Εκτύπωση

Για μια ακόμα χρονιά η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης γέμισε με την γαλανόλευκη

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Δείτε τα βίντεο από την παρέλαση για τον εορτασμό της ημέρας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας

Εκτύπωση

H ιστορία της οικογένειας Λιασή από την Καρπασία στην Νέα Υόρκη

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Του Πανίκου Παναγιώτου

Τον Οκτώβριο του 2014, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και τα μέλη της συνοδείας του επισκέφθηκαν τη χερσόνησο της Καρπασίας, όπου γνώρισαν τους ελάχιστους εναπομείναντες εγκλωβισμένους. Ανάμεσά τους και οι ηλικιωμένοι Σάββας και Μαρούλα Λιασή στην Αγία Τριάδα. Τους φίλεψαν στο φτωχικό τους με ζεστή καρδιά. Στις 12 Ιουλίου 2014, το ζεύγος Λιασή είχε κηδέψει τον αγνοούμενο γιο του, τον έφεδρο στρατιώτη Γιαννάκη Λιασή. Ήταν η πρώτη κηδεία Ελληνοκύπριου αγνοούμενου στα κατεχόμενα. Όταν έγινε η τουρκική εισβολή, ο Γιαννάκης ήταν πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Εκτύπωση

The Grand Prospect Hall

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

{ΠΑΣΧΑ 2017} ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΜΕ ΕΙΡΗΝΗ! ΑΓΑΠΗ. 

Το ζεύγος Αλίκη και Μιχαήλ και η οικογένεια Χαλκιά, καθώς και οι εργαζόμενοι και συνεργάτες της μεγάλης οικογένειας του Grand prospect Hall εύχονται ΕΝ ΌΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ  σε όλο τον κόσμο 

Εκτύπωση

Μανώλης Λαμπράκης:Ζητώ συγνώμη! Παρασύρθκα και (σας) παρέσυρα...

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο  "διάγγελμα"  απυήθυνε χθες Τετάρτη 5 Απριλίου μέσα από την συχότητα του Art FM  ο Ιατρός Εμμανουήλ Λαμπρακης  μετά και την δήλωση αποστασιοποίησης και αποκήρυξης του Αρτέμη Σώρρα που έκαμε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 -και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Χεινοπόρου-,   προς τους φίλους και συνοδοιπόρους του, όλα αυτά τα χρόνια της δημόσιας δράσης υπέρ των δικαίων της Ελλάδος και του Ελληνικού Έθνους και της διάδοσης και διάσωσης του παγκόσμιου ελληνικού πολιτισμού, από την οποία αποχωρεί για να αφιερωθεί στην οικογένεια και στον εαυτό του, στάθηκαν δίπλα του και τον στήριζαν σε κάθε του δράση και ενέργεια. Μέσα σε μα έντονα συγκηνισιακή ατμόσφαιρα ο ιατρός που στην πλειοψηφία της η Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα στο άκουσμα του ονόματος του έτρχαν και γέμιζαν τις αίθουσες για να ακούσουν τον πύρινο λόγο του για την Ελλάδα! Για την Ελληνική παιδεία. Για την Ελληνική γλώσσα αλλά και να γίνουν κοινωνοί σε  ιδέες και απόψες  που ο ιατρός Μανώλης Λαμπράκης διακήρησε "δεμένες"  άλλοτε πετυχημένα και άλλοτε άκομψα δοσμένες με μια απίστευτη συνομωσιολογία και  θεωρείες, που ουδείς γνωρίζει που τελειώνει η λογική και που αρχίζει το παράλογο, εν τούτοις κατάφερνε να μαγεύει με την Ρητορική του και να προσελκύει τα πλήθη. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας προς τους φίλους και συνεργάτες του που απηύθυνε   

Εκτύπωση

Η εθνική παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης στην 5η Λεωφόρο

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Greek Independence Day Parade 2017 NYC  { ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ}  Με το λιγότερο κόσμο ( για να παρακολουθεί στους παρακείμενους δρομους αλλά και με εντελώς άδειες τις εξέδρες  που είχαν στηθεί για το πλήθος) που είχε ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, από το ξεκίνημα της  στις απαρχές της 10ετιας του 1980,  η παρέλαση στην 5η λεωφόρο ολοκληθρώθηκαν οι εορταστιικές τελετές για την 196η επέτειο από την κήρυξη της επανάστασης τον Μάρτιο του 1821. Το τσουχτερό κρύο ήταν ένας βασικός παράγων για την απουσία των Ελλήνων, ένας άλλος επίσης καθοριστικός παράγων είναι η ζωντανή μετάδοση του από το Channel Fox, που ανελιπώς από το 2008 μεταδίδει live επί σχεδόν 2ωρο χάρη στην ουσιαστική  οικονομική συνδορμή του John Catsimatides ο οποιος καλύπτει το μεγαύτερο μέρος των εξόδων, αλλά και η μεγάλη εσωτερική κρίση που μαστίζει τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης  την τελευταία 10ετια με συνέπεια την πλήρη αποστασιοποίηση από τα κοινά (αρα και την ενεργό συμμετοχή στις εκδηλώσεις και την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο) ειναι μερικές από τις βασικές αιτίες του φαινομένου κάθε χρονιά να μετέχει μόνον ο κόσμος πο συμμετέχει ενεργά και παρελαύνει και αυτοί είναι τα ελληνικά ημερήσια και απογευματινά σχολεία -και  όχι όλα- οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι , και αυτοί όχι όλοι και οι πολιτιστικοι σύλλογοι.  

ΟΙ ΕΚΟΝΕΣ ΚΑΙ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Εκτύπωση

Βυθίστηκε στο σκοτάδι το Αγαλμα της Ελευθερίας

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Η προσωρινή διακοπή ηλεκτροδότησης βύθισε στο σκοτάδι το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη προκαλώντας ποικίλα σχόλια και δίνοντας λαβή για διάφορες θεωρίες.

Εκτύπωση

$2,6 εκατομμυρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του έργου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Η «Ηγεσία των 100» στηρίζει έμπρακτα το πλούσιο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

 

Εκτύπωση

Μνημόσυνο για του Ήρωες των Ιμίων στη Νέα Υόρκη

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Eπιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης
Μνημόσυνο Πεσόντων στα ‘Ιμια από το HALC στον Καθεδρικό Ναό της Νέας Υόρκης
Γράφει ο Αθανάσιος Έλλις

Εκτύπωση

Νέα καθημερινή απευθείας πτήση συνδέει την Ν. Υόρκη με την Αθήνα!

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο Νεα Υορκη

Nέα καθημερινή πτήση από το Dubai προς το Newark, μέσω Αθήνας!
H Emirates ξεκινάει νέα καθημερινή πτήση για Νέα Υόρκη μέσω Αθήνας. Είχε καταργηθεί από το 2012

Σύνδεση