Η πρέσβης της Ελλάδα στο Παρίσι κα Μαρία Θεοφίλη θα αναλάβει τη θέση της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη αντικαθιστώντας την κα Αικατερίνη Μπούρα, η οποία αφήνει πίσω της εξαιρετικό διπλωματικό έργο στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, και όχι μόνο.

 Επιπλέον αποχωρούν ή έχουν ήδη αποχωρήσει αρκετοί διπλωμάτες από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ όπως επίσης και ο Στρατιωτικός Σύμβουλος της ΜΑ ΟΗΕ κ. Άγγελος Καλλιγαρίδης.

Μεταξύ αυτών ο κ. Δημήτρης Γιολδάσης θα αναλάβει την θέση του Επιτετραμμένου στα Γραφείο Συνδέσμου στα Σκόπια ενώ η κα Κατερίνα Τζίμα θα μεταβεί στο Προξενείο των Ιεροσολύμων. Επίσης η Σύμβουλος Τύπου και διευθύντρια στο Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας, κα Σία Παπατριανταφύλλου θα αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας στο Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας μας στην Άγκυρα και θα αντικατασταθεί από τον κ. Γιάννη Μπουμπούκη, διευθυντή στο Τμήμα Πληροφόρησης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Από το Γραφείο Τύπου αποχωρεί ο κ. Λάμπρος Κάζης ο οποίος θα μεταβεί στο Πεκίνο και θα αντικατασταθεί από την κα Δώρα Τρωγάδη η οποία προέρχεται από την Κεντρική Υπηρεσία. Η κ. Παπαντριανταφύλλου επιτέλεσε εξαιρετικό έργο, υπό αντίξοες συνθήκες είναι η αλήθεια, καθώς δέχθηκε απαράδεκτη και άδικη πολεμική από γνωστούς και μη εξαιρετέους δημοσιογραφικούς κύκλους της Νέας Υόρκης. Θετική ήταν πάντα η παρουσία και του κ. Κάζη.

Από το Προξενείο της Νέας Υόρκης αποχωρεί ο Πρόξενος κ. Μάνος Κουμπαράκης ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα στην Πρεσβεία Αντίς Αμπέμπα και θα αντικατασταθεί από την κα Μιρέλλα Ναυπλιώτη-Ρουφάνη, προερχόμενη από την Κεντρική Υπηρεσία -εργάζεται στο γραφείο του κ. Νίκου Κοτζιά.