Περίεργος "έρανος" στο όνομα της άτυχης 16χρονης και στην Νέα Υόρκη εν αγνοία των παραγόντων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. ΕΝ αγνοία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Νέας Αγγλίας (Βοστώνη). ΤΑ περιστατικά περιγράφει ο γνωστός ιδίωτης ομογενής στην προσωπική του ιστοσελίδα, Διονύσης Σερέτης 

Τα όσα περιγράφει ο κ. Σερετής και τα οποία παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω γεννούν ακόμα μια σειρά ερωτηματικών. Το θέμα είναι σε εξέλιξη. Γίνεται ρεπορτάζ. Θα ενημερωθείτε. 

Ακολουθεί το κείμενο του Δ. Σερέτη στην Hellenic Voice

Σύννεφα αυθαιρεσίας στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης 

Του Σάκη Σερέτη
Aποκαλύψεις, σχετικά με κάποιες περίεργες διαδικασίες "εράνου" στην Νέα Υόρκη για την μικρή Μυρτώ Παπαδομιχελάκη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης, καθώς επίσης και για την είσπραξη και κατάθεση του χρηματικού ποσού των 2.000 δολαρίων στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , έκανε κατά την διάρκεια της πρόσφατης (16 Ιανουαρίου 2014) πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση ,ο ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας και του Αντένα στην Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας.

Ο κ. Τσίτσας ανέφερε, ότι η μητέρα της μικρής Μυρτούς Μαίρη Κοτρώτσου, του ζήτησε να ενημερώσει την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης σχετικά με μια πληροφορία που της έδωσαν,  βάσει της οποίας κάποιο μέλος της, την περίοδο των Χριστουγέννων 2013 συγκέντρωνε χρήματα για την Μυρτώ, χωρίς η ίδια να έχει ενημερωθεί για αυτή την κίνηση.
“Δεν γνωρίζω εάν έχετε ενημερωθεί σαν διοικητικό συμβούλιο και σαν γενική συνέλευση για το γεγονός αυτό και θεώρησα καθήκον μου να ενημερώσω δημοσίως το σώμα των μελών της Ομοσπονδίας , προκειμένου να πάρετε τις αποφάσεις σας” ανέφερε ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσίτσας απευθυνόμενος στους αξιωματούχους και τα μέλη της Ομοσπονδίας.
Ερωτηθείς από τον γράφοντα ο ταμίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Απόστολος Σκοτίδας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας επιταγής ύψους 2.000 δολαρίων με αποστολέα την New York Commercial Bank, την οποία παρέλαβε από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα πριν από τα Χριστούγεννα και στην συνέχεια, την κατέθεσε στον κεντρικό τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας που διατηρεί σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην Αστόρια.
Σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Σκοτίδα, το ποσόν των 2.000δολαρίων που απέστειλε η New York Commercial Bank , θα κατέληγε στον ειδικό λογαριασμό που είχε ανοίξει για την μικρή Μυρτώ η Ομοσπονδία ελληνικών συλλόγων Νέας Αγγλίας, μέσω μιας επιταγής που θα έστελνε η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αλλά λόγω των εορτών η αποστολή καθυστέρησε.
Άγνοια σχετικά με την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιταγής, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση εράνου για την μικρή Μυρτώ από τον οργανισμό που ηγείται, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Ηλίας Τσεκερίδης, ο οποίος δεσμεύθηκε το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου, να επικοινωνήσει με τον ευρισκόμενο στην Ελλάδα γενικό γραμματέα Πέτρο Γαλάτουλα, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση .
Η κ. Αλεξάνδρα Λάσκαρη η οποία εκπροσωπεί την New York Commercial Bank στις συνεδριάσεις της επιτροπής διεξαγωγής της εθνικής παρέλασης , ανέφερε το ίδιο βράδυ, ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το περιστατικό και υποσχέθηκε να επικοινωνήσει με το τμήμα δημοσίων σχέσεων της τράπεζας, προκειμένου να ενημερωθεί και στην συνέχεια να ενημερώσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη.
Από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη επιταγή απευθυνόταν στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης με την ένδειξη Μυρτώ και συνοδευόταν από μια επιστολή της τράπεζας, η οποία ζητούσε από την Ομοσπονδία, να καταθέσει το ποσόν αυτό στον ειδικό λογαριασμό για την Μυρτώ και παράλληλα, να ενημερώσει την τράπεζα για την παραλαβή και κατάθεση της συγκεκριμένης επιταγής, πράγμα το οποίο δεν είχε γίνει μέχρι την αποκάλυψη του θέματος.
Την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής που προανέφερα, μου επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ο οποίος μου ανέφερε, ότι πληροφορήθηκε την ύπαρξη της επίμαχης επιστολής μία ημέρα μετά από τις δημόσιες αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Θανάση Τσίτσα , δηλαδή την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και μέχρι τότε, δεν είχε καμία ενημέρωση σχετικά με την διεξαγωγή εράνου για την Μυρτώ, αλλά ούτε και για την είσπραξη και κατάθεση της επιταγής των 2.000 δολαρίων στον κεντρικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας .
Η αποκάλυψη του θέματος όμως, εγείρει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα που αποδεικνύουν ένα επιλεκτικό τρόπο “επικοινωνίας”, ο οποίος αποκλείει το αυτονόητο δικαίωμα ενημέρωσης και συμμετοχής στην λήψη αποφάσεων, από τους υπόλοιπους αξιωματούχους του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της και ιδιαίτερα, για ένα τόσο σημαντικά ευαίσθητο θέμα που απασχολεί τελευταία την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.
Ωστόσο στην περίπτωση της επιστολής που αφορά στον έρανο για την μικρή Μυρτώ και απεστάλη από την New York Commercial Bank πριν από τα Χριστούγεννα, αποδεικνύεται σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ότι ούτε ο πρόεδρος, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου γνώριζαν για το θέμα , παρά το γεγονός ότι την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπου θα μπορούσαν κάλλιστα να ενημερωθούν αρμοδίως από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας και για αυτό το θέμα.
¬Οπότε , ποιός αξιωματούχος της Ομοσπονδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία  συγκέντρωσης χρημάτων , χωρίς καν να ενημερώσει τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και πολύ περισσότερο, χωρίς να επικοινωνήσει με την μητέρα της Μυρτούς και να εξασφαλίσει την έγκριση της;
-Η επίμαχη επιταγή έφτασε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης πριν από τα Χριστούγεννα και κατατέθηκε άμεσα στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας και αν δεχθούμε κάποιους συλλογισμούς, ότι εκ παραδρομής εστάλη , γιατί τότε δεν την επέστρεψαν στην New York Commercial Bank, εξηγώντας τους ότι η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, δεν πραγματοποιεί κανένα έρανο για την μικρή Μυρτώ και κατά συνέπεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εισπράξει χρήματα .
Αντίθετα, η συγκεκριμένη επιταγή κατατέθηκε στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας – σύμφωνα πάντα με όσα επιβεβαίωσε ο ταμίας της Απόστολος Σκοτίδας- και μέχρι και την ημέρα που αποκαλύφθηκε η ύπαρξη της από τον δημοσιογράφο Θανάση Τσίτσα , η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης δεν είχε καταθέσει το ποσό που εισέπραξε, στον λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Αγγλίας.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η τελευταία ημέρα που θα μπορούσαν να κατατεθούν τα χρήματα στον ειδικό λογαριασμό για την μικρή Μυρτώ, ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2013 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας.
Κλείνοντας θα ήθελα να εστιάσω στις δηλώσεις που μας έκανε ο πρόεδρος τη Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης, που αφορούν στην ενδελεχή διερεύνηση του όλου θέματος, και την προσπάθεια του, να αποσταλεί έστω και καθυστερημένα η προσφορά της τράπεζας στο λογαριασμό της μικρής Μυρτούς.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια  ερωτηματικά σε αυτή την υπόθεση , για τα οποία η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, θα πρέπει να τοποθετηθεί επίσημα και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σε όλα τα μέλη της και κατ’ επέκταση σε όλους τους Ομογενείς.
Καθόσον δεν νοείται σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό σαν την Ομοσπονδία, ο οποίος έχει κάτω από την ομπρέλα του 100 και πλέον εθνικοτοπικούς φορείς και συλλόγους, κάποιοι αξιωματούχοι της, να λαμβάνουν αυθαίρετες αποφάσεις κυριολεκτικά στο γόνατο, ερήμην του προέδρου και των υπολοίπων εκλεγμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου.