Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η πρώτη έκθεση FOODEXPO  2014 με αθρόα προσέλευση των ενδιαφερομένων από όλους τους χώρους της παραγωγικής διαδικασίας στην Ελλάδα.  Στα πλαίσια λοιπόν της FOODEXPO 2014 διοργανώθηκε Ημερίδα σε συνεργασία με τον Γερμανο-Ελληνικό  Επιχειρηματικό Σύνδεσμο DHW, με θέμα «Προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας»

Τον DHW  εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Βασιλείου. Επίσης την οργάνωση της Ημερίδας από πλευράς DHW  με τους διοργανωτές επωμίστηκε ο οικονομολόγος και μέλος του DHW Τρύφων Κολιτσόπουλος ο οποίος ήταν και ομιλητής στο πάνελ με θέμα την αναλυτική παρουσίαση του προφίλ του γερμανού καταναλωτή.

Ο Γιάννης Βασιλείου άνοιξε την Ημερίδα, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς και την πίστη του στις προσπάθειες των Ελλήνων εξαγωγέων του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων και σημερινού ιδρυτή του νέου κόμματος στην Ελλάδα «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες»  Γιώργου Χατζημαρκάκη. Στην συνέχεια αφού παρουσίασε το ομογενειακό επιχειρηματικό δυναμικό  της Γερμανίας στηλίτευσε τις αγκυλώσεις του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα  και τα σφάλματα των πολιτικών του παρελθόντος λέγοντας:«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα έχει πάμπολλες δυνατότητες, προοπτικές και ευκαιρίες για να βγει από την κρίση σχετικά σύντομα. Προϋπόθεση όμως γι αυτό είναι η απομάκρυνση της Ελλάδος από την κρατική διαφθορά και η δημιουργία μιας παραγωγικής οικονομίας. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις όχι μόνον δεν αναπτύσσονται αλλά πλήττονται. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μόνο επενδύσεις  κολοσσών και fast track. Η Ελλάδα χρειάζεται μικρές εξωστρεφείς, υγιείς, δραστήριες και ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν τον κορμό μιας υγιούς επιχειρηματικότητας.»

Τέλος αφού εξήγησε διεξοδικά την σημασία της διατύπωσης και κατάρτισης του «Σήματος Ποιότητας Ελληνικής Μεσογειακής Κουζίνας» για την πιστοποίηση εστιατορίων κατ΄αρχήν στην Γερμανία, έκλεισε με την υπόσχεση ότι ο  Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW τόσο από τα κεντρικά του γραφεία στην Γερμανία όσο και από τα γραφεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε επιχείρηση και σε κάθε επιχειρηματία που χρειάζεται στήριξη.

Στo πάνελ της ημερίδας συμμετείχαν επίσης από Γερμανία, ο Γιώργος Παχιαδάκης των εταιρειών SIMEION και TASTE GREECE, και ο Clemens Mahnecke, εκπρόσωπος της εταιρείας πιστοποιήσεως τροφίμων IFS, οι οποίοι μίλησαν για το πώς πρέπει τα ελληνικά προϊόντα να διεισδύσουν στην ποιοτική αγορά τροφίμων της Γερμανίας και ποιές πιστοποιήσεις γι αυτό χρειάζονται.