Του Δημήτρη Παφίλα

Έργο βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 76 εκατ. ευρώ (299 εκατ. τουρκικές λίρες) ανέλαβε η Ελλάκτωρ στην Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας σε σχετικό διαγωνισμό ακόμη και τους ισχυρούς εγχώριους τεχνικούς ομίλους.

Η ανάδειξη της Ελλάκτωρ, ως προτιμητέου αναδόχου, για έργο στην Τουρκία αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μεγαλύτερες τουρκικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες (Γερμανία, Γαλλία κτλ) και τελικώς επιλέχθηκε η ελληνική, η οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνει τόσο μεγάλο έργο στην Τουρκία.

Η επιλογή για το συγκεκριμένο έργο ανοίγει τον δρόμο για την διεκδίκηση μεγαλύτερων έργων στην τεράστια αγορά της Τουρκίας και προσθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία.
Μέχρι τώρα η θυγατρική του ομίλου στην Τουρκία συμμετείχε σε διαγωνισμούς στην γειτονική χώρα, αλλά είχε αναλάβει μόνο ένα μικρό τεχνικό έργο αποβλήτων στην Σμύρνη. Εκτός, όμως, απο το έργο στην Τουρκία, στον τομέα περιβάλλοντος το εξωτερικό η Ελλάκτωρ έχει αναλάβει και στην Μπογκοτά της Κολομβίας ενω έχει αρχίσει την επέκταση της στην αναπτυσσόμενη αγορά της Αφρικής.

Το 2016 ο κύκλος εργασιών της Ελλάκτωρ ανήλθε σε 1,9 δισ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη προ χρηματοοικονομικών έφθασαν τα 31 εκατ. ευρώ, ενω οι ζημιές χρήσης ανήλθαν σε 96,7 εκατ. ευρώ.