Σε συνέχεια της αναγγελίας του Προέδρου Γιούνκερ κατά την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης 2017, η Επιτροπή ενέκρινε, στις 6 Φεβρουαρίου, στρατηγική για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίνων με νέες εμβληματικές πρωτοβουλίες και μέτρα στήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου έως την Πέμπτη 1 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Γιούνκερ, με την Ύπατη Εκπρόσωπο / Αντιπρόεδρο / κ. Μογκερίνι και τον Επίτροπο κ. Χαν, θα βρίσκεται στα Δυτικά Βαλκάνια. 

Θα αρχίσει την περιοδεία του από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, προτού μεταβεί στην Αλβανία το βράδυ. Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το απόγευμα, ο Πρόεδρος Γιούνκερ θα ταξιδέψει στη Σερβία, και ακολούθως στο Μαυροβούνιο την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, και στο Κοσσυφοπέδιο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου· τέλος στη Βουλγαρία την 1η Μαρτίου, όπου θα παραστεί σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός Μπορίσοφ μαζί με τους έξι συνομιλητές των Δυτικών Βαλκανίων.

Όλες οι εκδηλώσεις για τον Τύπο, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, θα καλυφθούν από το EbS.

Για τις λεπτομέρειες των συναντήσεων του Προέδρου Γιούνκερ στα Δυτικά Βαλκάνια, παρακαλείσθε να συμβουλευθείτε το πρόγραμμα του Προέδρου διαδικτυακά (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά).