Αγώνα δρόμου κάνει ο συριακός Στρατός προκειμένουν να έχει εξαλείψει τον ισλαμιστικό θύλακα της ανατολικής Γούτα μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να μην έχουν πλέον οι ΗΠΑ την δικαιολογία «επέμβασης» με κάποιες πυραυλικές επιθέσεις και να αποφευχθεί η εκτόξευση αμερικανικών Tomahawk και ρωσικών Kalibr στους συριακούς ουρανούς.

Το συριακό Επιτελείο έχει ανακοινώσει ότι το 80% του θύλακα έχει καταληφθεί μετά την κατάληψη της πόλης Sabqa από τους μαχητές της ισλαμιστικής Faylaq Al-Rahman.

Ο συριακός Στρατός προελαύνει και πλέον απομένουν ελάχιστες συνοικίες στην περιοχή που να έχουν απομείνει υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών

Μετά την κατάληψη της Sabqa captured, συρά έχουν τα προάστια της Δαμσκού Ayn Tarma, Zamalka, Arbeen και Jobar.

Βρίσκονται στη νότια «τσέπη»  της ανατολικής Γούτα και ελέγχονται από τους μαχητές των οργανώσεων Faylaq Al-Rahman, Hay’at Tahrir Al-Sham και Harakat Ahrar Al-Sham

Συνολικά απομένουν μόνο έξι πόλεις προς κατάληψη.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε «Αμερικανοί εκπαιδευτές» εκπαιδεύουν  ισλαμιστές αντάρτες να σκηνοθετήσουν ψεύτικες χημικές επιθέσεις στη νότια Συρία. Τα περιστατικά προορίζονται, όπως αναφέρεται, για να προκαλέσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων και υποδομών.

«Διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι Αμερικανοί εκπαιδευτές έχουν εκπαιδεύσει έναν αριθμό μαχητικών ομάδων στην περιοχή της πόλης Αλ-Τανφ, να  σκηνοθετήσουν επιθέσεις με χημικά στη νότιο Συρία»,  δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Σεργκέι Ρουντσκόι, το Σάββατο, σε δημοσιογραφική ενημέρωση.

«Στις αρχές του Μαρτίου, οι ομάδες  σαμποτέρ αναπτύχτηκαν στα νότια της ζώνης αποκλιμάκωσης στην πόλη Ντεράα, όπου στρατοπεδεύουν οι μονάδες του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

«Ετοιμάζουν μια σειρά επιθέσεων με χημικές κεφαλές. Αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την ενοχοποίηση των κυβερνητικών δυνάμεων. Τα συστατικά υλικά για την παραγωγή των χημικών εκρηκτικών έχουν ήδη παραδοθεί στην νότια ζώνη αποκλιμάκωσης, συσκευασμένα ως ανθρωπιστική βοήθεια, από αυτοκινητοπομπές διάφορων ανθρωπιστικών ΜΚΟ.»

Στις σχεδιαζόμενες «προβοκάτσιες» θα δοθεί υπερβολική και σχεδιασμένη προβολή από τα Δυτικά ΜΜΕ και θα χρησιμοποιηθούν ως πρόφαση για την εξαπόλυση  βομβαρδισμών από τον Αμερικανικό συνασπισμό, προειδοποίησε ο Ρουντσκόι.

Στην ανατολική Γούτα μια τέτοια επίθεση είναι σαφές πλέον ότι δεν έχει κανένα νόημα και έτσι οι Αμερικανοί και οι Δυτικοί στρέφονται στο τελευταίο ανοικτό μέτωπο στη νότια Συρία, στην Ντέραα.

pronews.gr