Ο Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του DHW παρουσίασε πρόσφατα το βιβλίο του ΠΑΡΑΓΩΝ ΕΛΛΑΣ στο Ντίσελντορφ

Οι ομογενείς αναφωνούν: Φτάνει πια με την Ελλάδα της μιζέριας, της ανεργίας και της καταστροφής

Με παρουσίαση του βιβλίου του «ΠΑΡΑΓΩΝ ΕΛΛΑΣ – οι ελληνικές αξίες για μία νέα Ευρώπη» στο Ντίσελντορφ ξεκίνησε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης τον προεκλογικό του αγώνα στην Γερμανία.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ενοριακού κέντρου πάνω από πεντακόσιοι ομογενείς παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό την ομιλία του συμπατριώτη τους Ευρωβουλευτή και Προέδρου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Γ. Χατζημαρκάκη.

Μετά από σύντομο χαιρετισμό του πατέρα Θεοφάνη της Ενορίας Αγ. Ανδρέου Ντίσελντορφ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του DHW Φαίδωνας Κοτσαμπόπουλος προλόγισε τον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της πρόσφατα ιδρυθείσας Κίνησης «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν τον Γ. Χατζημαρκάκη να συγγράψει το παραπάνω βιβλίο, να τερματίσει την πολιτική του σταδιοδρομία στην Γερμανία και να ζητήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στις επικείμενες Ευρωεκλογές. Ευρωεκλογές οι οποίες κατά τον Χατζημαρκάκη είναι υψίστης σημασίας όχι μόνο για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σε μία από τις οδυνηρότερες και δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της και αυτό σε καιρούς ειρήνης. Ειδικά οι πρόσφατες δημοσιεύσεις για την κατάσταση στην υγεία με την θνησιμότητα νεογνών, τον υποσιτισμό και τις αυτοκτονίες να αυξάνουν αλματωδώς, τις ξεχασμένες ασθένειες που επανεμφανίζονται επικινδύνως – όπως η φυματίωση και η μαλάρια – την ανεργία να ξεπερνά κάθε όριο και τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα να μαστίζουν την χώρα και να απαξιώνουν τον Ελληνισμό παγκοσμίως, προκαλούν  μία κατάσταση που εξαγριώνει και στενοχωρεί κάθε Έλληνα της Διασποράς.

Η λύση είναι μία: Ο λαός στις επόμενες Ευρωεκλογές να στείλει το σωστό μήνυμα απομονώνοντας όλους όσους οδήγησαν την χώρα σε αυτήν την τραγική και χωρίς προοπτική κατάσταση και επιλέγοντας εκείνους που μπορούν να εκπροσωπήσουν την πατρίδα με αξιοπρέπεια, πατριωτισμό και γνώση στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο λαός οφείλει να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο εκείνους που ύψωσαν την φωνή τους κατά των αποφάσεων της Κομισιόν, της Τρόϊκα και της Task force, συγκρούσθηκαν με το πολιτικό κατεστημένο σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν ενέδωσαν σε παζάρια για μία σίγουρη θέση σε αμαρτωλά ψηφοδέλτια των ενόχων της καταστροφής.

Η λύση είναι μία: Ο Ελληνισμός πρέπει να ανακαλύψει ξανά και να ασπαστεί τον μεγάλο θησαυρό των αρχαίων ελληνικών αξιών. Εκείνων όλων των αξιών που το σύνολο του δυτικού κόσμου χρησιμοποίησε για να εξελιχθεί και η Ελλάδα αγνόησε και ξέχασε σκανδαλωδώς. Το βιβλίο “ΠΑΡΑΓΩΝ ΕΛΛΑΣ” καταγράφει όλες αυτές τις αξίες μία προς μία και αποδεικνύει πώς αυτές μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα πίσω στον δρόμο της προόδου, της ανάπτυξης, της ευτυχίας, της ευνομίας και της ευδαιμονίας – με λίγα λόγια της Νέας Ελλάδας.

Οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι η πρόταση και η απάντηση σε όλα τα παραπάνω. Είναι μία ευρεία κίνηση ενεργών πολιτών που στηρίζεται δυναμικά από την κεντροευρωπαϊκή Διασπορά με στόχο την αφύπνιση του ελλαδικού κόσμου για την αναμόρφωση και την ανέγερση της Νέας Ελλάδας.

Φωτογραφία: Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης συζητάει με τους ομογενείς στο Ντίσελντορφ στο κατάμεστο ενοριακό κέντρο.