Εκτύπωση

Όλγα Σαραντοπούλου: Προστατέψτε τον ελληνισμό της Ουκρανίας

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Ανατολική Ευρώπη (Ρωσία)

ΕΚΚΛΗΣΗ ΔΡ.ΟΛΓΑΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Τα συνταρακτικά γεγονότα που εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία έχουν φέρει  σε δεινή θέση και έχουν εκθέσει σε άμεσο κίνδυνο την Ελληνική Ομογένεια. Τα δραματικά γεγονότα που ζούμε και στα οποία είναι έκδηλη μία πρωτοφανής έξαρση ρατσισμού και εθνικισμού ανάμεσα σε δυο μέχρι πρότινος αδελφικούς λαούς,  απειλούν με εξόντωση την ιστορική Ελληνική Ομογένεια της περιοχής.

Το αίτημα της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, Αλεξάνδρας Προτσένκο - Πιτσαντζή για διευκόλυνση άμεσης απόκτησης ελληνικής Ειδικής Ταυτότητας Ομογενούς, είναι ανάγκη να υλοποιηθεί πάραυτα.

Αναμένουμε από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ.Κυριάκο Γεροντόπουλο, να επιληφθεί άμεσα του καίριου αυτού ζητήματος.

Η Ελλάδα κοιτίδα πολιτισμού, λίκνο Δημοκρατίας και προστάτιδα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει χρέος να σταθεί στο πλευρό του Ελληνισμού της Ουκρανίας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σύνδεση