Εκτύπωση

Dr. George Alexopoulos has passed away

Καταχωρήθηκε από τον/την loukaskoutsikos on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

A significant loss for the Greek American Community

In Memory of Academic Committee Chairman and Chairman Emeritus, Dr. George Alexopoulos

Εκτύπωση

Συνεχίζεται η ένταση και η αναταραχή στην Ελληνική Κοινότητα στο Σικάγο

Καταχωρήθηκε από τον/την Αλέξανδρος Στεφανόπουλος on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΙΚΑΓΟΥ

Εδώ και μήνες η ελληνική κοινότητα του Σικάγου ταλαιπωρείται από τις εσωτερικές έριδες τα μίση και τα πάθη που έχουν ξεπεράσει και κάθε όριο, κυρίως από την πλευρά και όσων λίγων των ακολουθούν, προέδρου της ένωσης Βασίλειο Ματαράγκα, ο οποίος συνεπικουρούμενος από τα "γνωστά παράσιτα" και τους κήρυκες του διχασμού προκειμένου να ζουν και να επιβιώνουν από τον διχασμό των ελληνικών κοινοτήτων, έχει βυθίσει την κοινότητα σε μεγάλο διχασμό! Οι ανοιχτές και δημόσιες καταγγελίες πλέον παραθέτουν στοιχεία που δικαίως έχουν κινητοποιήσει τις αρχές της πολιτείας του Σικάγου. Γεγονός που αποκρύπτουν τα τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ. Ο διχασμός έχει οδηγήσει στα δικαστήρια. Την υπόθεση και το ρεπορτάζ παρακολουθούμε από τότε που ξέσπασε η κρίση, χωρίς να γράψουμε προκειμένου να αποφευχθεί η ένταση. Όμως πια η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει ενοχλώντας πλέον και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα(Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού) οι οποίοι παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά. Λίγες ημέρες πριν την καθιερωμένη παρέλαση και η διοργάνωση είναι στο αέρα αφού η προεδρεία της Δημοκρατίας που είναι η υπεύθηνη για την αποστολή τμήματος ευζώνων της προεδρικής φρουράς προβληματίζεται όχι πλέον από την συμπεριφορά των τοπικών αρμοδίων αλλά από το γεγονός ότι θα ήθελε να μην εμπλακεί σε μια διαμάχη που δεν λέει να τελειώσει. Σήμερα (04 03 2015)  δημοσιεύουμε μια επιστολή καταπέλτη με απίστευτες καταγγελίες και αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινότητα του Σικάγου. 

 

Εκτύπωση

"Εφυγε" ο Χρήστος Τομαράς - πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού

Καταχωρήθηκε από τον/την Αφροδίτη Καλομάρη on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

Απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών ο πρώην αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και στέλεχος σε πολλές ομογενειακές οργανώσεις των ΗΠΑ, Χρήστος Τομαράς.

 

Εκτύπωση

«Χάσαμε έναν άνθρωπο που όλη του τη ζωή μαχόταν για την Ελλάδα και την Παιδεία»

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ δήλωση της αδελφής του Τεντ Σπυρόπουλου

Εκτύπωση

Dear Ted, we wish you a good journey to eternity.

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

The Board of the World Council of Hellenes Abroad SAE

Farewell to the late Theodore Spyropoulos

Εκτύπωση

Ένωσις Σικάγου: "Αβάσιμες & αχαρακτήριστες οι καταγγελίες της κας Βέρρου"

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητά Μέλη της Ομοσπονδίας και Αγαπητή Ομογένεια,

Με μεγάλη ηθική ικανοποίηση επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τα μέλη μας και την Ομογένεια, ότι οι κατηγορίες που προσήψε εναντίον του προέδρου, των μελών του Διοικ. Συμβουλίου και της «Ένωσης», και έφερε μεγάλη αναστάτωση, σύγχυση και διχόνοια στον Ελληνισμό και στην Ομογένεια, η πρώην ταμίας κ. Βέρρου, αποδείχθηκαν αβάσιμες, αναληθείς και κακόβουλες, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε η Γενική Εισαγγελεία του Ιλλινόις.
Εκτύπωση

Pride and Passion Soar as PanHellenic Scholarship Foundation Hosts Stellar 10th Annual Gala

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

tomaras-payneIt was a night filled with great pride, heartfelt passion and true promise for the 40 “best and brightest” star scholarship recipients, their families and the more than 450 guests who attended the stellar event that featured Academy Award winning filmmaker, Alexander Payne as the 2012 Paradigm Recipient and Chicago’s own Dean Richards, Emmy Award winning reporter as Master of Ceremonies.  Petros Gaitanos, renowned Greek singer and songwriter provided star quality entertainment, making it a most memorable evening.  The fantastic Silent Auction was a considerable help to the Foundation, raising funds for its scholarship and educational programs.

Εκτύπωση

Πέτρος Μολυβιάτης: "Η κρίση δεν έχει αλλάξει τα θεμελιώδη στοιχεία που καθιστούν την Ελλάδα έναν πολύτιμο σύμμαχο και εταίρο"

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

molyviatisΕν όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο κα Ιωάννα Ευθυμιάδου οργάνωσε χθες (19/5) στο Σικάγο εκδήλωση για την 60ή επέτειο της συμμετοχής της χώρας μας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο με τη στήριξη και ευγενή χορηγία της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας της πόλης. Τιμώμενα πρόσωπα ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης και ο Υπουργός Άμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμα από ελληνικής πλευράς ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος και ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, η Τζην Σασίν, γερουσιαστής (D), o Πατ Κουίν, κυβερνήτης της Πολιτείας του Ιλινόι, ο Υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας Τζέσι Κλαρκ και η Υπουργός Οικονομικών Στεφανί Νίλι. Συμμετείχαν ακόμα ο Αλέξης Γιαννούλιας, μέλος της Επιτροπής της πόλης του Σικάγου επ' ευκαιρία της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Τεντ Σπυρόπουλος, ο Έντυ Ζεμενίδης, ο Άντριου Άθενς και άλλοι εξέχοντες παράγοντες της ελληνο-αμερικανικής κοινότητας.

Εκτύπωση

PanHellenic Scholarships Support Deserving Greek American College Students

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

Paraskevas_Xenophontos2“This award comes at a time of severe financial crisis and it will go a long way to alleviate the financial burden on my family.” These words, written by Paraskevas Xenophontos, demonstrate the life-changing impact the PanHellenic Scholarship Foundation is having today on Greek-American undergraduates.  Paras, a 2008 PanHellenic scholarship recipient, will graduate the University of New York at Stony Brook in 2012, with a double major in Biochemistry and Japanese Studies.  With his father living with a rare medical condition, The PanHellenic Scholarship made a difference in Paras being able to continue his educational goal of becoming an endocrinologist.

I believe in the value of education in achieving one’s dreams,” says Chris P. Tomaras, Founder and Chairman.  “Through our scholarship and educational programs we provide deserving students the opportunity to become significant achievers and contribute meaningfully to society.”

Εκτύπωση

Άγρια σύγκρουση μεταξύ Ομοσπονδίας Σικάγου και Θ. Σπυρόπουλου- Βαριές επίσημες καταγγελίες

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο CHICAGO

Με αφορμή τα κακοήθη και καλοπληρωμένα δημοσιεύματα, που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα στον τύπο, η Ομοσπονδία τα καταγγέλει ως ψεύτικα και κατευθυνόμενα, ως ανακριβή, κακόβουλα και ως δολοφόρα, που εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς, προσωπικές φιλοδοξίες και σεχταρισμό.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει -από τα πρώην γραφεία του π. ΣΑΕΑΡΧΗ, με ορισμένους μονομανείς κύκλους, ελάχιστης μειοψηφίας, -μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Ομοσπονδίας και κατασπείλωσης αγνών ανθρώπων και προθέσεων, με σκοπό τη διάλυσή της και την δημιουργία «Κοινότητας» η οποία επιθυμεί και επιζητεί με αντιδημοκρατικές και ετσιθελικές διασπαστικές κινήσεις να αναλάβει την διεξαγωγή της Πανομογενειακής Παρέλασης.

Σύνδεση