Regling: Όχι κούρεμα χρέους, πιθανόν κάποια μέτρα για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

Regling: Όχι κούρεμα χρέους, πιθανόν κάποια μέτρα για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

Το Eurogroup θα εξετάσει την πιο πρόσφατη ανάλυση βιωσιμότητας και στη συνέχεια θα αποφασίσει ποια μέτρα είναι κατάλληλα υπό αυτές τις συνθήκες

Ενισχυμένη εποπτεία στην μετά την 20η Αυγούστου εποχή

Ενισχυμένη εποπτεία στην μετά την 20η Αυγούστου εποχή

Τα δώρα που περιμένει η κυβέρνηση, οι δεσμεύσεις & τα 6 σημεία του νέου ολιγοσέλιδου κειμένου-συμφωνίας.   του Αργύρη Παπαστάθη

Brain Drain: Μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα

Brain Drain: Μια ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα

Μία έρευνα της ICAP για όσους έγκαλείπουν την χώρα- Με ανώτερη μόρφωση &... one-way ticket!  

Ο πρόεδρος του ΧΑ στο FoxNews

Ο πρόεδρος του ΧΑ στο FoxNews

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρεται στις ανησυχίες ελληνικών εταιρειών για τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Donald Trump  Watch the latest video at foxbusiness.com

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Pinelopi Koujianou Goldberg επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Διαβάστε την ανακοίνωση για την τοποθέτηση της Ελληνίδας καθηγήτριας στο Yale 

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Οι κούφιες υποσχέσεις της ΔΕΘ

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Άρθρα

Του Γιώργου Κούρου

Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα σημάνουν και τον νέο «κύκλο» πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία ξεκινά αμέσως μετά την καλοκαιρινή ραστώνη.

Ένας θεσμός που έχει σημαδευτεί, στο πέρασμα της Ιστορίας, από τις γνωστές «αμαρτίες» του παρελθόντος. Εξαγγελίες, υποσχέσεις «κούφιες» και αμέτρητα ΘΑ.

Όσοι πρωθυπουργοί και αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την παράδοση.

Μια παράδοση που θα έπρεπε να είχε τερματιστεί με την είσοδο της χώρας στον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έχουν ακουστεί την τελευταία επταετία της κρίσης.

Ούτε ως δικαιολογία θα μπορούσε να ακουστεί ότι «η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος», όπως έλεγε και ο Μακιαβέλι.

Πολύ απλά διότι όλοι, μηδενός πολιτικού εξαιρουμένου, γνώριζαν την αναγκαιότητα της εποχής των μνημονίων. Θυσίες πολλές, όσες δεν είχαν γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια στη χώρα.

Ουδείς όμως βρήκε το θάρρος να πει την αλήθεια στους πολίτες. Η κοινωνία όμως γνωρίζει, γιατί βιώνει στο πετσί της το κόστος των μνημονίων.

Ανεργία, φτώχεια, λουκέτα, με μεγάλες ταχύτητες επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ‘60.
Αυτά μέχρι χθες. Το παρελθόν όλοι το γνωρίζουν, όπως και τα λάθη που έγιναν. Η κοινωνία έχει γνώση των πεπραγμένων όλων.

Τις επόμενες ημέρες έχουμε τα εγκαίνια μιας ακόμη ΔΕΘ. Και το ερώτημα είναι, άραγε αυτή τη φορά θα ξεφύγουν οι πολιτικοί ταγοί από την πεπατημένη; Ή θα ανοίξουν και πάλι ένα, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, «παράθυρο» παροχών;

Θα είναι σίγουρα λάθος να μοιράσουν φρούδες ελπίδες για οποιαδήποτε «αλλαγή», όχι του οικονομικού κλίματος, αφού οι αριθμοί βελτιώνονται, αλλά των επιβαρύνσεων των οικογενειακών προϋπολογισμών. Γιατί ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Ακόμη κι αν όλα, καθαρά από τύχη, πάνε καλά και το καλοκαίρι του 2018 ελευθερωθούμε από τον «ζυγό» των δανειστών, η ανηφόρα δεν τελειώνει. 

Σύνδεση