Βαρύτατες επώνυμες καταγγελίες του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Δημήτρη Καλαμαρά,  εναντίον του  εκδότη της Greek News  Απόστολου Ζουπανιώτη.

Τον κατηγορεί για συστηματική παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας, για δολιότητα, σκοπιμότητα και ως  μόνιμο διχαστή της Ομογένειας  και κυρίως για εξυπηρέτηση ιδιοτελών  προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων! Σε νέα κρίση η Ομογένεια της Νέας Υόρκης εν όψει των εκλογών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Με φόντο τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκη που προγραμματίζονται για το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ Δημήτρης Καλαμαράς εκτοξεύει  ένα δριμύ και  βαρύ κατηγορώ με  υπαινιγμούς για προσωπικά ιδιοτελή  οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί στο εσωτερικό της ομογένειας, εδώ και χρόνιας  προς ίδιον όφελος  ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας Greek News Απόστολος Ζουπανιώτης. Αυτή  ήταν η άμεση απάντηση του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης δικηγόρου στην πολιτεία της ΝΥ,  κ. Δημήτριου Καλαμαρά, στις ύβρεις που λίγο νωρίτερα  ( αργά χτες βράδυ23 05 2010) είχε εκτοξεύσει ο κ. Ζουπανιώτης με υβριστικό και άκρως υποτιμητικό με βαρείς χαρακτηρισμούς  email  προς το πρόσωπο του τελευταίου(Δ.Καλαμαρά). Τα “αίματα άναψαν” λίγα 24ωρα νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Μαϊου 2010 στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων,  απολογιστικού χαρακτήρα της 2ετιας 2008-2010 όταν κατά την διάρκεια της ανάγνωσης των πρακτικών ζήτησε και έλαβε τον λόγο ο γνωστός καθηγητής  κ. Ματαθίας προκειμένου να αναφερθεί σε προηγούμενο περιστατικό το οποίο σχετίζονταν με την προηγούμενη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 21ης Ιανουαρίου αναφορικά με σχέδιο ψηφίσματος και καταδίκης της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά στις αρχές Ιανουαρίου 2010.

ΑΚΟΥΣΤΕ lIVE TO ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΈΝΤΟΝΑ  ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ κ. ΜΑΤΑΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ KATA THN ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 20ης ΜΑΪΟΥ 2010. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ: “ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ”!

A_ZOUPANIVTHS_ERA_KYPEΟ κ. Ζουπανιώτης «απάντησε» μέσω email στον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δ.Κ.  με μειωτικούς, απαξιωτικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς με φράσεις όπως «ένα μεγάλο μηδενικό» και άλλα «κοσμητικά επίθετα»  εναντίον του κ. Καλαμαρά αφού νωρίτερα ο τελευταίος (Δ.Κ.) είχε απαντήσει με  μακροσκελές αναλυτικό εμπεριστατωμένο email στις αιτιάσεις, τις καταγγελίες και τους επίσης βαρύτατους υπαινιγμούς του κ. Ματαθία εναντίον του Καλαμαρά. Μάλιστα ο κ. Ζουπανιώτης επανέρχεται με νέο σχόλιο του στην  Greek News, εναντίον του κ. Καλαμαρά  επανέρχεται με νέους  μειωτικούς χαρακτηρισμούς και μάλιστα με τίτλο «καλύτερα αγράμματο» (σ.σ. για πρόεδρο της ομοσπονδίας)

Χαρακτηριστική του έντονου  κλίματος αντιπαράθεσης  που επικρατεί στο εσωτερικό της ομογένειας  είναι  η αλληλογραφία  με την  ανταλλαγή ύβρεων και κατηγοριών  μεταξύ Ζουπανιώτη-Καλαμαρά και Ματαθία ανάγκασε την ομογενή  Όλγα Αλεξάκου να παρέμβει για  να ζητήσει να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης υπενθυμίζοντας προς όλους ότι «είμαστε Έλληνες»  ζητώντας παράλληλα να την αφαιρέσουν από αυτή την λίστα αποδεκτών email,s.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ KAI ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ,  ΜΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ –ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  GREEK NEWS κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ASHER MATATHIA ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΙΕΣ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ  ΤΟΥ κ. MATATHIA ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ  κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΜΠΟΤΗ προς τον οποίο αρχικά ευθύνεται ο καθηγητής κ. Ματαθίας απευθύνεται εκφράζοντας την λύπη του για την ομοσπονδία και προσωπικά για τον κ. Καλαμαρά εναντίον του οποίου –όπως θα δείτε- εκτοξεύει κατηγορίες και ύβρεις***.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ: “ΔΙΧΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ”!

Ο κ. Καλαμαράς, επέλεξε να μην απαντήσει στα email αυτά όπου κατηγορείται  και υβρίζεται με σκαιό τρόπο και που πάντως δεν συνάδει σε κόσμιο ύφος αλληλογραφίας και δει δημοσιογράφου,  επέλεξε να κάνει μια δημόσια  αποκαλυπτική τοποθέτηση – παρέμβαση στην τελευταία και εφ’ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη του προς το Greek American News Agency.  Έτσι,   πέρα από τις καταγγελίες που κάνει ο κ. Καλαμαράς  εναντίον του κ. Ζουπανιώτη τον οποίο κατηγορεί ότι με την στάση του εδώ και χρόνια  διχάζει την ομογένεια παίζοντας αρνητικό ρόλο στα εσωτερικά δρώμενα της ομογένειας,  κινούμενος   δόλια και πάντα με βάση τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα του, τον καταγγέλλει και  για σαφή παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας κατά σύστημα και κατά συρροή την τελευταία διετία,  ενώ του προσάπτει και λόγους σκοπιμότητας σε ότι και αν κάνει ως εκδότης της τοπικής εβδομαδιαίας εφημερίδας του(Greek News).

Ο κ. Καλαμαράς αποκαλύπτει ακόμα ότι  η αρνητική και επιθετική στάση του κ. Ζουπανιώτη εναντίον του προσωπικά αλλά και εναντίον του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  είναι σαφώς μεροληπτική και υπέρ του αντιπάλου κ. Ντίνου Ράλλη του στις εκλογές του 2008 ενώ η εν γένει στάση του(Α.Ζ.) οφείλεται στο γεγονός ότι οι δυο τους -Ράλλης και Ζουπανιώτης-  έχουν κοινά αμοιβαία οικονομικά  συμφέροντα αφού ο κ. Ζουπανιώτης νοικιάζει χώρους για τα γραφεία της εφημερίδας του(στην Αστόρια) από τον κ. Ράλη.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! Ο ΝΤΙΝΟΣ ΡΑΛΛΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΧΙΛΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΑΡΙΑ  ΕΙς ΒΆΡΟς ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΣΤΙΚΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ,   ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ!

DINO_RALHS_EAMERIAKNOS_EPIXEIRHMATIASΑπό τα πυρά και τις καταγγελίες του κ. Καλαμαρά όμως δεν ξεφεύγει ούτε ο κ.Ράλλης με τον οποίο πλέον υπάρχει δημόσια αντιπαράθεση με ανταλλαγή φραστικών επιθέσεων και αλληλοκατηγοριών εδώ και 15 μήνες. Ο κ. Καλαμαράς εκτός των άλλων απαντώντας στις αιτιάσεις και τις κατηγορίες του κ. Ράλλη στην ένσταση της Ομοσπονδίας ως προς την τιμητική του βράβευση ( του Ντίνου Ράλλη)από τον λογιστή της πολιτείας της ΝΥ τον καταγγέλλει και τον κατηγορεί ότι ήταν αδύνατον η  ομοσπονδία να συναινέσει σε αυτή την βράβευση αυτή για πολλούς λόγους τους οποίους και αποκαλύπτει ενώ λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε αποκαλύψει -ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της 20ης Μαϊου 2010 ενώπιον των αντιπροσώπων μελών της Ομοσπονδίας-  για αυτό και ζήτησε να μείνει αμέτοχη ως προς τον κ. Ράλλη επειδή ο τελευταίος τα τελευταία δυο χρόνια και αμέσως μετά τις εκλογές του 2008 από την επομένη κιόλας ημέρας. Ο κ. Καλαμαράς εξηγώντας τους λόγους που η ομοσπονδία αρνήθηκε να συναινέσει στην βράβευση του κ. Ράλλη από τον λογιστή της πολιτείας της ΝΥ, εξηγεί ότι ο τελευταίος  έγινε   η αφορμή διασυρμού της Ομοσπονδίας με δημόσιες  επιστολές και ύβρεις που εκτόξευε στα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ επί μήνες προσωπικά εναντίον του ιδίου και του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ζητώντας του παράλληλα  να επιστρέψει περιουσία της Ομοσπονδίας την οποία παρακρατά παράνομα εδώ και μια 10ετια!  Ενώ για πρώτη φορά δημοσίως αποκαλύπτει ο απερχόμενος πρόεδρος της ομοσπονδίας Δημήτριος Καλαμαράς  ότι εξ αιτίας του κ. Ράλλη η ομοσπονδία είναι στα δικαστήρια  με μια τοπική αγγλόφωνη  εφημερίδα στην οποία ο τελευταίος το 2007  ως πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως είχε δώσει δυο επί πλέον καταχωρίσεις   που αφορούσαν στην παρέλαση  στην 5η Λεωφόρο  ενεργώντας μεροληπτικά και εξυπηρετώντας ιδία οφέλη αυτοπροβολής κατά παράβαση των αποφάσεων του ΔΣ και των εσωτερικών κανονισμών κάτι που κατέθεσε στο δικαστήριο και ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νικόλαος Διαμαντίδης. Το πλέον βαρύ κατηγορώ του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας Δημήτρη Καλαμαρά εναντίον του αντιπάλου του στις εκλογές του 2008  Ντίνου Ράλλη –τις οποίες έχασε  με ποσοστό 53% – είναι στα χρόνια που χρημάτισε πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως αλλά και όσο ήταν ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας σε διάφορα πόστα αποκόμισε οικονομικά  οφέλη αφού η εταιρία του κ. Ράλλη για χρόνια και χωρίς προηγούμενο διαγωνισμό ήταν η ασφαλιστική εταιρία της Ομοσπονδίας αλλά και της παρελάσεως στην 5η Λεωφόρο! Να σημειωθεί για όλα αυτά και πολλά άλλα που ελέχθησαν αμφότερα-και από τις δυο πλευρές –  τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά την παραίτηση και απόσυρση του κ. Ράλλη από το ΔΣ της Ομοσπονδίας τον περασμένο Μάϊο(του 2009) ο κ. Ράλλης έχει απειλήσει τον Δημήτρη Καλαμαρά με μήνυση ενώ την ίδια απειλή έχει εκτοξεύσει και ο κ. Καλαμαράς κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Μαϊου του 2009 εναντίον του κ. Ράλλη κάτι που και πάλι επανέλαβε.

Η ένταση είχε ξεκινήσει την επομένη των εκλογών του 2008 τις οποίες  έχασε από τον Δ. Καλαμαρά  και κορυφώθηκε με τις καταγγελίες του κ. Ντίνου Ράλλη τον Ιούνιο του 2009 με επώνυμες και ενυπόγραφες καταγγελίες που δημοσιοποίησε ο ίδιος και παραιτηθέντα μέλη του ΔΣ  εναντίον του Δημήτρη Καλαμαρά και του εναπομείναντος  Διοικητικού Συμβουλίου.Ενδεικτικά του τι επακολούθησε είναι οι τα ρεπορτάζ και οι αποκαλύψεις μας εκείνη την περίοδο με τις εκατέρωθεν καταγγελίες και ύβρεις ένθεν κακείθεν.

Η σπίθα όμως  που άναψε  την φωτιά για ένα ακόμα μεγάλο καυγά και νέο  εσωτερικό διχασμό της ομογένειας ήταν ένα  ψήφισμα που ζήτησε ο Ιουδαίος το θρήσκευμα  και έλληνας εκ Βόλου,  εκ των επιζώντων της ναζιστικής θηριωδίας γνωστού για την δράση του υπέρ της αναγνώρισης του ολοκαυτώματος των Ιουδαίων  καθηγητής αμερικανικού  πανεπιστημίου κ. Asher Matathias σε προηγούμενη γενική συνέλευση (τον περασμένο Ιανουάριο) με αφορμή τον πυρπολισμό της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά στις αρχές Ιανουαρίου(2010) για τον οποίο τελικά όπως αποδείχτηκε λίγες ημέρες αργότερα με τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών ουδεμία ευθύνη έφεραν οι ντόπιοι κρητικοί ή άλλοι πολίτες ελληνικής υπηκοότητας. Στο σχέδιο ψηφίσματος που είχε προταθεί εκ μέρους του κ. Ματαθία στην προηγούμενη επεισοδιακή  Γενική συνέλευση(της 21ης Ιανουαρίου 2010) ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  ζητούσε να υιοθετηθούν σκληροί και αήθεις χαρακτηρισμοί συλλύβδην εναντίον της Ελλάδας την οποία ο κ. Ματαθίας κατηγόρησε  σε υψηλούς και έντονους  τόνους με οργή και θυμό  κατηγορούσε (και κατηγορεί)  για αντισημιτισμό και αντιαμερικανισμό!

