Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ιταλίδα Federica Mogherini, αποκάλεσε σε σημερινή (4 Μαρτίου) συνέντευξη Τύπου την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, «Μακεδονία», όπως επισημαίνει το www.euractiv.gr.

 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το εάν η βαλκανική χώρα [την αποκάλεσε Μακεδονία] βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης, είπε:
 
«Η απάντηση είναι ναι, είναι στην ατζέντα, και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί [με τον Επίτροπο Χαν] ήδη επισκεφθήκαμε όχι την Μακεδονία αλλά την Βοσνία-Ερζεγοβίνη […] η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι υψηλή».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η Βοσνία είναι η μόνη χώρα που επισκέφθηκε επίσημα τους τρεις πρώτους μήνες που ανέλαβε καθήκοντα, ενώ προσεκτικά παρακολουθεί και την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου.
 
«Σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».
 
 
 
Πηγή:www.capital.gr