«Παπάδες» ετοιμάζει η Nova για την κάλυψη του μεγάλου φιλικού μπάσκετ ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (25/8) στο ΟΑΚΑ. Θα είναι μετάδοση, με την οποία θα γίνει η πρεμιέρα του HD καναλιού του «μπουκέτου» της Nova. Δηλαδή, του καναλιού High Definition. Τι θα κάνει, λοιπόν, το συνδρομητικό της Κάντζας; Και τι δεν θα κάνει. Πάμε, λοιπόν: Το Σάββατο θα ξεκινήσουν οι μεταδόσεις των προηγούμενων αγώνων Ελλάδας-ΗΠΑ. Αυτών που έγιναν το 1994 στο Τορόντο, το 2004 στην Αθήνα, το 2006 και στο 2008. Επίσης, θα μεταδοθεί απʼ τη Nova και ο μεγάλος αγώνας ΗΠΑ-Κροατίας που έγινε στην Βαρκελώνη.

Την Τρίτη, παραμονή του αγώνα, 24/8, θα προβληθεί εκπομπή διάρκειας δύο ωρών που θα… πάει τον χρόνο πίσω και πιο συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής και την αναμέτρηση Ελλάδας – ΗΠΑ όπου λίγο έλειψε να κερδίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Την εκπομπή θα παρουσιάσει…

ο Γιάννης Ψαράκης και για λογαριασμό της δούλεψαν πολλοί συνάδελφοι, ενώ πάρθηκαν και συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές των αγώνων. Τον Νάσο Γαλακτερό, τον Κώστα Παταβούκα, το Νίκο Ζήση, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Την ημέρα του αγώνα, σε κανάλι εκτός του HD, ο Νίκος Παπαδογιάννης θα παρουσιάσει εκπομπή όπου σαν βασικό στόχο θα έχει την προβολή των δύο ομάδων, ενώ ο συνάδελφος μιλάει με τον προπονητή και τους παίκτες των ΗΠΑ το 1990.

Πως θα καλυφθεί ο αγώνας; Για τις ανάγκες της τηλεοπτικής παραγωγής, θα χρησιμοποιηθούν 15 κάμερες συν δύο που θα χρησιμοποιηθούν για τις pre και post game εκπομπές. Απʼ όλες αυτές τις κάμερες, η μία θα είναι πάνω σε γερανό, δύο στα καλάθια (πάνω απʼ το ύψος της μπασκέτας) και μία σούπερ σλόου μόσιον.

Ο αγώνας αρχίζει στις 19:00, ενώ απʼ τις 18:00 θα βγεί pre game εκπομπή που θα παρουσιάσει, από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του ΟΑΚΑ ο Γιώργος Συρίγος, ο οποίος θα έχει δίπλα του και καλεσμένο.

Στην περιγραφή του μεγάλου αγώνα θα είναι ο Δημήτρης Καρύδας και στον σχολιασμό ο Φίλιππας Συρίγος. Στους πάγκους των ομάδων θα βρίσκονται οι Νικήτας Αυγουλής (Ελλάδα), Νίκος Παπαδογιάννης (ΗΠΑ).
gazzetta.gr