Ένοπλη επίθεση με έξι νεκρούς στο Χιούστον του Τέξας

 

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σήμερα σε ένα εμπορικό κέντρο του Χιούστον, έκαναν γνωστό οι πυροσβεστικές δυνάμεις προτού εξουδετερωθεί από τα μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Η σοβαρότητα των τραυμάτων των θυμάτων ποικίλλει, καθώς ορισμένοι εξ αυτών τραυματίστηκαν από θραύσματα, άλλοι τραυματίστηκαν από σφαίρες, διευκρίνισε η ο Ρίτσαρντ Μαν, ένας εκπρόσωπος Τύπου των πυροσβεστών.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης έχει εξουδετερωθεί, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν πως είναι νεκρός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι τραυματίες βρίσκονταν στο έδαφος, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και αστυνομικές δυνάμεις και στην οδό Λο, έχουν συγκεντρωθεί και ειδικοί πυροτεχνουργοί, καθώς εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα.

Όπως αναφέρει τοπικός ο τηλεοπτικός σταθμός Abc13Houston η αμερικανική αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν το εμπορικό κέντρο στις οδούς Γουέσλαγιαν και Μπισονέ νοτιοδυτικά του Χιούστον. 

Η ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος του Houston  επιβεβαιώνει”περιστατικό με ένοπλο άντρα στο εμπορικό κέντρο κοντά στη γωνία των οδών Weslayan και Bissonnet στο νοτιοδυτικό Houston.

Τo τμήμα μέσω tweeter επιβεβαίωσε πως ο δράστης σκοτώθηκε απο αστυνομικούς. Προς το παρόν η αστυνομία δεν ανακοίνωσε συνεργούς, αλλά όπως δλώνει “όλα είναι υπό διερεύνηση”.

Τμήμα πυροτεχνουργών της Αστυνομίας ελέγξε το όσημα του δράστη για εκρηκτικά.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 6.20 το πρωι (τοπική ώρα). 

Ο δράστης σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μαύρος και χρησιμοποίησε ρεβόβλερ.

Η΄αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

 

Πολλά ασθενοφόρα κατφθασαν στο σημείο και η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία.