Οι θεαματικοί πολυτελείς ουρανοξύστες της Park Avenue. Τα luxury διαμερίσματα των κροίσων, ο περίφημος οίκος δημοπρασιών Christie’s εκεί όπου ο μεγιστάνας Σταύρος Νιάρχος συνήθιζε να «χτυπάει» πίνακες των Ρενουάρ και Βαν Γκογκ. Το εμβληματικό ξενοδοχείο Waldorf Astoria, τα chic εστιατόρια και τα private clubs. 

Σε ένα από αυτά ο Μπιλ, ο Μουχτάρ, ο Ανδρέας, ο Τζον και άλλες ισχυρές προσωπικότητες του πλανήτη θα περιμένουν την ερχόμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο Prime Minister θα φτάσει στην Park Avenue του πολύβουου Big Apple το βράδυ της Πέμπτης για το επίσημο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative). Ένα επίσημο δείπνο φιλανθρωπικού χαρακτήρα με στόχο την ενεργοποίηση της ελληνικής διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας για την παροχή στήριξης στην Ελλάδα.

Η είδηση
Όταν πριν δύο μήνες αναφέρθηκα μέσα από την έντυπη έκδοση της Σίβυλλας στο «Βήμα της Κυριακής» στην συγκεκριμένη εκδήλωση, τον ρόλο και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Μπιλ Κλίντον (μαζί με επιφανή ονόματα της διεθνούς οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής ζωής) με σκοπό να βοηθήσουν την σκληρά δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση Ελλάδα γνώριζα ότι δεν ήταν ακόμα σίγουρη η παρουσία του κ. Σαμαρά στο δείπνο.

To lunch με τον ελληνοαμερικανό πρόεδρο της Morgan Stanley
Ο Greek Prime minister όμως είπε τελικά το ναι. Ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται άλλωστε από το ερχόμενο Σάββατο και για έξι ημέρες μαζί με τους συνεργάτες του στις ΗΠΑ. Στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί ως γνωστό με ισχυρές επιχειρηματικές προσωπικότητες, επικεφαλής funds, ιδιοκτήτες εταιριών παγκόσμιας εμβέλειας με σκοπό να του πείσει να επενδύσουν στην Ελλάδα.Ο Πρωθυπουργός θα παραμείνει το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα στην Νέα Υόρκη. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Anthony το μεσημέρι της Δευτέρας θα απολαύσει το μεσημεριανό του φαγητό μαζί με τον Πρόεδρο της Morgan Stanley κ. Robert Diamond. Ο κ. Diamond είναι πανίσχυρος, άκρως επικοινωνιακός και βέβαια ένας παγκόσμιος τραπεζίτης ελληνοαμερικανικής καταγωγής.

Αχ! Ζηλεύω τόσο μα τόσο πολύ τον Greek Prime Minister. Μα δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το απολαμβάνεις το lunch ή dinner σου με φόντο τις αστραφτερές λεωφόρους της πολυαγαπημένης μου μητρόπολης του πλανήτη. Έχοντας μάλιστα κοντά σου ένα τόσο ενδιαφέροντα συνομιλητή.

Η συνάντηση με τον billionaire greek-american Mr. Peterson
Ο κ. Σαμαράς την Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου θα πετάξει στην Ουάσιγκτον. Ο Πρωθυπουργός μαθαίνω ότι θα δώσει διάλεξη στο Peterson Institute στην Ουάσιγκτον. Ο Mr. Peterson είναι επίσης ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Πάμπλουτος! Ασχολείται ιδιαίτερα (μέσω βέβαια και του Institute) με τα οικονομικά θέματα της Αμερικής . Ο δαιμόνιος Greek-American προτείνει τρόπους μέσα από τους οποίους η Αμερική θα εξαλείψει το χρέος της.

Το δείπνο στην park avenue με τελετάρχη τον Τζόρτζ Στεφανόπουλο
Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για το επίσημο δείπνο της “The Hellenic Initiative” με διακεκριμένο ομιλητή τον Μπιλ Κλιντον. Ο κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα βραβευτεί για την τεράστια φιλανθρωπική προσφορά ενός από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ιδρύματα του πλανήτη. Ο Αγαπημένος μου Μουχτάρ Κεντ, τουρκοαμερικανικής καταγωγής (είχε έρθει τον Αύγουστο για μερικές μέρες στην Μύκονο), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της The Coca Cola Company και ο Andrew N. Liveris από την Dow Chemical Company θα βραβευτούν επίσης.Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος θα προεδρεύσει στην εκδήλωση ως τελετάρχης. Ξένοι, Ελληνοαμερικανοί και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν προσφέρει πάρα πολλά χρήματα. Περισσότερες από 500 εταιρικές και ατομικές χορηγίες έχουν ήδη δηλωθεί. «Όλοι μαζί να βοηθήσουμε την Ελλάδα λοιπόν. Γιατί το αξίζει!» όπως λέει πάντα ο Μπιλ Κλίντον…

tovima.gr