Βράζει η ομογένεια πάλι στην Νέα Υόρκη! Ένταση! Ύβρεις. Καταγγελίες και αλληλοσπαραγμός για τις καρέκλες! Πέτρα των Σκανδάλων ο Πέτρος Γαλάτουλας, πρόεδρος και υπό διευρεύνηση για σωρεία διοικητικών, οικονομικών και άλλων παραπτωμάτων στην Νέα Δημοκρατία! Αποκαλύψεις που σοκάρουν! και αφήνουν άναυδη την κοινή γνώμη και τον Ελληνισμό!

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για τον ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ: « Καταγγέλλω τον Πέτρο Γαλάτουλα! Έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία σε πολιτικό  τσιφλίκι της Νέας Δημοκρατίας. Ανήκω στον ίδιο χώρο με εκείνον αλλά κάνει παρανομίες διαρκώς μπροστά στα μάτια όλων μας! Το ίδιο του έχουν πει και από το κόμμα! Πέταξε στα σκουπίδια  την επιστολή της Αλέκας Παπαρήγα πριν 4 χρόνια, όταν έστειλε το μήνυμα  για την 25η Μαρτίου και εξοργιστήκαμε όλοι μαζί του. Το λέω και ανήκω στον ίδιο πολιτικό χώρο μαζί του!  Αλλά  δεν πετάς στα σκουπίδια την  επιστολή ενός αρχηγού κόμματος που τον έχει εκλέξει στην ελληνική βουλή ένα ποσοστό Eλλήνων και σας το λέω εγώ που ανήκω στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνον»!  Μια από τις 10αδες βαρυσήμαντες καταγγελίες στις οποίες προχωρά σήμερα ο κ. Δημήτριος Δημητρίου υποψήφιος πρόεδρος για το αξίωμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.   «Είναι άφιλος. Επικίνδυνος. Υποχθόνιος… Γραφικός. Πολιτικά ανήθικος!» μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο Δημήτριος Δημητρίου για τον πρώην φίλο και συνεργάτη του στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ Πέτρο Γαλάτουλα!   

DHMHTRIOU_VS_GALATOULA_EKLOGES_06_010«Αμόρφωτος και αστοιχείωτος. Δεν έχει το ανάστημα να ηγηθεί αυτού του οργανισμού! Δεν έχει τα προσόντα!  Δεν έχει μάθει να προσφέρει ανιδιοτελώς, όλα τα υπολογίζει. Αγνοεί την έννοια εθελοντής. Δεν ξέρει τι θα πει προσφορά… Όλα μπαίνουν στο κάδρο ενός τεράστιου «ΕΓΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ»! Αυτός είναι ο Πέτρος Γαλάτουλας!  συμπληρώνει με έμφαση κατά την προετοιμασία της συνέντευξης! Με γνήσιο και χειμαρρώδη λόγο, συνεχίζει και σταχυολογούμε μερικά από όσα μας είπε ως απόσταγμα    «Αρνητικό στοιχείο για την Ομοσπονδία! Διχάζει μόνιμα  την ενότητα και διασπά με σχέδιο τους πάντες! Ανθρώπους και καταστάσεις! Τορπίλιζε κάθε προσπάθεια μέσα στο διοικητικό συμβούλιο από την επομένη των εκλογών του 2008! Υπέσκατε τον Δημήτρη Καλαμαρά και τον ανάγκασε να απομακρυνθεί ένα παιδί που μόνο προσέφερε!   Είναι ψεύτης και με απαράδεκτη  ανήθικη συμπεριφορά! Τον προκαλώ να βγει να μιλήσει!   Πανηγύριζε, όταν αποκλείστηκε λόγω περιορισμού ημερομηνιών ο Ντίνος Ράλλης! Υπέσκαπτε ακόμα και μέλη της ομάδος του μέσα στο συμβούλιο! Ερχόταν και μας έλεγε η Μελέμη είναι με τον τάδε… ο Πυλαρινός δεν γράφει τα πρακτικά…  για όλους  ερχότανε κάτι μας έλεγε…. Για το Χρήστο Βουρνά που τώρα τρέχει μαζί του έλεγε  «είναι γλάστρα» από πού να αρχίσω και πού να σταματήσω; Όλους μας έβαζε να τσακωνόμαστε με ψέματα και συκοφαντίες ! Μέχρι που τον πήραμε χαμπάρι και αρχίσαμε να τον φέρνουμε ενώπιος – ενωπίω σε πολλές περιπτώσεις… τον Λυπάμαι… δεν διστάζει να ορκίζεται στα παιδιά του… είναι αξιολύπητος… αξιοθρήνητος…  Άνθρωπος που κάνει αυτά και τόσα άλλα που ντρέπομαι να ονομάσω, προκαλεί μόνο θλίψη… ο Πέτρος Γαλάτουλας  δυστυχώς από τότε που μπήκε στην Ομοσπονδία είναι νοσηρό  κατάντημα για τον οργανισμό! Αργήσαμε να το καταλάβουμε, αλλά το καταλάβαμε πολύ αργά… ευθύνεται για πολλά και μεγάλα προβλήματα του οργανισμού… μας έβαζε για χρόνια να σκοτωνόμαστε για να μπορεί να επιβιώνει… Θριαμβολογούσε εναντίον πολλών… εναντίον όλων…  Τι άλλο να σας πω για να ξυπνήσω την ομογένεια και τους αντιπροσώπους… σάς τα λέω μετά λόγου γνώσεως και επιγνώσεως… τι άλλο να κάνω… για να αφυπνίσω τους αντιπροσώπους… δεν πάει άλλο πια, enough»! Για να καταλήξει με νόημα να πει «Ρωτήστε όλους αυτούς που σήμερα πάνε μαζί του για χρόνια  πώς σήμερα πάνε με αυτόν τον άνθρωπο, τον οποίο όλοι κατηγορούν στην Ομογένεια και δεν σας λέω κάτι νέο… »

