Η διαχρονική προδοσία
Από τον Μακάριο στον Αναστασιάδη. Το ψέμα και η κατηφόρα συνεχίζεται
Του Όμηρου Αλεξάνδρου

Άκουσα προχθές σε ραδιοφωνική εκπομπή τον κύπριο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να λεει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα σε σχέση με τις εξελίξεις για το κυπριακό:

 

Σε καταιγιστικές παρεμβάσεις και παρατηρήσεις ακροατών, ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), δεν είναι λειτουργική και οικονομικά βιώσιμη, αλλά λύση τουρκικών προδιαγραφών που θα οδηγήσει σταδιακά την Κύπρο στην πλήρη τουρκοποίηση, ο Εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε της λύσης αυτής λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την βάση της λύσης, καθ’ ότι όλες οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες από τον Μακάριο μέχρι τον Χριστόφια αποδέχθηκαν σαν βάση λύσης την ΔΔΟ. Θα ήταν θανάσιμο σφάλμα συνέχισε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την βάση της λύσης, δεδομένου ότι υπό τις περιστάσεις είναι η μόνη λύση που μπορεί να ενώσει την Κύπρο.

 

Δηλαδή ο εκπρόσωπος του Νίκου Αναστασιάδη θεωρεί ότι, επειδή αυτή την ρατσιστική και μη δημοκρατική λύση, βλακωδώς την αποδέχθηκαν όλοι οι προηγούμενοι θα πρέπει και η παρούσα κυβέρνηση βλακωδώς να συνεχίζει να την υποστηρίζει. Αυτή η απόλυτα σχιζοφρενική λογική, να συνεχίζεις δηλαδή να παίζεις το παιχνίδι της Τουρκίας, επειδή και οι υπόλοιποι έκανα προηγουμένως το ίδιο είναι εξοργιστικό. Δηλαδή κύριε εκπρόσωπε μας λες ότι, αν κάποιος ηγέτης στο παρελθόν αντιλαμβανόταν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η βάση της λύσης επιβαλλόταν για το συμφέρον μας να αλλάξει, ο πρώην και νυν Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης θα συναινούσαν; άποψη μου είναι κατηγορηματικά όχι, γιατί τόσο ο Μακάριος όσο και οι υπόλοιποι Προέδροι που ακολούθησαν, ήταν επιλογές και επιβολές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των Άγγλων, για να εφαρμόσουν μια λύση, εφεύρημα κυρίως των Άγγλων, για να αποφύγουν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Είδατε αγαπητοί μου μέχρι σήμερα πολιτικό που να απορρίπτει την ΔΔΟ και να εκλέγεται Πρόεδρος της Κύπρου; Είναι για αυτόν τον λόγο που και ο Νικόλας του Τάσου μας πουλά το παραμύθι της ΔΔΟ με το δήθεν σωστό περιεχόμενο για να μην αποκλεισθεί από τους πάτρωνες μας. Μέχρι και ο ‘’υπερπατριώτης’’ ο Τάσος, έθαψε κυριολεκτικά την βούληση του 76% του λαού υπογράφοντας με τους τούρκους την συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2004 που υιοθετούσε σαν βάση λύσης την ΔΔΟ.

 

Κάποιος μπορεί να μου πει ότι αυτό που περιγράφω πιο πάνω αποτελεί ύβρη στα δημοκρατικά αισθήματα του Λαού, μια που ο Λαός δημοκρατικά επιλέγει τον εκάστοτε Πρόεδρο του. Από εμένα φίλες και φίλοι θα ακούτε μόνο αλήθειες όσο σκληρές και να είναι, γιατί η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανένακαι αυτό θα προσπαθήσω να κάνω πιο κάτω. Πριν πάω πίσω στο 1960 οπόταν και ιδρύθηκε η ΚΔ, θα σταθώ στους τελευταίους Προέδρους Χριστόφια και Αναστασιάδη. Για θυμηθείτε την στήριξη και την πάσα που ο ένας έκανε στο άλλο για να αντιληφθείτε καλύτερα τα βρώμικα παιχνίδια εξουσίας που έγιναν με τις ευλογίες των Άγγλων. TForeign Office και η Intelligence Service γνωρίζουν πολύ καλά, πώς να εγκλωβίζουν τους λαούς στις δικές τους επιλογές και να τους τις επιβάλλουν είτε ψηφίζοντας είτε μη ψηφίζοντας.

 

Μόνο ηλίθιοι και τολμώ να πω και προδότες, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τνέο ‘’κράτος’’ που θα προκύψει από την λύση στην βάση της ΔΔΟ θα είναι ένα κράτος μη λειτουργικό, μη δημοκρατικό, ένα κράτος ρατσιστικό, το οποίο θα βασίζεται σε εξαιρετικά πολύπλοκες και πολυδάπανες δομές. Πόσο δημοκρατικό, και οικονομικά βιώσιμο μπορεί να είναι ένα κράτος που, θα έχει 3 Κυβερνήσεις, 4 Βουλές, 3 Αστυνομίες, 3 δημόσιες υπηρεσίες, διπλούς ημικρατικούς οργανισμούς, διαρχία αξιωματούχων, πλήρη κατάργηση της αρχής της πλειοψηφίας στη λήψη αποφάσεων, και εισαγωγή αναρίθμητων ΒΕΤΟ στη λειτουργία όλων των εξουσιών του κεντρικού κράτους; Πόσο ηλίθιοι και πάλιν τολμώ να πω και προδότες μπορεί να είναι κάποιοι πολιτικοί όταν ηθελημένα αγνοούν το εκ 5 Σημείων Σχέδιο του 1956 που συνετάχθηκε από τον τούρκο Συνταγματολόγο Νιχάτ Ερίμ για ανάκτηση της Κύπρου από την Τουρκία;

 

Ίσως όμως να μην είναι μόνο θέμα πολιτικής ηλιθιότητας και προδοσίας, αλλά ίσως, μακάρι να διαψευστώ, και θέμα τουρκοσποράς, ΤουρκοΑγγλολαγνίας αλλά και εκβιασμών από τον Μακάριο έως τον Αναστασιάδη. Πόσοι από εσάς γνωρίζουν ότι στην 13μηνη ‘’εξορία’’ του Μακαρίου στις Σεϋχέλλες, ο πρώτος Γενικός Εισαγγελέας της ΚΔ, ο αγγλολάγνος Κρίτων Τορναρίτης (θείος του νυν Βουλευτή του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη) επισκέφτηκε επανειλημμένως τον Μακάριο στις Σεϋχέλλες, και με το περιεχόμενο ποίου φακέλου τον εκβίαζε να αποκηρύξει την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και να αποδεχθεί την ανεξαρτησία; Πόσοι από εσάς γνωρίζουν τι ακριβώς εννοούσε ο Μακάριος με το ‘’ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ’’ που ανεφώνησεν με την επιστροφή του από την Ζυρίχη και την αποδοχή της ανεξαρτησίας που ήταν η απαρχή των δεινών της Κύπρου;

 

Η μοίρα το έφερε 56 χρόνια μετά, λίγο πιο πέρα από την Ζυρίχη, στο θέρετρο Μοντ Τελεράν της Ελβετίας (Άντρο του νεοφιλελευθερισμού και της ΝΤΠ) ο ΤουρκοΑγγλολάγνος και από κάθε άποψη εξαρτημένος Νίκος Αναστασιάδης να σύρει τις τελευταίες πινελιές της τουρκοποίησης της Κύπρου. Φανταστείτε τι αντιστάσεις μπορεί να προβάλει ένας Νίκος Αναστασιάδης, με γνωστή την στάση του το στο δημοψήφισμα του 2004 αλλά και την εξάρτηση του στο ποτό καθώς επίσης και τους εκβιασμούς που θα δέχεται για την συμμετοχή του Δικηγορικού του Γραφείου σε υποθέσεις συγκάλυψης και ξεπλύματος Βρώμικου χρήματος, υπόθεση για την οποία δικάζεται ο συνέταιρος του σε δικαστήρια των ΗΠΑ και της Ιρλανδίας;

 

Το Κυπριακό λοιπόν αγαπητοί μου θεμελιώθηκε σε τεράστια ψέματα. Όλα αυτά τα ψέματα συμπυκνώθηκαν σ΄ένα άλλο τεράστιο ψέμα. Το  «Νενικήκαμε» το οποίο εκφωνήθηκε από τον εξώστη της Αρχιεπισκοπής δια στόματος Μακαρίου όταν αυτός επέστρεψε από τον διπλωματικό όλεθρο της Ζυρίχης και την υπογραφή των επάρατων Συμφωνιών που έδωσαν δικαιώματα στους Τούρκους και προετοίμασαν νομικά το δικαίωμα της εισβολής του 1974. Προφανώς ο Μακάριος με το νενικήκαμε θα εννοούσε ότι νίκησαν αυτοί που  το διόρισαν και όλο το κατεστημένο. Όλος ο πειναλέος συρφετός Μακαρίου, Γιωρκάτζη , η δημοσιουπαλληλική τάξη αλλά και η νεοσύστατη κάστα πλουτοκρατών που κατασπάραξαν το νέο Κράτος, και το μεγάλο φαγοπότι ακόμη διαρκεί από τους επίγονους του Μακαρίου μέχρι σήμερα!

Μαζί διαρκεί και το ψέμα  που σήμερα σχεδιάζουν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι τον οριστικό αφανισμό μας. Προσέξατε τους περιοδικούς και επαναλαμβανόμενους διθυράμβους του Αναστασιάδη προς τον Μακάριο; Παράλληλοι λοιπόν οι βίοι του πρώτου Προέδρου της ψευδεπίγραφης αυτής δημοκρατίας και του φιλοδοξούντος (να μη σώσει) ως έσχατου Προέδρου; Άραγε αυτή θα είναι η μοίρα της Κύπρου; Σε σας συμπατριώτες μου εναπόκειται να αποφασίσετε. Σας φλόμωσαν στο ψέμα για 56 χρόνια τώρα. Επιτέλους οργιστείτε και αντιδράστε για να σώσουμε αυτόν το επίγειο παράδεισο που μας χάρισε ο Θεός.