Πηγή ποικίλων σχολίων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η συγχαρητήρια επιστολή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ προς τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του, εξαιτίας ενός ολισθήματος στα αγγλικά πριν από την υπογραφή του.

Στο μήνυμά του που δημοσιεύεται στον λογαριασμό της γαλλικής Προεδρίας στο Twitter, ο Ολάντ βάζει την υπογραφή του με στυλό προσθέτοντας τη φράση «friendly, François Hollande».

Όμως η φράση αυτή στα αγγλικά μπορεί να διαβασθεί ως «φιλικός, Φρανσουά Ολάντ», αντί για το «φιλικά» στο οποίο στόχευε ο Γάλλος πρόεδρος και στα αγγλικά αποδίδεται με τη φράση «friendly yours».

Το 2010, ο προκάτοχός του Νικολά Σαρκοζί είχε προκαλέσει μεγάλη θυμηδία στα ιντερνετικά μέσα όταν, εκφράζοντας τη λύπη του προς την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον για τη βροχή κατά την υποδοχή της είχε πει «sorry for the time» (συγγνώμη για την ώρα), αντί για το σωστό «sorry for the weather» (συγγνώμη για τον καιρό).

Ο Ολάντ απέστειλε τα «θερμά του συγχαρητήρια» στον Ομπάμα, χαιρετίζοντας την «σαφή εκλογή υπέρ μίας ανοικτής, αλληλέγγυας, Αμερικής», σε ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσίευσε η γαλλική Προεδρία.

Ethnos