Ο Βρετανός Christian Owens αγόρασε τον πρώτο του υπολογιστή σε ηλικία επτά ετών. Τρία χρόνια αργότερα απέκτησε τον πρώτο του Mac. Το 2008 ο Owens ήταν 14 ετών όταν ίδρυσε τη δική εταιρεία – το site Mac Bundle Box. Σε αυτό το site πουλιόνταν προγράμματα για το Mac OS X σε μειωμένες τιμές.

Μέσω διαπραγματεύσεων που έκανε με τους προγραμματιστές, ο Owens κατάφερε να πουλά τα προγράμματα τους σε καλύτερες τιμές. Έτσι αν ένα πρόγραμμα κόστιζε 400 δολάρια, οι πελάτες του Owens μπορούσαν να το αγοράσουν στα 40 δολάρια. Εκτός αυτού κάθε εκατοστός αγοραστής αποκτούσε ένα πρόγραμμα δωρεάν.

Το MacBundle Box έγινε σύντομα επιτυχία. Έτσι μέσα σε δύο χρόνια ο Christian Owens κέρδισε 1.000.000 δολάρια

Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Owens o oποίος με το “Branchr” μπήκε στo διαφημιστικό χώρο. Αυτή η υπηρεσία λειτουργεί με τη λογική του “pay-per-click” και περιλαμβάνει περίπου 300 εκατομμύρια διαφημιστικές προβολές ανά μήνα. Τρέχει σε 17.500 sites αλλά και σε εφαρμογές του iPhone ή Android. Μέσα στο πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας μπήκαν στα ταμεία της εταιρείας 800.000 δολάρια, με τον Owen να απασχολεί οκτώ υπαλλήλους μεταξύ των οποίων και η …μητέρα του.

Το μυστικό του: «Δεν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή. Απαιτείται, απλά, σκληρή δουλειά, συγκεκριμένοι στόχοι και η πρόθεση να καταφέρεις κάτι σημαντικό»
Gizmodo, pc nea