 

DHMHTRIOS_D_7Αυτά και πολλά άλλα με γνήσιο δωρικό και  δεικτικό ύφος, λόγο χειμαρρώδη και  καταγγελτικό  μας  τόνισε με έμφαση, σε  γεγονότα και απίστευτα στοιχεία  στην On the record αλλά και off the record συζήτηση – σε μια γεμάτη ειδήσεις και αποκαλύψεις   συνέντευξη  που μας παραχώρησε   ο Δημήτριος Δημητρίου.  Επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡIΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, Δημήτριος Δημητρίου, ο οποίος διεκδικεί το αξίωμα του προέδρου στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ.

Μιλάει για όλους και για όλα! Για τον Απόστολο Σκοτίδα και τον Ντίνο Ράλλη. Για τον Δημήτρη Καλαμαρά και για  τον Αποστόλη Ζουπανιώτη αλλά και τον φίλο και πιστό της «ομάδας Δημητρίου»    Γιάννη Γκόρο.  «Διαφώνησα με τον κ. Καλαμαρά» θα πει  για την γνωστή   επιστολή  του  Απόστολου  Σκοτίδα που δίχαζε για μήνες και στο τέλος την απέσυρε ο ίδιος ο κ. Σκοτίδας….

Αναφέρεται επίσης και για το περιβόητο ατύχημα  του 2007 υπαρκτό και ανοιχτό σκάνδαλο επί θητείας Διαμαντίδη  που αποκαλύψαμε τον Οκτώβριο του 2008.   Μιλά εφ όλης της ύλης σε μια συνέντευξη εξομολόγηση θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε. Μιλάει για όλα και δεν χαρίζεται σε κανέναν! Αναγνωρίζει λάθη του παρελθόντος και τείνει ξανά χέρι φιλίας στον Ηλία Τσεκερίδη ζητώντας έστω και την ύστατη  ώρα να σκεφτεί τι πάει να κάνει «αγκαλιάζοντας» τον Πέτρο Γαλάτουλα…

DHMHTRIOS_D_6Σήμερα ο κ. Δημήτριος Δημητρίου πρώην  φίλος και στενός συνεργάτης στον ομογενειακό οργανισμό  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ, του Πέτρου Γαλάτουλα εξαπολύει ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον του Πέτρου Γαλάτουλα που όμοιο του στα χρονικά της ομογένειας  δεν υπάρχει!   Καταγγέλλει με στοιχεία και  σε μια έξαρση ειλικρίνειας, και έμπλεος ποικίλων συναισθημάτων θυμού, οργής, θλίψης αλλά και αγανάκτησης προχωρά σε μια σειρά αποκαλύψεων  που θα αφήσουν άναυδη την ομογένεια αλλά και  την Χίο, τόπο καταγωγής του καταγγελλόμενου από αρκετούς  Ομογενείς  κ.  Πέτρου Γαλάτουλα.  Δικαιολογεί (σ.σ. ο Δ.Δημητρίου) αυτή την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου αυτού που πλέον συγκεντρώνει τα πυρά μεγάλου μέρους της Ομογένειας  και όχι μόνον…  χαρακτηρίζοντας τον Πέτρο Γαλάτουλα  ως άτομο  “βαθιά κομπλεξικό και μεγάλο πρόβλημα κατωτερότητας” που τον διακατέχει και τον κατατρέχει μόνιμα ως ασθένεια …

Την συνέντευξη πήραμε, στις 5 Ιουνίου 2010, και λίγο  μετά τις έντονες διεργασίες και το θολό παρασκήνιο που επικρατούσε  επί μήνες  στους κόλπους της ομογένειας εν όψει των εκλογών στον μεγαλύτερο ομογενειακό οργανισμό στις ΗΠΑ που οργανώνει την γνωστή παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της ΝΥ.

«Κάναμε έργο..μας πολέμησαν εκ των έσω και κυρίως μας πολέμησε ο Πέτρος Γαλάτουλας…» μας είπε αρκετές φορές. Υπήρξε διαφάνεια στα οικονομικά για πρώτη φορά. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε κρίσεις και προβλήματα προηγούμενων διοικήσεων(σ.σ. εννοεί και καρφώνει τον Διαμαντίδη)»

DHMHTRIOS_D_5«Μετά τις εκλογές δυστυχώς θα έχουμε μια από τα ίδια.. όποιος και αν βγει… αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς… χρειάζονται τομές… χρειάζεται να γίνει ένα συνέδριο επανίδρυσης όχι μόνο της Ομοσπονδίας αλλά συνολικά αναδιοργάνωσης της Ομογένειας»  ομολογεί γεμάτος θλίψη. «είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε σε απλά πράγματα. Οφείλουμε να σκεφθούμε πώς θα προχωρήσουμε ως Ομοσπονδία και ως οργανωμένη ομογένεια. Πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουμε σε δομικές αλλαγές. Ο ρόλος της ομοσπονδίας είναι να συντονίζει. Δεν χρειαζόμαστε χορευτικά. Έχουμε πολλά από τους συλλόγους μας. οι εκλογές έρχονται και παρέρχονται! Χρειάζεται να γίνει δομική αλλαγή. Αλλιώς ας πάμε να κάτσουμε σπίτια μας! χρειαζόμαστε αλλαγή νοοτροπίας. Το δύσκολο είναι να παράγεις έργο παραμερίζοντας τα προσωπικά. Έχουμε και στελέχη που πρέπει να βάλουν μυαλό… έχουν ορισμένα στελέχη που δεν θα έπρεπε να θεωρούν το εαυτό τους στέλεχος… κάποιοι ας αποκτήσουν επιτέλους γνώθι σε αυτόν…  πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και είναι πολλά και να απορρίψουμε αυτά που μας διχάζουν… να κάτσουμε στο περιθώριο… να βοηθήσουμε τους αφανείς ήρωες… δεν θέλουμε να είμαστε φανερές αποτυχίες, θέλουμε αφανείς ήρωες, καλώ όλους να βοηθήσουν την επομένη των εκλογών»  Κλείνει αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία –συνέντευξη που σε άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εκτός των άλλων  ιστορική γιατί λέει πολλές αλήθειες  και κλείνει τονίζοντας : «Ζητώ συγνώμη, αν τα παραείπα!»  Αξίζει τον κόπο όχι απλώς να την διαβάσετε αλλά και να την ακούσετε για να κρίνετε όχι μόνον τον κ. Δημητρίου αλλά και εμάς που καθημερινά έτσι και αλλιώς μας κρίνετε και έτσι πρέπει για να μπορούμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας που είναι να σας ενημερώνουμε υπεύθυνα. Έγκυρα. Αξιόπιστα. Με στοιχεία και ντοκουμέντα. Αξίζει να την ακούσουν όλοι και αν διαδοθεί παντού από email σε email. Είναι βέβαιο πως στο μέλλον  οι ιστορικοί θα αντλήσουν πολλά και σοβαρά στοιχεία για τα όσα σήμερα αλλά και την προηγούμενη 15ετια διαδραματίζονται στους κόλπους της Ομοσπονδίας και της οργανωμένης ομογένειας… Είναι επίσης βέβαιο πως έτσι  όπως είναι βουβό και πολωμένο το κλίμα αυτών των εκλογών με δίψα  για εκδίκηση  των γνωστών αφηνιασμένων ψώνιων για καρέκλες, φωτογραφίες και για άλλη μια από τα ίδια  πως παρά το γεγονός ότι λέει πολλές και μεγάλες αλήθειες θα περάσει απαρατήρητη ωσάν να μην έσταξε σταγόνα βροχής και ας έβρεξε καρεκλοπόδαρα με όσα είπε και όσα αποκάλυψε σήμερα ο Δημήτριος Δημητρίου γνωστός και ως JJ.

 

Ξεκινώντας αυτή την πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα  και αποκαλυπτική για πρόσωπα και καταστάσεις στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης-του μεγαλύτερου κατ όνομα ακόμα ομογενειακού εκτός Ελλάδος οργανισμού-   συζήτηση με τον κ. Δημήτριο Δημητρίου, υποψήφιο πρόεδρου του συνδυασμού ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ αυτό που διαπιστώσαμε εξ αρχής και θα έχετε την ευκαιρία να το διαπιστώσετε και εσείς ακούγοντας live αυτή την συνέντευξη –  ήταν ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση και η συναισθηματική ένταση κάτω από την οποία οδηγήθηκε σε αυτή την επιλογή του, να ηγηθεί δηλαδή ως επικεφαλής του συγκεκριμένου συνδυασμού. Αμέσως και χωρίς περιστροφές εστίασε και επικεντρώθηκε  στο πρόβλημα  που έχει και όνομα και ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της Ομοσπονδίας.  Κατονόμασε και κατήγγειλε εκτός των άλλων για πολιτική ανηθικότητα τον Πέτρο Γαλάτουλα, καταλογίζοντας του βαρύτατες ευθύνες προσκομίζοντας μάλιστα στην συζήτηση μας και μια σειρά από γεγονότα για να καταλήξει αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης να πει ανοιχτά ευθέως και χωρίς περιστροφές «τον προκαλώ ανοιχτά σε δημόσια συζήτηση για όσα του καταλογίζω και για όσα σήμερα αποκαλύπτω».

Τον ρωτήσαμε γιατί για πρώτη φορά γιατί έβαλε υποψηφιότητα ως πρόεδρος μετά από ενασχόληση 30 ετών στα κοινά της ομογένειας και ειδικά στην Ομοσπονδία. Απαντά ευθέως «οδηγήθηκα από τις εξελίξεις» λέει αμέσως και τονίζει χωρίς περιστροφές δίνοντας μας  και λεπτομέρειες για το άγνωστο,  δύσοσμο και δυσώδες μέχρι σήμερα και μάλιστα έντονο  παρασκήνιο κατάρτισης ενός ενωτικού συνδυασμού  εν όψει των εκλογών του 2010.

DHMHTRIOS_D_4Αποκαλύπτει με λεπτομέρειες,   πώς ο Πέτρος Γαλάτουλας, με ποιες μεθόδους και ποια «κόλπα»  κάθε μέρα όσο διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση ενός ενωτικού συνδυασμού,  εμπόδιζε και τορπίλιζε την κάθε προσπάθεια κατάρτισης ενός τέτοιου συνδυασμού  και έθετε όρους προκειμένου να πάρει στα χέρια του την γραμματεία. Συνεχίζοντας την διήγηση και αποκλειστική  συνέντευξη που μας παραχώρησε –από τις σπάνιες φορές που μιλά στον Τύπο ο κ. Δημητρίου προχωρά    δίνοντας μας  με γλαφυρό τρόπο και διήγηση τους τρόπους που ο καταγγελλόμενος Πέτρος Γαλάτουλας  μεταλλασσόταν καθημερινά  όπως τα φίδια   που έρποντας αλλάζουν δέρμα,  στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν σε όλες τις συνθήκες.    Ο Δημήτριος Δημητρίου κατά την νύχτα της 2ης ημέρας του συνεδρίου  στο Σταθάκειο στις  2 Ιουνίου και λίγο μετά την κατάθεση των συνδυασμών, δεν διστάζει να  αποκαλέσει σκουλήκι  τον Πέτρο Γαλάτουλα.  Χαρακτηρισμός που όχι τυχαία έχει αποδοθεί στον εν λόγω ομογενή από αρκετούς επώνυμους Ομογενείς που έχουν συναναστραφεί μαζί του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

Ο κ. Δημητρίου αποκαλύπτει για πρώτη φορά  τις μυστικές δεσμεύσεις μεταξύ Τσεκερίδη –Καλαμαρά που έγιναν  προ του εκλογών του 2008 ως πολιτική  συμφωνία ανδρών για κοινή κάθοδο και συνεργασία  στις εκλογές του 2010. Υποσχέσεις και δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν εκ μέρους του κ. Ηλία  Τσεκερίδη, λόγω του πολιτικού εκβιασμού και της  σφοδρής πίεσης  που υπέστη  από τον κ. Γαλάτουλα τον οποίο και καταγγέλλει ο κ. Δημητρίου. «είχαμε δεχθεί συνειδησιακά ως τον επόμενο ηγέτη της ομοσπονδίας από το 2008  τον Ηλία Τσεκερίδη και αυτό δεν άρεσε στον κ. Γαλάτουλα όποτε το άκουγε… στις κατ ιδίαν συζητήσεις μας -για αυτό και κάναμε έκκληση στον Ηλία να σκεφτεί τι πάει να κάνει  και πού πάει να μπλέξει… έχει χρόνο να το σκεφτεί… να μη τραβήξει και αυτός όσα εμείς… να μην αγανακτήσει και φύγει και κάνει το χατίρι του Γαλάτουλα…  για αυτό και θα σταθούμε δίπλα του όταν θα τον υποσκάπτει ο Γαλάτουλας, όπως κάνει εδώ και χρόνια για όλους….»

«Θα είχαμε κάνει συνδυασμό με τον Ηλία  Τσεκερίδη, αν δεν ήταν ο Γαλάτουλας..100% αν δεν ήταν ο Γαλάτουλας θα είμαστε σε ένα συνδυασμό…οι σχέσεις Τσεκερίδη-Γαλάτουλα θα εξελιχθούν σε λυκοφιλία… ο κ. Γαλάτουλας δεν έχει φίλους… αν εκλεγούμε θα δώσω χέρι φιλίας στον κ. Τσεκερίδη… αν χάσουμε θα προστατέψουμε τον Ηλία Τσεκερίδη  από τον κύριο Γαλάτουλα. Καθαρές κουβέντες! Αυτός θα είναι ο ρόλος μας. να αποκαλύπτουμε ποιος είναι και τι κάνει. Είναι στόχος πια να καθαρίσει η ομοσπονδία… όλα δημιουργήθηκαν από ένα άτομο!»

Αποκαλύπτει το ρόλο του κ. Γαλάτουλα στην γνωστή  διαμάχη  Ντίνου Ράλλη – Δημήτρη  Καλαμαρά και αφήνει άναυδο τον συνομιλητή του…  δεν διστάζει να καυτηριάσει όσα έγιναν εκείνη την περίοδο και δεσμεύεται ότι αν «χάσουμε δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική…»

DIMITRIOU_DHMHTRHS«Ζητώ συγνώμη από τον Δημήτρη Βεκιαρέλη» λέει και αποκαλύπτει…

«υποψιάστηκα πλεκτάνη… αλλά αυτό που μας έσωσε ήταν ότι είχα κρατήσει τα πρωτότυπα των αποδείξεων…» μιλά, και εξιστορεί την περίεργη υπόθεση των συνδρομών στις εκλογές του 2008, εξιστορεί με λεπτομέρειες αυτής  της θολής  υπόθεσης…   απαντά στις καταγγελίες του Δημήτρη Βεκιαρέλη για την παρακράτηση των χρημάτων(των συνδρομών) στις εκλογές του 2008 αναφέρεται στον Απόστολο Σκοτίδα για τον οποίο επισημάνει ότι έχει εμπιστοσύνη και δεν ετίθετο θέμα…   και αποκαλύπτει κάτι ως προς το ύποπτο και σκοτεινό  ρόλο του  Πέτρου Γαλάτουλα  που κυριολεκτικά μας αφήνει άφωνους…  «Σοκαρίστικα όταν μου αποκάλυψε το ρόλο του Γαλάτουλα»!

«Φέρτε με πρόσωπο με πρόσωπο! Με τον κ. Γαλάτουλα… »

 

Αναγκαστικά η συζήτηση περιστρέφεται στο παρελθόν  από την περίοδο των εκλογών του 2006 και εκεί αρχίζουν μια σειρά αποκαλύψεων για  το ζοφερό κλίμα εκείνων των ημερών και τον ρόλο που διαδραμάτισε ως πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής  ο κ. Απόστολος Ζουπανιώτης στον οποίο αναφέρεται ο κ Δημητρίου κάνοντας αναγωγές στο πρόσφατο αμαρτωλό παρελθόν ….

Λέει ευθέως ο κ. Δημητρίου ότι όλα, σε ό,τι αφορά την συγκρότηση ενός ενωτικού ψηφοδελτίου που θα προχωρήσει στις  απαιτούμενες  αλλαγές (καταστατικού και άλλων θεσμικών ζητημάτων)  κόλλησαν και σκόνταψαν στον Πέτρο Γαλάτουλα τον οποίο και καταγγέλλει.

«Όλοι δεν  θέλαμε τον κ. Γαλάτουλα!» στο μόνο που υποχωρούσαμε είναι όλοι να είμαστε εκτός και όλοι να βγούμε έξω… του ζητήσαμε να συγκροτήσει ένα ΔΣ με νέα άτομα και όλοι εμείς οι παλαιοί να μείνουμε  εκτός ΔΣ με την υπόσχεση ότι  θα τον στηρίζουμε. Αρνήθηκε και επέλεξε να πάει με τον κ. Γαλάτουλα. Δυστυχώς έχασε ο Ηλίας την μεγάλη ευκαιρία…»  λέει με σπασμένη φωνή  και κάνει παύση…

«Ήθελε ο κ. Γαλάτουλας πάση θυσία την γραμματεία…  όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί….»

«Ο κ. Γαλάτουλας έχει μια αγάπη με την γενική γραμματεία…» αυτό το σημείο αξίζει να το ακούσετε και όσα αποκαλύπτει για το πώς έγινε γενικός γραμματέας στο απερχόμενο ΔΣ.

«Προσωπικά έβλεπα τον ρόλο του κ. Γαλάτουλα με συμπάθεια… έχει όμως μεγάλο κόμπλεξ κατωτερότητας…»

«μέσα στο ΔΣ με νουθεσίες και συμβουλές προσπαθούσα να τον συνετίσω να μην υποσκάπτει τον πρόεδρο κ. Καλαμαρά… τον είχα φορτωθεί να τον συνετίζω…» και προχωρά σε μια σειρά στοιχεία που καθηλώνουν ακούγοντας τον…

«συνεργάζονταν κρυφά με τον συνδυασμό του κ. Ράλλη…ρωτήστε τον κ. Σκοτίδα…τον κ. Ράλλη… τον χαρακτηρίζω άφιλο… βαρύς ο χαρακτηρισμός… αλλά αυτή είναι η αλήθεια…» οδηγεί πάντα τα πράγματα σε καταστροφές… και εκτροπές…   διχασμούς και μόνιμη διάσπαση της ενότητας….» για να καταλήξει στο συμπέρασμα μετά τα όσα αποκαλύπτει για τον Ηλία Νεοφώτιστο ότι «ο κ. Γαλάτουλας υπέσκαπτε τους πάντες… μας έβαζε λόγια στον ένα για τον άλλο και μετά μας άφηνε να τσακωνόμαστε…  όπως κάνουν οι αμόρφωτοι»

DHMHTRIOS_D_3«δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του ούτε με τον κ. Γαλάτουλα πολύ δε περισσότερο με τον κ Ηλία Τσεκερίδη που μας συνδέει αληθινή και μακρά φιλιά… ζητήσαμε από τον κ. Τσεκερίδη να μείνει εκτός προεδρείου και 4αδας ο κ. Γαλάτουλας γιατί έχουμε τους λόγους μας… και θα σας τους πω… δεν έχω κανένα πρόβλημα» Λέει και αφήνει πολλά υπονοούμενα… με ακόμα βαρύτερους υπαινιγμούς για το πρόσωπο του κ.Γαλάτουλα ο κ. Δημητρίου πρώην φίλος και συνεργάτης του καταγγελλόμενου Π. Γαλάτουλα.

«το πρόβλημα της δικής μας της ομάδας και των δικών μας ανθρώπων δεν είναι οι φωτογραφίες αλλά το μέλλον της ομοσπονδίας…. κάτι που δεν θέλει ο κ. Γαλάτουλας…»

Αποκαλύπτει τον λόγο που ο κ. Γαλάτουλας επιδιώκει πάντα την Γενική γραμματεία και όσο προχωρά η συζήτηση γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένος και αποκαλυπτικός… «Ποτέ δεν πίστευα πού μπορεί να φτάσει ο κ. Γαλάτουλας…!  Ηθικά ανεπίτρεπτα… και σταματώ εδώ…  Αν δεν προσπαθούσα  θα είχε εξωθήσει τον κ. Καλαμαρά σε παραίτηση!…» για να συμπληρώσει με νόημα  «είναι ωραία να κάνεις παρέα γραφικούς τύπους… αλλά εάν είναι και υποχθόνιος ο άνθρωπος, τότε τι κάνεις; »

«Ήμουνα ο καταλύτης μεταξύ Γαλάτουλα και Καλαμαρά..αγανάκτησε πολλές φορές ο άνθρωπος με αυτά που έκανε..τι άλλο να σας πω..από πού να αρχίσω; Δυο χρόνια ιστορίες και ραδιουργίες… κάθε μέρα… άλλα στον ένα άλλο στον άλλο και μετά σκοτωμοί και καυγάδες! Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι ανήκουμε και στον ίδιο πολιτικό χώρο…στην Νέα Δημοκρατία. Του έχω πει επανηλλειμένα δεν μπορεί η ομοσπονδία να δρα σα να είναι η τοπική  οργάνωση! Είναι απαράδεκτο! Εδώ είναι nonprofit organization! Δεν άκουγε. Από εδώ φεύγουν όλα τα γράμματα της Νέας Δημοκρατίας! Τα φαξ, οι επιστολές. Τα τηλέφωνα! Θα έχουμε πρόβλημα σοβαρό να κάποιος κάνει μια καταγγελία. Δεν μπορεί εδώ μέσα στην Ομοσπονδία να γράφονται τα πάντα για την  ΝΔ. Μας εκθέτει ανεπανόρθωτα!  »

Αποκαλύπτει ακόμα  πως πριν 4 χρόνια που ήταν πάλι στην γραμματεία πέταξε στα σκουπίδια την επιστολή της γενικής γραμματέας Αλέκας Παπαρήγα για το λεύκωμα της 25ης Μαρτίου!  “Έκανες έγκλημα του λέω! Αυτά είναι ανήθικα! Τα ξέρει και ο κ. Ζουπανιώτης που δεν διάκειται φιλικά μαζί μου.. λόγω ιδεολογικών πεποιθήσεων…

Μας απαντά ευθέως τι συμβαίνει με τον Αποστολή Ζουπανιώτη, και αποκαλύπτει μια σειρά στοιχείων που αφορούν στον γνωστό συνάδελφο δημοσιογράφο (στην ΕΡΑ το Κυπριακό πρακτορείο και προσφάτως στο περιοδικό επίκαιρα) «τον καταδικάσαμε το 2000 για κιτρινισμό..τον καταγγείλαμε στην ΕΣΗΕΑ τι άλλο να κάνουμε; »

Ρωτάμε τον κ. Δημητρίου «Ήσασταν όλοι μια παρέα το 2006  με τον κ. Ζουπανιώτη, τι άλλαξε πάλι;

Ακούστε την απάντηση έχει πολύ ενδιαφέρον και δείχνει πολλά… από το παρελθόν και τις αμαρτίες που σέρνονται στα εσωτερικά της «οργανωμένης ομογένειας»

«Πως εξηγείται την στάση του κ. Ζουπανιώτη σήμερα » επιμένουμε αλλά απάντηση δεν παίρνουμε με την ίδια σαφήνεια… και χαρακτηρίζει αλλοπρόσαλλο  τον κ. Ζουπανιώτη!

DHMHTRIOS_D_2Στην συνέχεια της συζήτησής μας εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στην σημερινή  αναφορά του 2010  της εξελεγκτικής επιτροπής  η  οποία είναι καταγγελτική εναντίον των έργων και των δράσεων  του κ. Γαλάτουλα. «έπρεπε να ερωτηθεί ο κ. Γαλάτουλας για την πολιτιστική για την γραμματεία; Γιατί η γενική συνέλευση έκλεισε το θέμα αυτό; Αναρωτιέμαι γιατί η Γ.Σ έκλεισε βιαστικά το θέμα της ενημέρωσης Γαλάτουλα  και των επιτροπών που ήταν καθώς και στην Γραμματεία»

Αποκαλύπτει τι συμβαίνει μεταξύ  Απόστολου Τομόπουλου – Γιώργου Γεωργόπουλου και της Ομάδας Δημητρίου –Καλαμαρά και Μιχαλέα. Ακούστε το  έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα λέει…και ο τρόπος που τα λέει… αλλά και οι αιχμές που αφήνει…

Πολλές φορές φτάνει να πει κάτι για τον κ. Γαλάτουλα και την γραμματεία… όμως σταματά. « Έκανε στυγνό  πολιτικό εκβιασμό και το 2006 ακόμα και στην ομάδα του εκείνη που μετά παράτησε να τρέχει στα δικαστήρια»!

 

«Δεν έχει τα προσόντα… δεν μιλάει αγγλικά… να μην πω για πτυχία και διπλώματα… δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα ενός προέδρου… δεν τον θέλει η ομογένεια και του έχουν δείξει για αυτό και μεταχειρίζεται παράνομες μεθόδους για να μπαίνει στο Συμβούλιο. Αυτή είναι αλήθεια είτε το θέλουμε είτε όχι. Είτε τον στεναχωρεί. Ας προσφέρει κάπου αλλού. Όταν θέλει δουλεύει αλλά πάντα με σκοπιμότητα και μόνο για να φαίνεται χωρίς ουσία! Είμαστε αμερικάνικος οργανισμός! Ε ! αυτό ο Πέτρος δεν το καταλαβαίνει! Μπορεί να προφέρει όταν δεν δουλεύει με δολιότητα και υποχθόνια… πώς είναι δυνατόν να ηγηθεί της ομοσπονδίας; ούτε Γενικός Γραμματέας δεν επιτρέπεται να είναι! Του το δήλωσα εξ αρχής! Δεν μπορείς να ηγηθείς. Δεν έχει το ανάστημα!»

«Έχουμε πολλές κατσίκες στην ομοσπονδία» λέει για τις αμαρτίες του παρελθόντος… Υπάρχουν προσωπικά… υπάρχουν άτομα που γνωρίζουν πώς να υποσκάπτουν..ορισμένοι είναι δορυφόροι…» και ξανά καρφώνει δείχνει ως υπεύθυνο τον Πέτρο Γαλάτουλα. Τον προκαλώ δημοσίως σε μια Πανομογενειακή. Διαφάνεια δεν θέλουμε. Μόνον έτσι θα βγουν όλα στην φόρα!»

Αναφέρεται επίσης στην υπόθεση του ατυχήματος και της ασφαλιστικής Ράλλη και αυτό το σημείο έχει πολύ ενδιαφέρον για πολλούς και κυρίως για τους αντιπροσώπους…

Μας μιλάει ακόμα  εκτός των άλλων  για το πώς φτάσανε ως απερχόμενο ΔΣ να αποκλειστεί από τις εκλογές λόγω χρονικού περιορισμού ο κ. Ράλλης και η Νυσηριακή αδελφότητα…  και αποκαλύπτει «Θριαμβολογούσε ο Πέτρος Γαλάτουλας που έμεινε εκτός ο κ. Ράλλης»

 

GALA_-_CopyΟ Πέτρος Γαλάτουλας    στην Ελλάδα   έγινε πολύ  γνωστός μετά τις καταγγελίες  του ομογενή Βασίλειου Μπερζίκη για  οικονομικές καταχρήσεις με χρήματα των εκλογών του 2007  στην Νομαρχιακή επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στην Νέα Υόρκη ενώ  ήδη μετά τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες του GreekAmerican News Agency  τελεί υπό οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο με εντολή του Παναγιώτη Σκανδαλάκη και Άρη Τσατσούλη! Γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας του τομέα  αποδήμων στην Νέα Δημοκρατία.  Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έκρυθμης  κατάστασης  που επικρατεί στις κομματικές οργανώσεις της ΝΔ στις ΗΠΑ αλλά  και της διαδικασίας ελέγχου που  έχει θέσει ο κ. Σκανδαλάκης   τον κ. Γαλάτουλα,  με εντολή της   ηγεσίας  της ΝΔ για τις  εις βάρος του καταγγελίες μετά την αποκάλυψη και την καταγγελία ότι  πλαστογράφησε επιστολή προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες του κόμματος, εκλογές στις 30 Μαϊου δεν έγιναν  στην ΝΥ   όπως έγιναν  σε όλες τις κομματικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Είναι δε  αμφίβολο αν θα  επιτραπεί  στον κ. Γαλάτουλα να προσέλθει  και στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Ιουνίου που οργανώνεται ειδικά  για τους απόδημους όλους του κόσμου  ενώ το ίδιο ισχύει σε ότι αφορά την συμμετοχή και στο 8ο τακτικό συνέδριο στις 25 26 και 27 Ιουνίου  με την ιδιότητα του ως μέλους της κεντρικής επιτροπής,  ιδιότητα που σχεδόν έχει ανασταλεί…

Ο κ. Δημητρίου απαντά σε μια σειρά καυτά ερωτηματικά ως προς το μέλλον του ιστορικού θεσμού ενώ λέει ότι είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση που μπορεί να συμβάλει στην πρόοδο της Ομοσπονδίας. Δεν διστάζει να πει ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο Νίκος Γεωργαντζάς και η ομάδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ πράγματι αφυπνίζουν και είναι οι μοναδικές προτάσεις που αυτή την στιγμή έχουμε να συζητήσουμε ενώ ο ίδιος προχωρά και συμπληρώνει σε  αυτές τις προτάσεις  μια σειρά θέσεων και προτάσεων ειδικά προς την ομοσπονδία.

D_DHMHTRIOU_9_«Ποτέ δεν υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας ο κάθε συνδυασμός εδώ και χρόνια..όμως αυτό δεν πάει άλλο..δεν μπορεί να συνεχιστεί… δεν μας εμπιστεύεται πια ο κόσμος…»  Προχωρά σε μια σειρά προτάσεις όπως η θεσμοθέτηση και πρόσληψη εκτελεστικού διευθυντή… πρόταση που είχαμε κάνει τον Ιούνιο του 2007 με σειρά άρθρων μας.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη συζήτηση και αποκαλυπτική συνέντευξη εφ όλης της ύλης  ο κ.Δημητρίου πέρα από την σφοδρή κριτική και τις αποκαλύψεις που κάνει για τον κ. Γαλάτουλα,  αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ αλλά και εν γένει στα μεγάλα προβλήματα  της ομογένειας. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  για την σταδιακή αποδυνάμωση του οργανωμένου ελληνισμού και  απευθύνει έκκληση συνεργασίας σε όλους και προς όλους, εντός και εκτός οργανισμού και απευθύνει προσκλητήριο συνεργασίας προς όλους τους φορείς και κάθε ένα πρόσωπο που μπορεί να προσφέρει  ενώ αρκετές φορές απολογητικά δεν διστάζει να αναφερθεί και στις δικές του ευθύνες για το «πρόβλημα Γαλάτουλα»

Αναλύει το πώς συρρικνώθηκε ο ιστορικός  οργανισμός και εκπέμπει SOS λέγοντας χαρακτηριστικά «η οργανωμένη ομογένεια πεθαίνει! Βιολογικά οι εθνικοτοπικοί μας σύλλογοι πεθάνουν καθημερινά… από τους 196 ήταν οι εγγεγραμμένοι ήταν γραμμένοι στο δυναμικό  αλλά δεν είναι αυτή η αλήθεια… είναι πλήγμα για την ομοσπονδία οι 90 σύλλογοι που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές αυτές… συρρικνωνόμαστε κάθε μέρα… ».

«Οφείλουμε όλοι να κάτσουμε γύρω από ένα τραπέζι να συζητήσουμε… κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να έρθουμε σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο το 2007 σε ένα μεγάλο συνέδριο του ελληνισμού…  που πήραμε την πρωτοβουλία να πάμε σε ένα μεγάλο διάλογο… τορπιλίσθηκε και αυτό… πρέπει να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος… μέσα και έξω από την ομοσπονδία… το συνέδριο αυτό του 2007 που κάποτε θα γίνει είτε το θέλουμε είτε όχι… ήταν θέμα αντιζηλίας… και έχθρας… η ιδέα  ήταν εκπληκτική» … έπρεπε να είχαμε πάει ως το τέλος…   λέει ως προς το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ…

«η οργανωμένη ομογένεια θα χαθεί αν δεν προλάβουμε…» χρειαζόμαστε ένα συνέδριο επανίδρυσης της Ομοσπονδίας λέει πολλές φορές στην συζήτηση μας.  «πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του εθελοντή…» και προχωρά σε μια σειρά προτάσεων.

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE  ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ & ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ…

ΜΕΡΟΣ Α  – ΜΕΡΟΣ Β –    ΜΕΡΟΣ Γ

Και τώρα ακούστε, και διαβάστε  και την συνέντευξη του κ. Ηλία Τσεκερίδη για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα… τι ΕΙΠΕ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΛΟΣ… ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ…  Ποια τα επιχειρήματα του ενός και ποια του άλλου; Ποιες οι προτεραιότητες του ενός και ποιες οι αγωνίες του  άλλου…;

Ακούστε. Διαβάστε και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα ποιος είναι ο ένας (Ηλίας Τσεκερίδης) και ποιος είναι ο άλλος(ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ). Τι είπε ο ένας και πως απάντησε ο άλλος…

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: ίδιος μας ζήτησε να συμπεριλάβουμε ένα σεμνό και λιτό περίγραμμα του βιογραφικού του και έτσι περιοριζόμαστε σε αυτό.

DHMHTRIOS_D__1ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (J.J)

Ο Δημήτριος Δημητρίου, γεννήθηκε στην Ελλάδα στην Χαλκιδική, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, και στα 1972 ήρθε στην Αμερική  κυνηγώντας το όνειρο και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, όπου και ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του.

Με πρώτο πτυχίο στα μαθηματικά από το Queens College της Νέας Υόρκης, συνέχισε τις σπουδές του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπου και πήρε το masters του από το πανεπιστήμιο Hofstra. Επαγγελματικά, ασχολείται με τις επιχειρήσεις. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το cnostarxtion την διοίκηση επιχειρήσεων σε πολούς τομείς όπου και πέτυχε. Άνθρωπος βαθιά συναισθηματικός έχει ως μόνιμη ενασχόληση του τα εθνικά ζητήματα και την συνεχή μελέτη της ιστορίας. Είναι λάτρης και συλλέκκτης ιστορικών κειμένων ενώ  η ενασχόληση με την αρχαία ελληνική πολιτιστική κληρονομιά πολλές φορές τον οδηγεί  σε καταδύσεις προς αναζήτηση αρχαίων τα οποία και παραδίδει στις αρχές. έχει βοηθήσει στην συγκρότηση και ανασυγκρότηση αρχαιολογικών μουσείων στην Ελλάδα και τα καλοκαίρια πάντα κατεφεύγει στην ιδιαίτερη πατρίδα του προς αναζήτηση ηρεμίας και αναβαπτισμού στα πάτρια εδάφη.  Είναι θερμός πατριώτης σε σημείο παρεξήγησης και βαθύς γνώστης της Ελληνικής ιστορίας την οποία μελετά σε μόνιμη και καθημερινή βάση.

Η ενασχολήσή του με τα κοινά μετρά περίπου 30 χρόνια.Από τα πρώτα χρόνια της παραμονής του στην Νέα Υόρκη, γίνεται πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών του Queens College, ιδιότητα με την οποία συμμετείχε το 1976 στην Ομοσπονδία, όταν πρόεδρος ήταν ο γιατρός Μιχάλης Σιδέρης.  Από εκεί και έπειτα, έγινε το μεγάλο βήμα και ξενικά να μπαίνει πιο βαθεία στους κόλπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, σε μια περίοδο που την χαρακτηρίζει η έντονη δράση, παρά τα όποια προβλήματα. Είναι η δεκαετία του 80, ως μέλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπου και συνεχίζει την ενασχόλησή του μέχρι και σήμερα. Έχει θητεύσει σε διάφορες θέσεις, με κυριότερη αυτή του Γενικού Γραμματέα και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, θέση την οποία υπηρέτησε με επιτυχία για αρεκτές θητείες, δεδομένης της επάρκειας του στην αποτελεσματική κάλυψη των απαιτήσεων της συγκεκριμένης θέσης. Πάντοτε πλαισιώνε τις επιτροπές εθνικών θεμάτων και ιδιαίτερη δράση στο ζήτημα των Σκοπίων. Είναι από τους πρωτεργάτες των μεγάλων εθνικών συλλαλλητηρίων της Ομογένειας για το Σκοπιανό την περίοδο 1990 -1993.  Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε επικεφαλής ψηφοδελτίου, μια θέση την οποία διεκδικεί για την διετία 2010-2012. Επίσης είναι μέλος στο Community Board 1 Queens, στο Advisory Council της Helen Marshall

Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…