Βολές του διευθύνοντα συμβούλου της Apple κατά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ

T. Cook: Η Apple ιδρύθηκε από τον γιο ενός μετανάστη

Η Apple ιδρύθηκε από τον γιο ενός μετανάστη και δεν θα υπήρχε χωρίς τη μετανάστευση, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Tim Cook, στο πλαίσιο ομιλίας του σε μαθητές στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, στην Σκωτία, επιβεβαιώνοντας την αντίθεσή του στον αμφιλεγόμενο νόμο του Donald Trump.

«Αν στεκόμαστε και δεν πούμε τίποτα, είναι σαν να συμφωνούμε», δήλωσε ο T. Cook στην εκδήλωση που του απονεμήθηκε τιμητικό διδακτορικό της επιστήμης.

«Η Apple δεν θα υπήρχε χωρίς τη μετανάστευση. Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα για εμάς… αντιστεκόμαστε, δεν καθόμαστε στη σιωπή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, ο Steve Jobs ήταν γιος του Abdulfattah Jandali, που γεννήθηκε στη Συρία. «Ο Steve ήταν γιος μετανάστη. «Η εταιρεία έχει μετανάστες που αποτελούν το κλειδί της καινοτομίας της. Εξαρτάται από την ποικιλομορφία… τη διαφορετικότητα της σκέψης, και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις… είναι ένα μωσαϊκό που παίρνει ανθρώπους με διαφορετικά υπόβαθρα και διαφορετικές απόψεις που είναι ικανοί να δημιουργήσουν τα καλύτερα προϊόντα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο T. Cook αναφέρεται στο νόμο του D. Trump. Σε μια επιστολή του προς τους εργαζομένους, είχε πει πως κατά τη διάρκεια συνάντησής του με στελέχη στην Ουάσιγκτον «ξεκαθάρισε πως η Apple πιστεύει βαθιά στη σημασία της μετανάστευσης».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού κάλεσε τις πιο πλούσιες χώρες να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

«Προσωπικά πιστεύω ότι οι πλουσιότερες χώρες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τους ανθρώπους που φεύγουν από εμφύλιο πόλεμο», είπε ο T. Cook.

Αναφερόμενος στον Steve Jobs -με αφορμή μια ερώτηση για το Apple Pencil- τόνισε πως η φιλοσοφία του θα υπάρχει στην εταιρεία για άλλα 100 χρόνια από τώρα, ενώ παραδέχθηκε ότι ο S. Jobs ήταν ο άνθρωπος που τον έχει επηρεάσει «μακράν».

«Το DNA του Steve θα είναι πάντα ο πυρήνας της Apple. Είναι βαθιά ριζωμένος στην εταιρεία», κατέληξε.

Πηγή