Κάνει πίσω ο Κάλαμος για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κάνει πίσω ο Κάλαμος για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency

Προς ναυάγιο το deal ης Εθνικής Ασφαλιστικής;

Προς ναυάγιο το deal ης Εθνικής Ασφαλιστικής;

Σε θρίλερ μετατρέπεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ύστερα από την διάψευση της Pimco ότι θα συμμετέχει στο νέο επενδυτικό σχήμα-Τι λέει η ΕΧΙΝ

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πολλαπλώς κερδισμένο το Βερολίνο από την πολιτική της ΕΚΤ

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Του Jean-Michel Paul, BloombergView Τον Νοέμβριο, η πρώην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, χαρακτήρισε το τρέχον χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού ως "μυστήριο".

Τραγωδία εν ελεξίξει

Τραγωδία εν ελεξίξει

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι…

Ελλαδα-ΗΠΑ: Επενδύσεις σε σημείο μηδέν!

Ελλαδα-ΗΠΑ: Επενδύσεις σε σημείο μηδέν!

Στον αέρα η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ! Εκτεθειμένοι αμφότερα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον..

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Οι κούφιες υποσχέσεις της ΔΕΘ

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Άρθρα

Του Γιώργου Κούρου

Απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τα εγκαίνια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα σημάνουν και τον νέο «κύκλο» πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία ξεκινά αμέσως μετά την καλοκαιρινή ραστώνη.

Ένας θεσμός που έχει σημαδευτεί, στο πέρασμα της Ιστορίας, από τις γνωστές «αμαρτίες» του παρελθόντος. Εξαγγελίες, υποσχέσεις «κούφιες» και αμέτρητα ΘΑ.

Όσοι πρωθυπουργοί και αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την παράδοση.

Μια παράδοση που θα έπρεπε να είχε τερματιστεί με την είσοδο της χώρας στον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα έχουν ακουστεί την τελευταία επταετία της κρίσης.

Ούτε ως δικαιολογία θα μπορούσε να ακουστεί ότι «η υπόσχεση που δόθηκε ήταν μια αναγκαιότητα του παρελθόντος. Ο λόγος που δεν κρατήθηκε είναι μια αναγκαιότητα του παρόντος», όπως έλεγε και ο Μακιαβέλι.

Πολύ απλά διότι όλοι, μηδενός πολιτικού εξαιρουμένου, γνώριζαν την αναγκαιότητα της εποχής των μνημονίων. Θυσίες πολλές, όσες δεν είχαν γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια στη χώρα.

Ουδείς όμως βρήκε το θάρρος να πει την αλήθεια στους πολίτες. Η κοινωνία όμως γνωρίζει, γιατί βιώνει στο πετσί της το κόστος των μνημονίων.

Ανεργία, φτώχεια, λουκέτα, με μεγάλες ταχύτητες επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ‘60.
Αυτά μέχρι χθες. Το παρελθόν όλοι το γνωρίζουν, όπως και τα λάθη που έγιναν. Η κοινωνία έχει γνώση των πεπραγμένων όλων.

Τις επόμενες ημέρες έχουμε τα εγκαίνια μιας ακόμη ΔΕΘ. Και το ερώτημα είναι, άραγε αυτή τη φορά θα ξεφύγουν οι πολιτικοί ταγοί από την πεπατημένη; Ή θα ανοίξουν και πάλι ένα, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, «παράθυρο» παροχών;

Θα είναι σίγουρα λάθος να μοιράσουν φρούδες ελπίδες για οποιαδήποτε «αλλαγή», όχι του οικονομικού κλίματος, αφού οι αριθμοί βελτιώνονται, αλλά των επιβαρύνσεων των οικογενειακών προϋπολογισμών. Γιατί ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Ακόμη κι αν όλα, καθαρά από τύχη, πάνε καλά και το καλοκαίρι του 2018 ελευθερωθούμε από τον «ζυγό» των δανειστών, η ανηφόρα δεν τελειώνει. 

Σύνδεση