Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου Τραμπ κατά τον εορτασμό της ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο

 

Αγαπώ τους Έλληνες. Ω ναι, αγαπώ τουςΈλληνες. Μη ξεχνάτε ότι κατάγομαι από την Νέα Υόρκη. Ό,τι βλέπω, είναι Έλληνες. Είναι παντού. 
Σε ευχαριστώ πολύ,Reince.  Το εκτιμώ πολύ. Ο Reince ήταν ο πιο επιτυχημένος ηγέτης που είχε ποτέ η RNC–έτσι ονομάζεται η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων. Και τώρα, ως πραγματικά απίθανος και δουλευταράς προσωπάρχης μου, είναι –πρέπει να το παραδεχτείτε- ένας από τους κορυφαίους Έλληνες στη χώρα. Και γνωρίζω πολλούς στο πλήθος εδώ. Είναι φίλοι μου. 
Και η λίστα επίσης περιλαμβάνει, όπως γνωρίζετε, τον George Gigicos. Ο George είναι υπέροχος. Είπα, βεβαιώσου ότι το μικρόφωνο δουλεύει τέλεια, George.  Ποτέ δεν με αφήνει ο –διευθυντής Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου. Και ο George Sifakis. –πού είναι ο George; και αυτοί οι άνδρες είναι μαζί μου από την αρχή, -είναι ο διευθυντής του γραφείου Δημόσιας Διασύνδεσης του Λευκού Οίκου. Είναι μια υπέροχη ομάδα. Είναι μια υπέροχη, υπέροχη ομάδα. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Με βοήθησαν να οργανώθεί αυτή την θαυμάσια εκδήλωση μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους πολλούς τοπικούς ενορίτες. Και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Είστε εδώ και είστε όλοι στο ακροατήριο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. 
Σεβασμιώτατε και π. Άλεξ (σ.σ. τον Father Καρλούτσο εννοεί), είναι πραγματικά προνόμιο να σας υποδέχομαι στον Λευκό Οίκο. Ήταν τιμή μου να είστε και οι δυο στην ορκωμοσία μου – ήταν μια υπέροχη μέρα – και είμαι ευγνώμων για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω για την απόδοση της υψηλότερης τιμής εκ μέρους της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον Reince και τον George, του Μεταλλίου του Αγίου Παύλου.
Τον κάθε ένα στην νεανική χορωδία που τραγούδησε. Ήταν όμορφα. Άκουσα τη μουσική. Άκουσα τη μουσική. Με τέτοια κομψότητα και χάρη, είστε εκπληκτικοί- πραγματικά είστε! Όμορφοι! όμορφοι ήχοι. Ξέρω ότι κάνατε τους  γονείς σας πολύ περήφανους. Και μας κάνετε όλους υπερήφανους, έτσι δεν είναι;
Σήμερα εορτάζουμε ένα γεγονός που για 30 χρόνια την έχουμε κάνει εθνική ημέρα εορτασμού: Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πολύ σημαντικό. Ο Πρόεδρος Ronald Reagan ξεκίνησε αυτή την υπέροχη παράδοση, και είμαστε ενθουσιασμένοι που την συνεχίζουμε, και πάντα θα την συνεχίζουμε. Η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας για τον ελληνικό λαό. Τιμά τον αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία, που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1821. Μετά από σχεδόν 400 χρόνια εξωτερικού ελέγχου (σ.σ. εννοεί του Τουρκικού ζυγού), οι Έλληνες λαχταρούσαν να ανακτήσουν την κυριαρχία τους.
Αυτή η αγάπη για την ελευθερία και τη δημοκρατία έχει δημιουργήσει έναν διαρκή δεσμό μεταξύ των δύο χωρών μας. Είναι μια σχέση που έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα –το λίκνο της δημοκρατίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε και ο βουλευτής Ντάνιελ Γουέμπστερ υποστήριξαν τον αγώνα της Ελλάδας για ανεξαρτησία. Και ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας, το γνωρίζετε αυτό. Ο τότε βουλευτής Γουέμπστερ είχε αποτίσει φόρο τιμής στην Ελλάδα ως λίκνο του πολιτισμού, λέγοντας «εμείς όπως και η υπόλοιπη ανθρωπότητα, της χρωστάμε πολλά». 
Στα χρόνια που έρχονται, δεν γνωρίζουμε τι θα απαιτηθεί για να υπερασπίσουμε την ελευθερία μας, αλλά γνωρίζουμε ότι θα απαιτηθεί πολύ μεγάλο θάρρος –θάρρος από όλους μας-, και θα το επιδείξουμε, και δεν έχω καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. 
Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία μας και όσους πέρασαν πριν, θα ανταπεξέλθουμε σε κάθε περίσταση. Έχουμε μια χώρα που, όπως γνωρίζετε, έχει ορισμένες δυσκολίες, έχει ορισμένα προβλήματα. Εμείς θα τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και θα λύσουμε γρήγορα αυτές τις δυσκολίες. Απλά παρακολουθείστε. 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που ήρθατε στον Λευκό Οίκο σήμερα. Γιορτάζουμε την ελληνική ιστορία, επικροτούμε την τεράστια συνεισφορά του λαού σας στην αγαπημένη μας χώρα. 
Ο Θεός να σας ευλογεί όλους. Και με αυτό, θα ήθελα να καλωσορίσω τον Σεβασμιώτατο. Σας ευχαριστώ. 
 
 
 
 
 
 

Επιβλητική παρέλαση της Προεδρικής Φρουράς στη Φλόριντα των ΗΠΑ, για την 25η Μαρτίου

Greek Independence Day parade in Tarpon Springs, Florida- AHI President Serves as Grand Marshal

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ TΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤHN EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

Tillerson’s message on the Occasion of Greek National Day

Καμμένος: Αρχίζει μια νέα μέρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνας

Τίλερσον: Το εγκάρδιο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

Καμμένος: βγαίνουμε από την κρίση εξαιτίας της βοήθειας των ΗΠΑ

Ράιανς Πρίμπους: Είμαστε υπερήφανοι για τον ελληνικό λαό και θα τον υποστηρίξουμε (βίντεο)

The PanHellenic Scholarship Foundation proudly celebrates 25 Martiou

GEORGE SIFAKIS: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟN ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΤΟΝ Λ. ΟΙΚΟ