Εκτύπωση

Οι ομογενείς αναλαμβάνουν δράση και προσλαμβάνουν Έλληνες...

on . Δημοσιεύθηκε στο CALIFORNIA

HIRE A GREEK!

Την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται διαρκώς και οι Έλληνες μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό για μια δουλειά, οι ομογενείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλία με σκοπό να βοηθήσουν χιλιάδες άνεργους Έλληνες να βρούνε δουλειά ή να συμπληρώσουν το εισόδημά τους προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό, ακόμα και εξ αποστάσεως, μέσω Internet.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν φτάσει τους Έλληνες και κυρίως τους νέους στα όρια της ελεημοσύνης για μια δουλειά έχουν ευαισθητοποιήσει την ομογένεια. Εδώ και λίγες ημέρες λοιπόν έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που σκοπό έχει την απορρόφηση Ελλήνων σε εταιρείες του εξωτερικού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Αμερική, μέσω ενός ειδησεογραφικού πόρταλ και πολύ σύντομα βρήκε ανταπόκριση από τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Εκτύπωση

American Hellenic Council Annual Honors Awards Dinner

on . Δημοσιεύθηκε στο CALIFORNIA

american-hellenic-councilOn Saturday April 9, 2010 the American Hellenic Council of California ( AHC ), a political advocacy non-profit organization which promotes Greek-American interests, will host its 36 th Annual Honors Dinner Dance at the Omni Hotel in Downtown Los Angeles.

Each year, AHC celebrates the achievements of dedicated political and community leaders who have made major contributions to Hellenic causes. This year, with award-winning actor John Aniston as the event's MC , the Council will recognize the accomplishments of four honorees – Chancellor. Linda Katehi, Mr. Van Vlahakis, Professor Georgios Anagnostopoulos, and Congresswoman Ileana Ros-Lehtinen (R-FL).

Εκτύπωση

Καλιφόρνια: Μια Αθηναία κρατά το κλειδί του θησαυρού της Ελληνικής γλώσσας

on . Δημοσιεύθηκε στο CALIFORNIA

Digital_papyrousΦύλακας μιας ανεπανάληπτης «κιβωτού» της Ελληνικής Γραμματείας, που πλέον «διαχέεται» σε όλο το Διαδίκτυο, η κυρία Μαρία Παντελιά δραστηριοποιείται στην άλλη άκρη του πλανήτη. Πρόκειται για μια βέρα Αθηναία, που αποφοίτησε από το Αρσάκειο. Εδώ και 27 χρόνια ζει στην Καλιφόρνια, όπου εργάζεται ως Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της πόλης Irvine. Από το 1996, διευθύνει το πρόγραμμα Thesaurus Linguae Graecae (TLG), του «Θησαυρού της Ελληνικής Γλώσσας», που επιτρέπει με τη βοήθεια της πληροφορικής τον εντοπισμό οποιασδήποτε εμφάνισης κάθε λέξης της ελληνικής γλώσσας μέσα στα συμφραζόμενα.
Το TLG είναι ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης όλων των ελληνικών κειμένων που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε το 1972 με χορηγό την  Marianne McDonald, φοιτήτρια τότε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ο οποία διέθεσε για τον σκοπό αυτόν ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό αστρονομικό για εκείνη την εποχή, και έτσι δημιουργήθηκε το Ινστιτούτο και άρχισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σήμερα, έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα κείμενα από τον Όμηρο μέχρι την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως τον 15ο αιώνα και πλέον συνεχίζουν με κείμενα που ξεπερνούν αυτό το χρονικό όριο. Υπάρχουν πολλά κενά γιατί από εκείνη την περίοδο δεν διαθέτουν πολλές έγκριτες εκδόσεις.

Σύνδεση