Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των στελεχών της τοπικής ΝΟΔΕ για την απόφαση των κεντρικών της ΝΔ να είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας ομιλητής στην εκδήλωση που έγινε στα Γιάννενα την περσμένη Παρασκευή με θέμα: «Η οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διέξοδο από την κρίση». Με δεδομένη την ψύχωση που έχει ο Στερεοελλαδίτης πολιτικός να εξυμνεί την… προσφορά του Κώστα Καραμανλή στην αποδιάλυση της χώρας, επιδόθηκε σε έναν βαρετό μονόλογο, όπου αντί προτάσεων και ανάδειξη των νέων κομαμτικών θέσεων και προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά, παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία της πενταετίας Καραμανλή με τη διετία Παπανδρέου.

Οι 190 παρευρισκόμενοι φανερά εκνευρισμένοι άρχισαν να δυσανασχετούν και το τέλος της Εισήγησης Σταϊκούρα, δεν βρήκε στην αίθουσα ούτε τους μισούς. Όπως μας τόνισε στέλεχος της τοπικής ΝΟΔΕ, στο τέλος -οβ δι ρέκορντ- τα άκουσε για τα καλά ο Σταϊκούρας, ενώ για τις Καραμανλικές του κορώνες ενημερώθηκε και το επιτελείο Σαμαρά. “Κρίμα για έναν 38χρονο πολιτικό να ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και να επενδύει την πολιτκή του ανέλιξη στην Καραμανλική φράξια, απαξιώνοντα ςσ εκομματική εκδήλωση τον πρόεδρό μας Αντώνη Σαμαρά” μας είπε χαρακτηριστικά μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων.
Με ίδια σκουριασμένα μυαλά συνεχίζει η ΝΔ, γι’ αυτό και δεν μπορεί ούτε σ εμια πληρωμένη δημοσκόπηση να εφασφαλίσει αυτοδυναμία. Μέχρι και οι νεοδημοκράτες άκουγαν για Καραμανλή και έβγαζαν σπυριά. Πραγματικά κρίμα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να σημειώσουμε, ότι στο χώρο υπήρχαν επιμελώς στημένες 210 καρέκλες από τις οποίες οι 21 ήταν κενές. Τη εκδήλωση άνοιξε η δραστήρια ΟΝΝΕΔίτισσα Γιάννα Γεωργούλη, πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Πασσαρώνας και ακολούθησε το καλωσόρισμα του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ, Γιάννη Παπαθανασίου. Μετά τον λόγο πήρε ο Σταϊκούρας και άρχισαν τα… όργανα!!!