Μια αποκαλυπτική συνέντευξη που όχι μόνο θα συζητηθεί αλλά θα προκαλέσει και μεγάλη αίσθηση… 

Σε συνέχεια, των όσων αποκαλύψαμε για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ήρθε στο φως της αλήθειας και της δημοσιότητας για πρώτη φορά  -όπως είχαμε προαναγγείλει από τον Ιούλιο 2014- η αποκάλυψη, μετά από 26 χρόνια προκλητικής σιωπής και αποσιώπησης της αλήθειας,  ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την τραγωδία της Κύπρου, από σήμερα (14 Σεπτεμβρίου 2014) , συνεχίζοντας την μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για την κυπριακή τραγωδία,  ξεκινάμε να ξετυλίγουμε επίσης άγνωστες και γκρίζες  πτυχές της Κυπριακής Τραγωδίας με νέες αποκαλύψεις που κάνει στο GreekAmericanNewsAgency ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, συγγραφέας του πολύκροτου βιβλίου ΚΥΠΡΟΣ 1974: Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο εγνωσμένου κύρους – μετά από 29 χρόνια έρευνας στο Κυπριακό Ζήτημα- ιστορικός ερευνητής της Κυπριακής Τραγωδίας Κ. Δημητριάδης με το βιβλίο που συνέγραψε και εξέδωσαν οι εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ -ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΝΑΚΕΝΑΣ"  άνοιξε ίσως το πιο ακανθώδες ζήτημα αυτής της Τραγωδίας και ανέδειξε ένα εθνικής σημασίας θέμα -που ακόμα η Ελλάδα επισήμως αρνείται – και αυτό δεν είναι άλλο από τον ΕλληνοΤουρκικό πόλεμο . Ένα πόλεμο σώμα με σώμα των ηρώων της ΕΛΔΥΚ με τους Τούρκους εισβολείς. Στο βιβλίο που όχι αδίκως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το best seller για την Κυπριακή Τραγωδία, το οποίο κάνει focus στα γεγονότα πριν και μετά την εισβολή, εστιάζοντας και αποδεικνύοντας αυτό που η Ελλάδα αρνείται: Ότι έγινε κανονικός πόλεμος με τους Τούρκους! 

Ένας πόλεμος που συγκριτικά με τα  στρατιωτικά δεδομένα όπως εκτενώς αναλύονται και παρουσιάζονται   στο βιβλίο του Κώστα Δημητριάδη και για τις δυο πλευρές -επιτιθέμενο εισβολέα και κατακτητή με αμυνόμενο – η Ελλάδα και για την ακρίβεια τα παλικάρια της ΕΛΔΥΚ είναι εκείνα που όχι απλώς νίκησαν αλλά χωρίς καμία δόση υπερβολής είναι αυτά που απέτρεψαν μια ολοκληρωτική καταστροφή, αφού ευτυχώς με τις θυσίες και το αίμα τους σταμάτησαν τους Τούρκους που με την υποστήριξη ΟΗΕ, ΗΠΑ , και Μ.Βρετανίας προέλαυναν κανονικότητα έχοντας τις ευλογίες και του ΝΑΤΟ.

Ο Κώστας Δημητριάδης ο οποίος αποδεικνύεται δεινός, και διεισδυτικός  ερευνητής, χωρίς πάθος και μονομέρειες, φωτίζει στο βιβλίο του, με αποδείξεις και άγνωστα  ντοκουμέντα, όλες τις μάχες των Ελλήνων της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων με τους Τούρκους αποκαλύπτοντας άγνωστα γεγονότα. Γεγονότα τραγικά ως προς το αποτέλεσμα αλλά νικηφόρα και ελπιδοφόρα ως προς τις ιστορικές στιγμές. Γεγονότα  που αξίζει και επιβάλλεται  να μάθουν όχι μόνον οι Κύπριοι κάθε γενιάς, ώστε να γνωρίζουν τι χρωστούν στην Μητέρα Ελλάδα και στα παιδιά της που θυσιάστηκαν-και όχι το αντίθετο όπως προκλητικά έλεγε ο Μακάριος Γ' –  αλλά κυρίως τα Ελληνόπουλα των επόμενων γενεών ακριβώς γιατί -στο βιβλίο- δίδονται με γλαφυρότητα οι κρίσιμες μάχες που δόθηκαν και εν πολλοίς καθόρισαν την τύχη της Μεγαλονήσου.  Ένα βιβλίο που τολμώ να πω θα έπρεπε να  αποτελεί ειδικό εγχειρίδιο στην Ελληνική Σχολή Πολέμου και σε όλες τις στρατιωτικές σχολές όλων των σωμάτων ακριβώς διότι μέσα από τις σελίδες του δεν αναδεικνύεται η ανδρεία μια χούφας ανδρών της ΕΛΔΥΚ αλλά κυρίως οι στρατηγικές και οι πολεμικές τακτικές που επινοούσαν και μάλιστα κάτω από αντίξοες  και δυσμενείς συνθήκες οι έλληνες αξιωματικοί και έφεδροι της ΕΛΔΥΚ. Με όσα αποκαλύπτονται από το βιβλίο του Κώστα Δημητριάδη αλλά και με όσα μας αποκαλύπτει, είναι απολύτως βέβαιον πως αν δεν ήταν εκεί οι άντρες της ΕΛΔΥΚ ή προς στιγμή αν υπάκουαν έστω και για ένα λεπτό  σε ανόητες εντολές από το κέντρο -την Αθήνα δηλαδή – η Κύπρος σήμερα στο σύνολο της θα ήταν τουρκικό έδαφος αφού  έγινε ένας κανονικότατος πόλεμος! Γεγονός που μέχρι σήμερα η Ελλάδα αρνείται το γιατί το εξηγεί και το αποκαλύπτει ο Κ.Δ.

 Στις συζητήσεις μας ο Κώστας Δημητριάδης δεν  μας μεταφέρει-μόνον- όσα γράφει στο άκρως ενδιαφέρον ιστορικής σημασίας πόνημα του αλλά εμβαθύνει και διεισδύει και σε άλλα γεγονότα επίσης άγνωστα στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για μια μεγάλη συζήτηση άκρως αποκαλυπτική την οποία όποιος την παρακολουθήσει να είναι βέβαιος ότι όχι απλά θα ενημερωθεί για πτυχές και άγνωστα γεγονότα της Κυπριακής Τραγωδίας αλλά  θα αισθανθεί εθνικά υπερήφανος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

συνεχίζεται 

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