καταγγελίες εις βάρος του απερχόμενου Πέτρου Γαλάτουλα, αλλά κυρίως εξέθεταν σφόδρα  ως και σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -τότε κυβερνητικής παράταξης –  έχοντας στην ηγεσία μιας υποτίθεται μεγάλης κομματικής οργάνωσης στις ΗΠΑ ένα άτομο πλήρως αναξιόπιστο και με χαμένη την έξωθεν μαρτυρία και κυρίως χαμένη κάθε ηθική νομιμοποίηση…   

Οι εντάσεις, όπως θα δούμε στην διάρκεια της έρευνας μας,   μεταξύ Γιώργου  Γεωργόπουλου, ικανού στελέχους και με αποτελεσματικότητα τουλάχιστον εκείνη την περίοδο της θητείας του ως προέδρου της Μητροπολιτικής οργάνωσης της ΝΔ στην ΝΥ και Πέτρου  Γαλάτουλα  είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2006. Mέσα από ίντριγκες δολοπλοκίες ψεύδη, στημένες υποθέσεις, όπως θα αποκαλύψουμε  στην συνέχεια της έρευνας κατάφερε τότε να παραπλανήσει,  όπως σήμερα δηλώνουν ανώτερα κομματικά στελέχη ο Πέτρος Γαλάτουλας, τους κ. Τσιφτσή και  Β. Πάπα για να πάρει το χρήσμα και την εντολή σχηματισμού Νομαρχιακής οργάνωσης.

Τις λεπτομέρειες αυτές αλλά και εξίσου σημαντικά αποκαλυπτικά στοιχεία θα δούμε στο ειδικό αποκαλυπτικό αφιέρωμα για την πορεία, την δράση αλλά και τα γεγονότα που  σημάδεψαν αλλά σφράγισαν την ιστορία της Δεξιάς Συντηρητικής παράταξης στην Αμερική. Το ειδικό αφιέρωμα  θα αρχίσει να δημοσιεύεται σταδικά τα αμέσως προσεχή 24ωρα αρχής γενομένης από την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Οι συντάκτες του νέου εσωτερικού κανονισμού, έχοντας αντιμετωπίσει και καταγράψει πλείστα όσα (και όσα τουλάχιστον μπόρεσαν )  παραδείγματα προς αποφυγή, σε πολλές κομματικές οργανώσεις του εξωτερικού που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν σχεδόν ανεξέλεγκτα.  Χωρίς κρητίρια αξιολόγησης και προσφοράς, χωρίς φραγμούς και όρια, χωρίς κανόνες και κυρίως χωρίς διοικητική  δομή! Ασύδοτα και απρογραμμάτιστα, παντελώς ασυντόνιστα με τα κεντρικά και άσχετα  την βασική ιδειλογική ή προγραμματική  γραμμή του κόμμματος με αποτέλεσμα, πολλές φορές να υπάρξουν και παρολίγον διπλωματικά επεισόδια… Επεισόδια με πρωταγωνιστές ανθρώπους με κομματικές ταυτότητες της ΝΔ όπως συνέβη στην Γερμανία, και στην ΝΥ προ πολλών ετών… Τέτοια και άλλα εξίσου θλιβερά φαινόμενα ή παρόμοιες τραγελαφικές  καταστάσεις, προσπαθούν να προλάβουν οι συντάκτες του εσωτερικού κανονισμού που σήμερα για πρώτη φορά δημοσιοποιείται στο πανελλήνιο, για αυτό και βάζουν ασφαλιστικές δικλείδες στην λειτουργία των κομματικών οργανώχσεων του εξωτερικού.  

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα κεφάλαια 2 και 5  και ειδικά το άρθρο  24  στο κεφάλαιο 4 το οποίο κρίνει πάρα  πολλά …         

Το επίμαχο άρθρο  που θα κρίνει την εκλογή προέδρου στις νομαρχιακές είναι το άρθρο 24 σύμφωνα με το οποίο ισχύουν αμετάκλειτα και απαρέγκλειτα   τα ακόλουθα: 

1. Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται με άμεση καθολική και μυστική ψηφοφορία από τα μέλη της Οργάνωσης στην Χώρα, στην Πολιτεία, στο Κρατίδιο. Η ψηφοφορία είναι μυστική. Κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να θέσει στο ψηφοδέλτιο ένα μόνο (1) σταυρό προτίμησης.

 2. Η εκλογή διενεργείται υπό την εποπτεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.Ε.Φ.Ε.) και με ευθύνη της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής (Ν.Ε.Φ.Ε.) και των υφιστάμενων κατά τόπους Εφορευτικών Επιτροπών.

 3. Η εκλογή διεξάγεται με βάση επίσημο εκλογικό κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα μέλη του κόμματος που είναι εγγεγραμμένα στις Τ.Ο. και τους Οργανωτικούς Πυρήνες της περιοχής ευθύνης της ΝΟ.Δ.Ε., έως την καταληκτική ημερομηνία που καθορίζεται με απόφαση της Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, μετά από εισήγηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, βάσει του παρόντος κανονισμού. Μόνο οι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο έχουν δικαίωμα ψήφου.

4. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. έχει κάθε μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης εφόσον: α) Είναι εγγεγραμμένο στον εκλογικό κατάλογο της προηγούμενης παραγράφου

β) έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην διάταξη του άρθρου 6 παρ. 1 εδάφιο 1.1 του παρόντος Κανονισμού

γ) η υποψηφιότητά του συνοδεύεται από τις υπογραφές δέκα πέντε (15) μελών της ΝΟ.Σ., αν και ο ίδιος είναι μέλος της ή, σε διαφορετική περίπτωση, είκοσι (20) μελών της ΝΟ.Σ.

δ) Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε δεν δύναται να εκλεγεί στο ίδιο αξίωμα πάνω από 2 θητείες. Η θητεία που αρχίζει με τις εσωκομματικές εκλογές κομματικών Οργανώσεων  Εξωτερικού έτους 2008 θεωρείται ως η πρώτη θητεία.

5. Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται ο υποψήφιος που πλειοψήφησε, εφ’ όσον συγκέντρωσε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δε συγκεντρώσει το πιο πάνω ποσοστό διενεργείται επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων, μέσα σε οκτώ (8) ημέρες. Στην περίπτωση αυτή Πρόεδρος εκλέγεται αυτός που θα πλειοψηφήσει. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση αμέσως και οι ισοψηφήσαντες κατατάσσονται αντίστοιχα. Στη ΝΟ.Δ.Ε. συμμετέχουν αυτοδίκαια οι επιλαχόντες  υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου αν λάβουν ποσοστό άνω του 20%. Στην περίπτωση αυτή, εκλέγονται ισόποσα λιγότερα  μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Ο μοναδικός υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όσους σταυρούς προτίμησης και αν συγκέντρωσε.

6. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. δεν επιτρέπεται να θέσει υποψηφιότητα και για το αξίωμα του μέλους της ΝΟ.Δ.Ε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ -ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ -ΔΙΑΔΩΣΤΕ  Ολόκληρο  τον νέο εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό.