Όσο η Αλβανία πολεμά την Ελλάδα και την Ομογένεια της Βορείου Ηπείρου δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ένταξης στην Ε.Ε.
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Άμεση διακοπή των ενταξιακών διαδικασιών της Αλβανίας στην ΕΕ»

 

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την έκθεση του 2016 για την Αλβανία.

 

Ακολουθεί η ομιλία:

 

Κυρία Πρόεδρε, όποιες προσπάθειες και αν καταβάλει η αλβανική κυβέρνηση για να δημιουργήσει προϋποθέσεις ενάρξεως των συνομιλιών για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις υπονομεύει ουσιαστικά η ίδια για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι, είτε υποθάλπει, είτε ανέχεται τη δράση ορισμένων ακραίων κύκλων της χώρας, οι οποίοι στο πλαίσιο των σχεδίων για δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας εκφράζουν επεκτατικές βλέψεις επί εδαφών όλων των γειτονικών χωρών. Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, αυτές τις απαράδεκτες βλέψεις έχει εκφράσει επισήμως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας. Άρα, λοιπόν, η Αλβανία δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για καλή γειτονία. Ο δεύτερος λόγος είναι η συνεχιζόμενη απαράδεκτη καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Γνωρίζετε πολύ καλά τα μέτρα της αστυνομικής τρομοκρατίας που λαμβάνονται κατά της ελληνικής μειονότητος, το γκρέμισμα των ορθοδόξων ναών, την απαγόρευση διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία και πολλά άλλα.

Όλα αυτά θα διορθωθούν, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να διακόψει άμεσα τις ενταξιακές διαδικασίες με την Αλβανία.