Η σύνταξη του Πανηλειακού συλλόγου της Βοστώνης, με αφορμή την αναχώρηση της Μυρτώς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ύστερα από την μεγάλη διένεξη μεταξύ την ομοσπονδίας ΕλληνοΑμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και της μητέρας της 16χρονης, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου αποχαιρέτησε την άτυχη 16χρονη με τον δικό της τρόπο.  

Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη θα αναχωρήσει αύριο, Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2014 μαζί με την μητέρα της κ. Μαίρη Κοτρώτσου για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Πέρασαν 7 μήνες από την ημέρα που ήρθε στη Βοστώνη η άτυχη κοπέλα η οποία έπεσε θύμα το καλοκαίρι του 2012 ενός παλιανθρώπου που βρέθηκε στην πορεία της κάποιο απόγευμα σε μία παραλία της νήσου Πάρου όπου είχε πάει με την μητέρα της και την μεγαλύτερη αδερφή της για διακοπές. Ο αδίστακτος λαθρομετανάστης χωρίς ένστικτα ανθρωπιάς και πολιτισμού επέφερε πολλαπλά κρανίο-εγκεφαλικά κατάγματα στην 15χρονη τότε κοπέλα και την άφησε ως νεκρή.   Από τότε η Μυρτώ δίνει το δικό της αγώνα για τη ζωή της.
Η Μυρτώ θα μπορούσε να ήταν η κόρη του καθένα/καθεμιάς από εμάς. Πολλές φορές πήγαμε διακοπές στην Ελλάδα ή άλλα μέρη του κόσμου με τα παιδιά μας και αυτό που έγινε στη Μυρτώ θα μπορούσε να γίνει στα δικά μας παιδιά.
Η Ομογένεια της Βοστώνης αγκάλιασε την Μυρτώ και την μητέρα της και προσπάθησε όσο μπορούσε να βοηθήσει και να επουλώσει τον πόνο. Κορίτσια στην ηλικία της Μυρτούς κινητοποιήθηκαν και κινητοποίησαν την Ομοσπονδία, την Ομογένεια. Συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό από την Ομοσπονδία για νοσήλια που χρειάστηκε και θα χρειαστεί η Μυρτώ. Η μητέρα Πατρίδα, η Ελλάδα έκανε ότι μπορούσε και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει ότι μπορεί και στο μέλλον. Όμως τα χρήματα αυτά που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία στο ταμείο “Myrtos Fund” είναι εκεί για να βοηθηθεί η Μυρτώ.
Τις τελευταίες εβδομάδες ακούστηκαν πολλά και διάφορα από πολλούς, υπεύθυνους και ανεύθυνους, και θα ειπωθούν κι άλλα στο μέλλον από υπεύθυνους και ανεύθυνους. Η αλήθεια είναι ότι από παραπληροφόρηση η Ομοσπονδία βρέθηκε να είναι στην άμυνα. Δεν διεκδίκησε η Ομοσπονδία τίποτα γιατί απλούστατα από την πρώτη στιγμή ενήργησε με πρωταρχικό σκοπό να βοηθηθεί η άτυχη Μυρτώ. Γι αυτό άνοιξε ειδικό λογαριασμό "Myrtos Fund" και ο κόσμος προσέφερε για να φτάσει το ποσό πάνω από $131,000 μέσα σε λίγες εβδομάδες και είναι όλα για νοσήλια ή ειδικό μηχάνημα που θα χρειαστεί η άτυχη κοπέλα εδώ ή στην Ελλάδα. Κάπου όμως θα πρέπει να σταματήσει η παραπληροφόρηση και το “βρισίδι” σε καλούς και έντιμους ανθρώπους που έκαναν το παν για τον ιερό αυτό σκοπό.
Η Ομοσπονδία δεν διεκδίκησε γαλόνια και επαίνους. Η νεολαία που βοήθησε δεν το έκανε για να της πουν μπράβο ή να το βάλουν στο βιογραφικό τους. Όχι βέβαια. Είναι κρίμα να λέγονται αυτά τα πράγματα. Σε κάποιο σημείο πρέπει να αντιληφθεί ο καθένας το καλό που έγινε με τη συγκέντρωση αυτού του χρηματικού ποσού για τη Μυρτώ. Εάν δεν τα έχει ανάγκη, όπως λένε τελευταία, ας το κάνει γραπτώς μητέρα της Μυρτούς που έχει την κηδεμονία στην Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων ώστε να επιστραφούν οι δωρεές.
Η Ομοσπονδία των Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης), η Ομογένεια, δεν θέλησε να προσβάλλει κανέναν αλλά δεν δέχεται και προσβολές.
Καλό ταξίδι Μυρτώ, θα είσαι πάντα στις προσευχές μας, κουράγιο στους γονείς της.