ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ! ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. Συγκλονίζουν τα όσα έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας! 

Τον Δεκέμβριο του 1967 Ιανουάριο 1968, η Ελληνική  «Κυβέρνηση» των στρατιωτικών στην Αθήνα αποφάσιζε, μετά τα γεγονότα στην  περιοχή Κοφινού της Κύπρου, και  κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τουρκίας  της Βρετανίας και των  ΗΠΑ, πιέσεις  που ασκούταν δια  του Αμερικανού απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου Τζόνσον και ειδικού έκτακτου  «διαμεσολαβητή»       Αμερικανού Δικηγόρου Σάϊρους Βάνς( απεβίωσε το 2002),  την ανάκληση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο. Μετά την  ανάκληση της Ελληνικής Μεραρχίας για πολλούς, ιστορικούς, μελετητές, πολιτικούς, δημοσιογράφους που ερεύνησαν και ερευνούν  αλλά και εκ των πρωταγωνιστών των τραγικών γεγονότων που οδήγησαν στην Τουρκική Εισβολή και συνεχιζόμενη επί 40 χρόνια  Κατοχή του 36,6 % της Κύπρου,  αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα γεγονότα που επακολούθησαν λίγα χρόνια αργότερα με την εισβολή του Αττίλα Iστην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974…. Γεγονότα και συμβάντα  που «ολοκληρώθηκαν» την 16η Αυγούστου με τον Αττίλα II.

 Σήμερα  έτος 2014,  40 χρόνια μετά το 36,6% της Κύπρου εξακολουθεί να  κατέχει παράνομα η Τουρκία… The YouTube ID of a43MBDCCxt4&feature is invalid.

Η Ελληνική Κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου συγκρότησε το 1986 Εξεταστική Επιτροπή για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στις 31 Οκτωβρίου 1988, δυο χρόνια μετά η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, μετά από θυελλώδεις πολιτικές εξελίξεις τελικά  καταθέτει το πόρισμα της για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…

Η ολομέλεια της Βουλής επικυρώνει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής…  26 χρόνια μετά το Πόρισμα για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ παραμένει επτασφράγιστο «κρατικό» μυστικό…

 

ΓΙΑΤΙ;    

 

 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

 

Ιδού τι γράφει για την ανάκληση της Ελληνικής Μεραρχίας  το ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις καταθέσεις Ελλήνων Αξιωματικών & πολιτικών Ελλάδος και Κύπρου ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Ελληνικής  Βουλής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ) ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ & ΑΠΟΡΡΗΤΑ! 

 

«………………………………………………………………………………………………………»

 

«Η ανάκληση της  Μεραρχίας επέφερε μεγάλη αποδυνάμωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Κύπρου. Για την έκταση αυτής της αποδυνάμωσης δεν χρειάζεται να εκταθούμε. Αρκεί, πιστεύουμε, να αναφέρουμε πώς σκιαγραφείται η σημασία της από ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους μάρτυρες:  

 

«Από στρατιωτικά κριτήρια είναι βέβαιο, ότι δεν θα αποτολμούσαν. Αν δε αποτολμούσαν, θα είχαν πολύ δυσάρεστα για τους επιτιθέμενους αποτελέσματα…»

"(Επιτ. Γεν. Επιθ. Στρατού. Αντιστράτηγος Σιαπκαράς- Κατάθεσή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ   της 29/1/87, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  σελ 90)

 

«…Κάποια άλλη περίοδο έφυγε αυτή η Μεραρχία και εγένετο το έγκλημα» (Αρχιστράτηγος Καρούσος -Κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής  στις 22/1/87, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ 189)  

 

"Με τη Μεραρχία στην Κύπρο και την Εθνοφρουρά των 12.000 ανδρών που υπήρχαν την εποχή εκείνη στην Κύπρο οργανωμένοι, εξοπλισμένοι, εκπαιδευμένοι και συντονισμένοι, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνουν μάχη σαν ένας αξιόμαχος στρατός υψηλού επιπέδου, η Τουρκία ΔΕΝ επρόκειτο να βγει στην Κύπρο…" με πλήρη συνείδηση το καταθέτω αυτό, δηλαδή αν ήταν η Μεραρχία στην Κύπρο θα μπορούσε να αποκρούσει οποιαδήποτε προσπάθεια εισβολής των Τούρκων. (Αντιστράτηγος Ντάβος, Κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ της 5/3/87 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  σελ. 171-174)

 

"…Το εγχείρημα των Τούρκων θα ήταν πολύ δυσχερέστερο… η δύναμη της Μεραρχίας θα λειτουργούσε αποτρεπτικά… Είναι σαφώς καταφατική η απάντησή μου ότι απεδυναμώθη η άμυνα της Κύπρου με την αποχώρηση της Μεραρχίας (Πτέραρχος-Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κουρής- Κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  της 5/11/87 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 8-9)

 

"…Κι απεδείχθη, ότι εάν ήταν εκεί η Μεραρχία, οι Τούρκοι δεν θα τολμούσαν να κάνουν την αποβίβαση". Και εάν την έκαναν θα έτρωγαν τα μούτρα τους…"  (Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ και ήδη Ευρωβουλευτής Τζούνης Κατάθεσή του στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  της 10/2/87, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 58)

 

 

"…Δεν μπορώ από την θέση μου να καταλογίσω ποιος βαθμός ευθύνης είναι πάντως γεγονός ότι αφόπλιζε το νησί…" (Κυπραίος Υπουργός και στις δυο περιόδους της Χούντας Κατάθεσή του  στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ της 12/2/87 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 167)

 

"Βεβαίως αποδυνάμωση την άμυνα του νησιού η αποχώρηση της Μεραρχίας" ("Αντιστράτηγος ε.α. και "Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ανδρουτσοπούλου" Τσούμπας – Κατάθεσή στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  της  17/2/87  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 68)

 

"Είναι γεγονός ότι η απομάκρυνση της Μεραρχίας αποδυνάμωσε το Νησί". (Ταγματάρχης Τριανταφύλλου- Κατάθεσή του στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ της  20/1/87 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ)

 

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ένα τρωτό το ότι έφυγε η Μεραρχία από την Κύπρο(Στρατηγός και "Πρόεδρος της Δημοκρατίας" Φαίδων Γκιζίκης- Κατάθεσή του στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  της 24/2/87, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 135)

 

"… Ήταν μεγάλο λάθος η αποχώρηση της Μεραρχίας, διότι αν είχαμε αυτή τη Μεραρχία εκεί…" (Αντιστράτηγος ε.α. Χανιώτης- Κατάθεσή του στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  της 16/12/86 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 40).

 

"… Εφόσον υπήρχε εκεί η Μεραρχία, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΔΕΧΕΤΟ ΚΑΙ Ο Ντενκτάς οι Τούρκοι ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ…" (Κατάθεση του στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  "τέως Αντιστράτηγου Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Κόλλια", Γρηγ. Σπαντιδάκη, της 20/5/87, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞ. ΕΠΙΤΡ. ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ σελ. 80)

 

«………………………………………………………………………………………………………………………………………………………»

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑTA ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕΛΙΔΑ 578, ΠΡΑΚΤΙΚΑ  ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 31ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988.

H31Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1988 EINAIHΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ…

 

 Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ που συγκρότησε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων όπως και το Πόρισμα παραμένει ακόμα από το 1998 μέχρι σήμερα (έτος 2014) 26 χρόνια κλειστός…

    ΓΙΑΤΙ;      

Η Κύπρος 40 χρόνια μετά την Τουρκική εισβολή και κατοχή παραμένει διαιρεμένη και κατεχόμενη.!

 

ΓΙΑΤΙ;