protothema.gr /Πέτρος Κατσάκος, Ηλιάνα Γαβαλά
Τελικά παρά τις σκληρές δηλώσεις, παρά τα προεκλογικά χτυπήματα που πολλές φορές είναι και κάτω από τη μέση… πολλοί δεν χάνουν το χιούμορ τους και συχνά διακωμωδούν ακόμη και αυτά τα διαφημιστικά μηνύματα των κομμάτων.

Η πρώτη αφορμή δόθηκε με το περίφημο «γιατί κύριε;» της διαφήμισης της ΝΔ. Λίγες ώρες μόνο μετά την μετάδοση του σποτ από την τηλεόραση, το youtube κατακλύσθηκε από δεκάδες σατιρικά βιντεάκια που σατίριζαν τη διαφήμιση.

 

{youtube width=”640″ height=”510″}bLP1F40Pb7g[/youtube]

{youtube width=”640″ height=”510″}Nj3gP-8AYZ4[/youtube]

Με χιούμορ, όμως, επεχείρησε να συνεχίσει την προεκλογική μάχη και η νεολαία της ΝΔ, ρίχνοντας και αυτή με τη σειρά της δύο σποτ με καυστικό περιεχόμενο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

{youtube width=”640″ height=”510″}SNobFYdrKRY[/youtube]

{youtube width=”640″ height=”510″}WQ1ysrAMI7U[/youtube]

 

Εν αναμονή λοιπόν την χιουμοριστικής ανταπάντησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ….

Την ίδια ώρα, πάντως, στο διαδίκτυο εμφνίζονται και μουσικές συνθέσεις. «Αλέξη σε στηρίζουμε μα πρόσεξε λιγάκι και μάθε από τον Γιώργαρο που έγινε Γιωργάκης…»

Στίχοι με νόημα, αφιερωμένοι στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρεται στο youtube, εκεί δηλαδή όπου μεταφορτώθηκε το τραγούδι, την έμπνευση και την εκτέλεση του τραγουδιού την έχουν οι «Άστεγοι» όπως αυτοχαρακτηρίζονται.

Το τραγούδι έχει διάρκεια περίπου πέντε λεπτά και διακωμωδεί και εκείνους που πιστεύουν ότι μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την καταστροφή με τον εξής στίχο: «Κατακλυσμοί θα γίνουνε και η γη θα σταματήσει, λιμοί και καταποντισμοί ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει».

Ενδιαφέρον έχει και ο στίχος που αναφέρεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ… «Αλέξη σε στηρίζουμε μα πρόσεξε εκείνο που σε θέλω… Μη γίνεις διαπραγματευτής όπως ο Βενιζέλος…»

 

Ακούστε όλο το τραγούδι εδώ

{youtube width=”640″ height=”510″}NDUlnZNIhiQ[/youtube]