Στις αιτιάσεις αυτές τότε, όπως είναι φυσικό,   είχε αντιδράσει η πλειοψηφία των μελών της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Εν τέλει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα  αλλά και να ικανοποιηθεί το αίτημα του κ. Ματαθία  ανατέθηκε στην δικηγόρο και μέλος του απερχόμενου ΔΣ της Ομοσπονδίας κ. Έλλη Μελέμη η οποία σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Καλαμαράς είχε την ευθύνη να συντάξει μαζί με τον κ. Ματαθία ένα σχέδιο ψηφίσματος σε ηπιότερους τόνους και χωρίς ύβρεις εναντίον της Ελλάδας πολύ περισσότερο εναντίον των Κρητών. Η κ. Μελέμη όμως, αντί να πράξει το καθήκον που της ενέθεσε η Γ.Σ.  εξαφανίστηκε-κατά πάγια τακτική της – παραθεώρησε την σοβαρότητα και σπουδαιότητα του ζητήματος και ενεργώντας προφανώς  ανεύθυνα  δεν ασχολήθηκε καν  με το ζήτημα και έτσι το θέμα-πάντα και κατά τον κ. Καλαμαρά –  θεωρήθηκε λήξαν για την ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος  μετά και την σύλληψη των δραστών, σύμφωνα  πάντα με όσα δηλώνει επώνυμα  ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας δικηγόρος  κ. Δημήτρης Καλαμαράς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΙΣ  ΥΒΡΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ  ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

OMOSPONDIA_ELL_SWM_MEIZ_NY

ΤΑ  ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ…

ΣΧΟΛΙΟ – ΑΝΑΛΥΣΗ Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στους κόλπους της ομογένειας στην Νέα Υόρκη  για ακόμα μια φορά  μετά και τις σημερινές αποκαλύψεις μας με τις καταγγελίες του απερχόμενου  προέδρου  κ. Δημήτρη  Καλαμαρά,  ο οποίος πρέπει να σημειώσουμε ότι  στην  εφ’ όλης  της ύλης αποκαλυπτική  συνέντευξη του,  παραδέχεται ότι και επί των ημερών του(2008-2010) υπήρξαν λάθη και παραλείψεις αλλά δεν αποδέχεται ότι υπήρξαν σκάνδαλα, κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση όπως στο παρελθόν προβλήματα τα οποία κληρονόμησε και αναγκάστηκε να διαχειριστεί, ενώ    αναμένεται να οξυνθούν περαιτέρω  και να ανέβουν  οι τόνοι της αντιπαράθεσης  μεταξύ των δυο πλευρών εν όψει και των εκλογών στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

Όξυνση, και σκληρή για άλλη μια φορά αντιπαράθεση στην ομογένεια της Νέας Υόρκης,  που έχει βαθύτερες αιτίες και σκοπιμότητες συμφερόντων που διεκδικούν νομή και μερίδιο εξουσίας (και παραεξουσίας) στην παραπαίουσα εδώ και χρόνια,   Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ. Οργανισμός που τις τελευταίες διετίες,  όπως έχουμε κατ επανάληψη καταγγείλει με στοιχεία, αποδείξεις, και ντοκουμέντα, αποκαλύψει με στοιχεία –και όχι ύβρεις ή χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου- έχει βυθιστεί στο τέλμα, την ανυποληψία, την αδιαφάνεια, και την αναξιοκρατία. Φαινόμενα που εντάθηκαν και επεκτάθηκαν  ειδικά   από τα χρόνια της(μαύρης όπως έχουμε γράψει)  4ετους  θητείας του πρώην προέδρου  Νικόλαου Διαμαντίδη. Θητεία που  την βύθισε στο τέλμα με συνεχή  σκάνδαλα που διαδραματίστηκαν επί των ημερών του,  οικονομικές ατασθαλίες,  κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση την οποία,  τότε ο κατευθυνόμενος λιγοστός, πλήρως ελεγχόμενος για 100 και 200 δολάρια,  και ευτυχώς  χωρίς καμία αποδοχή στην κοινή γνώμη τοπικός(έντυπος και ηλεκτρονικός) Τύπος συγκάλυπτε με την «εκκωφαντική σιωπή» του στην σωρεία σκανδάλων και αμαρτιών που ακόμα σήμερα(και για πολλά ακόμα χρόνια θα) πληρώνει ο δύσμοιρος ιστορικός οργανισμός.

Ένας οργανισμός που ιδρύθηκε με κόπο, μόχθο, ιδρώτα και στερήσεις  το 1938 και γνώρισε μέρες δόξας και κοινής αναγνώρισης και αποδοχής την 10ετια του 1990 όταν σύσσωμη τότε η Ομογένεια έμπαινε μπροστά με τον γνωστό φίλο και συνάδελφο  Χρύσανθο Λαζαρίδη(δεξί χέρι σήμερα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά), τον αείμνηστο Αχιλλέα Παπαδόπουλο, Περικλή Λαντζούνη, Αλέξανδρου Βέλλιου,  και κυρίως με την αποφασιστική συνδρομή και βοήθεια χιλιάδων  επωνύμων ομογενών  που την έφτασαν στα ύψη όταν κλήθηκαν να  βάλλουν φραγμό στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας με τις γνωστές ιστορικές διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον.  Η αν θέλουμε να πάμε πιο πίσω στην Ιστορία, της Ομοσπονδίας και την πράγματι καλά  οργανωμένης ομογένειας,  στα χρόνια των ιστορικών συλλαλητηρίων σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον μετά την εισβολή του Αττίλα το 1974. Ήταν μέρες δόξας για τον ιστορικό  οργανισμό της Ομοσπονδίας που εδώ και 35 χρόνια οργανώνει την μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος εκδήλωση στην 5η λεωφόρο της ΝΥ για την ημέρα της εθνικής μας ανεξαρτησίας –έστω και ετεροχρονισμένα… Αυτόν  τον οργανισμό που κάποτε είχε πάνω από 170 ενεργούς μεγάλους ιστορικούς συλλόγους ο οποίος μετά την μεγάλη δωρεά των 625.000$  του Βασίλειου Σταθάκου προκειμένου να στεγαστεί, ο ιστορικός οργανισμός  οποίος μέχρι τότε από το 1938 μέχρι και το 2000 περιφέρονταν από υπόγειο σε υπόγειο και από ενορία σε ενορία προκειμένου να συνεδριάσει, άρχισε να φθίνει και να γνωρίζει την πλήρη απαξίωση της ομογένειας.  Περιχαρακώθηκε στην  εσωστρέφεια,  γνώρισε την αποτελμάτωση και αποδόμηση των έστω και ελλειμματικών εσωτερικών  θεσμών του,  αφού βυθίστηκε στην πλήρη ανυποληψία.  Τα σκάνδαλα! Τις ίντριγκες! Τις ομάδες και τις παρεούλες, στα ίδια πρόσωπα με ποινικό μητρώο και περίεργες αν όχι ύποπτες διασυνδέσεις και πάντως μουτζουρωμένο ποινικό μητρώο είτε στην Ελλάδα είτε στις ΗΠΑ … Τις φράξιες, την κακοδιοίκηση, τα οικονομικά και διοικητικά σκάνδαλα, τα δικαστήρια, τις ύβρεις και τις δημόσιες αντιπαραθέσεις,  και πλήθος άλλων κακοδαιμονιών που ξεκίνησαν μετά την πρώτη  θητεία Διαμαντίδη(2004-2006).  Τον Βασίλειο Σταθάκο,  έναν άνθρωπο   τον οποίο και  σήμερα   δυστυχώς μερίδα αυτού του διαφθαρμένου και πλήρως κατευθυνόμενου (έντυπου και ηλεκτρονικού) Τύπου μεταξύ αυτών και ο Απόστολος Ζουπανιώτης της Greek News,    «ελέγχει» κακόπιστα με σκοπιμότητα  και ψέγει  ευτυχώς μια μικρή και πλήρως απαξιωμένη, στην συνείδηση του απλού και δικαίως αποστασιοποιημένου  σκεπτόμενου  ομογενή,  μερίδα του κατευθυνόμενου, χωρίς κανόνες και δεοντολογία Τύπου –όπου ο καθείς δηλώνει δημοσιογράφος ακόμα και  άτομα του κοινού ποινικού δικαίου με βαρύτατες καταδίκες ή άλλες περίεργες δοσοληψίες με τις αμερικανικές  αρχές  όπως συμβαίνει με ουκ ολίγες περιπτώσεων «εκδοτών»… «Τύπου»  πλήρως ελεγχόμενου  από ιδιοτελή και προσωποπαγή  μικρό (πολλές φορές και μεγαλό) συμφέροντα όπως αυτά που καταγγέλλονται σήμερα για ακόμα μια φορά επώνυμα αυτή την φορά από τον απερχόμενο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Καλαμαρά. Τις ίδιες καταγγελίες πάλι για τον κ. Ζουπανιώτη είχε κάνει το 2000  προς την ΕΣΗΕΑ (νομίζοντας ότι εκεί λογοδοτεί)  ο κ. Δημήτριος Δημητρίου μέλος του τότε και του νυν  ΔΣ της Ομοσπονδίας    Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και άλλα μέλη  που αυτό- προσδιορίζονται ή αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι ή διαμορφωτές της κοινής γνώμης της ομογένειας.      Σκάνδαλα και ύποπτες σκοτεινές  διεργασίες που πάντα κατηύθυναν τα μικρά  ή μεγάλα οικονομικά και προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα που έχουν εισχωρήσει στους κόλπους της πλήρως αποδιοργανωμένης  ομογένειας…  Συμφέροντα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δυστυχώς σχετίζονται και άτομα που περιφέρονται στους κόλπους της ομογένειας ως δημοσιογράφοι και διαμορφωτές της κοινής γνώμης… Άτομα και πρόσωπα που εναγκαλίζονται την εκάστοτε εξουσία τοπικών θεσμών και σίγουρα το  μητροπολιτικό κέντρο της Αθηνοκεντρικού κράτους προκειμένου να αποκομίσουν από μια απλή φωτογραφία  με κάποιο πρόσωπο της εξουσίας στην Ελλάδα  και η οποία θα κοσμεί το γραφείο τους για να κάνουν καλές business…  μέχρι υπέρτατο αγαθό για το οποίο ξεπουλούν  τα πάντα που δεν είναι άλλο από τα   ίδια οικονομικά οφέλη…. Δυστυχώς, για όλους αυτούς,  η κοινή τραγική  διαπίστωση των απλών χιλιάδων  ομογενών είναι ότι όλοι είναι βυθισμένοι στα σκάνδαλα… Όλοι –μηδενός εξαιρουμένου πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού – είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια-που συνομολογούν οι πάντες στους κόλπους της ομογένειας-   και όχι όλα όσα θα εξαπολύσουν τα  γνωστά  κέντρα  και παράκεντρα…  Που πάλι  θα συσπειρωθούν και  επιτεθούν με την γνωστή  λάσπη εις βάρος μας  βάζοντας πάλι για ακόμα μια φορά   τον άνθρωπο-τον οποίο οι ίδιοι συντηρούν και  «αναγνωρίζουν» ως εκείνο το άτομο που είναι ικανό για  όλες τις βρόμικες δουλείες…  ως τον  άνθρωπο που  εξαπολύσει ασύστολα  πάλι τόνους   λάσπη,  ύβρεις, συκοφαντίες και ψεύδη… λειτουργώντας πάντα ως σημείο αναφοράς της πλήρους αποσύνθεσης και αποδόμησης θεσμών και προσώπων εδώ και 35 χρόνια…

Εις το επανιδείν…

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

**Οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών περιλαμβάνονται ήδη στην αποκαλυπτική αλληλογραφία  την οποία και δημοσιεύουμε και έτσι δεν χρειάστηκε να ληφθούν επί πλέον δηλώσεις και απόψεις. Η συνέντευξη  του Δημήτρη Καλαμαρά ήρθε ως απάντηση στις ύβρεις και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του εκδότη Απόστολου Ζουπανιώτη.. 

ΣΕ ΛΙΓΟ…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ  ΟΣΑ ΑΛΛΑ(ΠΟΛΛΑ)  ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ στους ΚΌΛΠΟΥς Της ΤΑΡΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ «ΤΟΠΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ»  ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΑΦΩΝΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ… ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ…ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ…