Εκτύπωση

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πήγε σε ελληνικό πανηγύρι

Καταχωρήθηκε από τον/την Αφροδίτη Καλομάρη on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

Yποδοχή σούπερ σταρ, όπως γράφουν τοπικά Μέσα, επιφύλαξαν Ελληνες ομογενείς στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, όταν έδωσε το «παρών» σε φεστιβάλ με καθαρά ελληνικό άρωμα. Εκείνος, με τη σειρά του, δεν τους χάλασε χατίρι. Μέχρι και πιάτα έσπασε. 

 

Εκτύπωση

Αυστραλία: Ο ομογενής Γ. Σουρής ελπίζει ότι θα γίνει υπουργός

Καταχωρήθηκε από τον/την Αφροδίτη Καλομάρη on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

Την ελπίδα ότι θα είναι υπουργός στη νέα κυβέρνηση Φιλελευθέρων-Εθνικών, μετά την θριαμβευτική νίκη του συνασπισμού στην εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Σαββάτου, εξέφρασε ο ομογενής Γιώργος Σουρής οποίος διατήρησε άνετα την έδρα του Upper Hunter και με αυξημένη πλειοψηφία.

Εκτύπωση

Το ελληνικό πανεπιστήμιο της Αυστραλίας συνεχίζει τα μαθήματα για το νέο εξάμηνο

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

Ελληνικό Aνοικτό Πανεπιστήμιο/ Hellenic Open University

Εκτύπωση

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

To Κέντρο Ελληνικής Λογοτεχνίας και Ποίησης «Κωστής Παλαμάς», Σύδνεϋ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνο-Αυστραλών Εκπαιδευτικών Νέας Νότιας Ουαλίας(ΣΕΑΕ) διοργανώνει μια ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ από τον επισκέπτη Υποδιευθυντή του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ελληνικού, των νοτίων προαστίων της Αθήνας (στο οποίο φοιτούν μεταναστόπουλα στην Ελλάδα)

Εκτύπωση

Νέα Δημόσια Τηλεόραση και η Ομογένεια της Αυστραλίας

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

Η δημόσια ελληνική τηλεόραση υπήρξε μία από τις σημαντικότερες γέφυρες επικοινωνίας των Ελλήνων που ζουν στο μακρινότερο από την πατρίδα σημείο του πλανήτη. Σήμερα, δεν προβλέπει θέση Ανταποκριτή για την Αυστραλία

Γράφει ο Ντίνος Τουμάζος

Εκτύπωση

Από την ERT WORLD για τον Ελληνισμό της Ωκεανίας(Αυστραλία) με Αγάπη!

Καταχωρήθηκε από τον/την Greekamericannewsagency.com on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

Flag-Pins-Greece-AustraliaΜια αρκετά σοβαρή προσπάθεια παρουσιάζει το ανανεωμένο πρόγραμμα της ERT WORLD υπό την διεθύθυνση και καθοδήγηση του Νίκου Μεγκρέλη ο οποίος έχει αναλάβει το τιμόνι του ειδικού καναλιού της κρατικής τηλεόρασης για τον απόδημο Ελληνισμό. Πρόκειται για την  εκπομπή που εξ ολοκλήρου γυρίζεται στην Αυστραλία και αφορά τα επιτεύγματα και την ιστορία του Ελληνισμού της Ωκεανίας. Την  εκπομπή παρουσιάζουν ο καλός συνάδελφος Αλέκος Μάρκελος και η Έμμα Παπαεμμανουήλ οι οποίοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσεγγίζουν σε κάθε εκπομπή και μια από τις πτυχές της ζωής του Ελληνισμού της Αυστραλίας. Είδαμε όλες -και τις επτά- εκπομπές που έχουν προβληθεί και ειλικρινά το αποτέλεσμα είναι όχι απλά καλό κάτι περισσότερο από ποιοτικό. Απευθύνεται σε όλα τα target group και αφορά όλες τις ηλικίες. Εξιστορεί με πολύ ισορροπημένο τρόπο την πρόσφατη ιστορία των Ελλήνων της Αυστραλίας και παρουσιάζει όλες τις πλευρές και κάθε άποψη για κάθε ζήτημα που θίγεται μέσω της εκπομπής αν και μέχρι σήμερα η εκπομπή έχει περισσότερο καταγραφικό και ιστορικό χαρακτήρα για την κοινότητα εκεί  παρά έχει μπει στην ουσία των εσωτερικών προβλημάτων του εκεί Ελληνισμού της Αυστραλίας. Ελληνισμού και κοινότητας  που ως γνωστόν επί 20ετια και πλέον είχε διασπαστεί σε δυο μεγάλα εξίσου ισχυρά και με επιμονή κομμάτια. Εκείνο των υποστηριχτών του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, μια ισχυρή και πολυσχιδή πολύπλευρη αλλά σκληρή και με πείσμα καλογερικό  προσωπικότητα με εύρος και επιρροή και εκείνο το μεγάλο κομμάτι των λεγομένων κοινοτικών που ήθελαν και πέτυχαν πλήρη διαχωρισμό των  δυο εξουσιών  στο εσωτερικό της κοινότητας και εν μέρη σήμερα ύστερα από μια επίπονη και οδυνηρή προσπάθεια σχεδόν το πέτυχαν χωρίς μεγάλες απώλειες... Διάσπαση που κράτησε και σε ορισμένες περιοχές κρατά ακόμα παρά τα ανοίγματα που είχει κάνει η κάθε πλευρά προς την άλλη. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι σήμερα, μετά από αυτή την πολύχρονη διάσπαση και έναν υπέρ 20ετη διχασμό, με πολλά τραγελαφικά στιγμιότυπα στο ιστορικό του,  υπάρχει μια ισχυρή ελληνική και σε πολιτικό επίπεδο κοινότητα η οποία στα δύσκολα, ειδικά στα μείζονα εθνικής σημασίας θέματα, αφήνει πίσω τα παλιά και ενώνεται προς όφελος της πατρίδας και του έθνους. Για αυτό και η δυναμική της ελληνικής κοινότητας έχει εκφραστεί και πολιτικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο εσωτερικό της Αυστραλίας με ισχυρή ελληνική αντιπροσώπευση σχεδόν σε κάθε επίπεδο όχι μόνο της πολιτικής ζωής αλλά και κάθε άλλης πτυχής και δράσης του Ελληνισμού της Αυστραλίας.

Εκτύπωση

Αντίο, Έκτορα!

on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

Πέταξε η ψυχή της «Απόδημης Κομπανίας», το παλικάρι με τη μικρασιάτικη καταγωγή βαθιά ριζωμένη μέσα του, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, πατημασιές-αχνάρια για όσους ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε.

Γενναίος και ευγενής, καθ’ όλα άξιος του ονόματος που έφερε, Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, σεμνός και ταπεινός, στοχαστικός και ακούραστος εργάτης της τέχνης, οραματιστής και κήρυκας ενός νέου, ωραίου κόσμου, όπου η συμπαντική αρμονία θα κυριαρχούσε στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο εγγονός του ορεσίβιου σκληροτράχηλου Κύπριου, μετανάστη στους Αντίποδες από τις αρχές του περασμένου αιώνα, ο γιος του θαυμαστού Κώστα Κοσμά, κατακτούσε μια-μια τις αλλεπάλληλες κορφές της αρετής με σταθερό βήμα και αλάνθαστο προσανατολισμό, καταλήγοντας –ωσάν νομοτελειακά να έκλεινε τον κύκλο του– στην προγονική γη.

Εκτύπωση

O ελληνοαμερικανός καθηγητής Βαν Κουφουδάκης στην Αυστραλία

on . Δημοσιεύθηκε στο Αυστραλια

Van-Coufoudakis-photo-1Ο γνωστός ελληνοαμερικανός καθηγητής Ευάγγελος Κουφουδάκης βρίσκεται στην Αυστραλία ως προσκεκλημένος στο συνέδριο που διοργανώνει το πανεπιστήμιο Flinders στην Αδελαΐδα. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της παραμονής του περιοδεύει στις κυριότερες πολιτείες της χώρας για σειρά διαλέξεων και επαφών. Στα πλαίσια αυτά έχει ήδη παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Οι διαλέξεις του εκλεκτού προσκεκλημένου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα άκρως ενδιαφερόντων θεμάτων όπως:

-         «Κύπρος: Μια Δημοκρατία 50 Χρόνων Κινδυνεύει;» όπου μεταξύ άλλων εστιάζει στις επιτυχίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά από 50 χρόνια ανεξαρτησίας, εξετάζεται η παρούσα φάση του Κυπριακού στα πλαίσια των συνομιλιών που βρίσκονται υπό την αιγίδα των Η.Ε. υπό την καθοδήγηση του αυστραλού Αλεξάντερ Ντάουνερ και αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Σύνδεση