Μια μεγάλη αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα-ιστορικό αφιέρωμα.ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ. 

Στις 20 Ιουλίου 2014 συμπληρώνονται 40 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα, όπου ο Λαός της Κύπρου δεχόταν το πάτημα του Αττίλα  Τούρκου-κατακτητή με το πρόσχημα της "εγγυήτριας" δύναμης μετά τα τραγικά γεγονότα  και το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου (του Γ)΄της 14ης και 15ης Ιουλίου 1974. Από τότε, ιστορικοί, ερευνητές, μελετητές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί έχουν προσπαθήσει να ρίξουν φως στα σκοτεινά γεγονότα και τις πτυχές  πριν και μετά την τραγωδία  της Κύπρου.  

Με την πάροδο των ετών πολλά από αυτά τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδίια της Κύπρου φωτίστηκαν και προβλήθηκαν.  Αλλα αρκετά και άλλα όχι… Άλλα γεγονότα σκοπίμως συσκοτίστηκαν με στόχο την σύγχυση και απώτερο τελικό σκοπό την συγκάλυψη των τεράστιων πολιτικών ευθυνών για πρόσωπα  σε Ελλάδα, Κύπρο, Λονδίνο  και Ουάσιγκτον.

Στην Έρευνα που θα ακολουθήσει φωτίζονται-για πρώτη φορά- και αναλύονται άγνωστα  γεγονότα -για  το ευρύ κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο. Γεγονότα που αφορούν κυρίως τις ευθύνες της Αθήνας. Τις ευθύνες της Ελλάδος. Τις ευθύνες των Κυβερνήσεων των 70 ημερών. Τις ευθύνες των κυβερνήσεων  Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου. Τις ευθύνες των μετέπειτα κυβερνήσεων.  

Αποκαλύπονται ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο -γιατί το Κυπριακό Ζήτημα είναι μείζον διεθνές θέμα- που προκαλούν ΣΟΚ θέτoντας παράλληλα  μια σειρά καίρια ερωτηματικά για το πώς φτάσαμε στην τραγωδία και την εν συνεχεία de facto κατάσταση της επιβολής του ψευδό κράτους της Άγκυρας.  

Αποκαλύπονται -για πρώτη φορά – έγγραφα (ελληνικά κρατικά) που προκαλούν δέος με την κυνικότητα των απαντήσεων, αλλά και πλήθος ερωτηματικών εγείροντας μείζον θέμα για την λειτουργία των θεσμών του κράτους και  ειδικότερα της Δικαιοσύνης.     

Το μεγαλύτερο αναπάντητο ερώτημα -και σε αυτό επιχειρούμε να απαντήσουμε με στοιχεία, αποδείξεις και ντοκουμέντα- είναι ένα και βασικό:

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; ΓΙΑΤΙ; 

Τον Μάρτιο του 1986 η Βουλή των Ελλήνων έλαβε -ομόφωνα- απόφαση για την σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής με την κωδική ονομασία "ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ"

Τον Οκτώβριο του 1988, δυο χρόνια αργότερα δηλαδή, εν μέσω πολιτικής θύελλας, εντάσεων, εγκλήσεων και αντεγκλήσεων μεταξύ Κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ) και αντιπολίτευσης (ΝΔ.ΔΗΑΝΑ ΚΚΕ), επικυρώθηκαν τα πρακτικά του πορίσματος αυτής της εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής.

Έκτοτε σκοτάδι πυκνό και βαθύ σκεπάζει την αλήθεια που επί δυο χρόνια ανίχνευσαν οι  Έλληνες Βουλευτές. Το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής αν και -εκεί διχασμένοι- εν τούτοις κατά πλειοψηφία αποδίδει ευθύνες. Τεράστιες ευθύνες σε χώρες, κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και σε Πρόσωπα Πολιτικά.  Ζητά την ποινική διώξη συγκεκριμένων Ατόμων. Συγκεκριμένων Προσώπων. Αυτό το πόρισμα καταχωνιάσθηκε. Εξαφανίσθηκε… Χάθηκε… Απλώθηκε παντού σιωπή. Λήθη… Αυτή την σιωπή θα επιχιερήσουμε να σπάσουμε. Αυτή την ιστορική λήθη προσπαθούμε να ξυπνήσουμε και να αφυπνίσουμε. Γιατί το ίδιο -και ακόμα χειρότερο έγκλημα συνετελείται σταδικά -βάση σχεδίου- στην Θράκη. Η Θράκη χάνεται… Η σπίθα λείπει που θα δώσει ξανά την αφορμή και την αιτία που επιζητούν και κωδικό σύνθημα προς  τους Τούρκους να εισβάλουν με το ίδιο επιχείρημα -της "εγγυήτριας δύναμης" με βάση την συνθήκη της Λωζάνης- και να δημιουργήσουν -ξανά – νέα τετελεσμένα…   

Το χειρότερο σε ό,τι αφορά στην τραγωδία της Κύπρου, όπως θα αποκαλύψουμε -με γνήσιο ελληνικό κρατικό έγγραφο- δεν έχουν αρθεί, 40 χρόνια μετά, οι λόγοι για την αναστολή ποινικής δίωξης των υπευθύνων της Κυπριακής Τραγωδίας! Ναι, όπως το διαβάσατε!

Ακόμα είναι σε ισχύ η κοινή υπουργική  πράξη (απόφαση) 45/7.3.1975 των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης εκείνης της ταραγμένης περίοδου…  

Μείνετε συντονισμένοι. Μείνετε εδώ… 

Για το GreekAmericanNewsAgency 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 

 

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Η έρευνα αυτή αφιερώνεται:

1. στην Κύπρια "Ελένη Βλάχου" της Ομογένειας στις ΗΠΑ Κυρία Φανή Πεταλλίδου εκδότρια της (ιστορικής πάλαιο ποτέ) εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗΣ** που συνεχίζει να  με τιμά με την φιλία και την εμπιστοσύνη της…

2. Στον Φίλο Πανίκο Παπανικολάου ηγετικό στέλεχος της Κυπριακής παροικίας στην Αμερική και στον καλό αγωνιστή Φίλιππo Κρίστοφερ πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ

3. Σε όλους τους φίλους Κύπριους στην Ελλάδα και στην Αμερική.

4. Σε όλους τους αφανείς (και είναι 100αδες) Αγωνιστές για το Κυπριακό Ζήτημα.

Μα πάνω από όλα ελάχιστος φόρος Τιμής  

στους Νεκρούς Έλληνες και Κύπριους μαχητές

-στους 200.000 Πρόσφυγες 

-στους 3.000 αγνοούμενους

-στους 2.500 εγκλωβισμένους 

 {Α.Σ}

 

**καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση με το διαδικτυακό  ΕΚΤΡΩΜΑ που κυκλοφορεί κλεψίτυπα, παράνομα και ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ και του BRAND NAME ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ!