Κάνει πίσω ο Κάλαμος για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κάνει πίσω ο Κάλαμος για το deal της Εθνικής Ασφαλιστικής

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του GreekAmericanNewsAgency

Προς ναυάγιο το deal ης Εθνικής Ασφαλιστικής;

Προς ναυάγιο το deal ης Εθνικής Ασφαλιστικής;

Σε θρίλερ μετατρέπεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ύστερα από την διάψευση της Pimco ότι θα συμμετέχει στο νέο επενδυτικό σχήμα-Τι λέει η ΕΧΙΝ

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πόσα κέρδισε η Γερμανία από την πολιτική χαμηλών επιτοκίων

Πολλαπλώς κερδισμένο το Βερολίνο από την πολιτική της ΕΚΤ

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Η φούσκα της ποσοτικής χαλάρωσης

Του Jean-Michel Paul, BloombergView Τον Νοέμβριο, η πρώην επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, χαρακτήρισε το τρέχον χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού ως "μυστήριο".

Τραγωδία εν ελεξίξει

Τραγωδία εν ελεξίξει

Είναι αδύνατον να παραμένει κανείς αισιόδοξος, όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, προβλέποντας πως ο κατήφορος μόλις ξεκίνησε – ότι βρισκόμαστε ακόμη στις πρώτες σκηνές της τραγωδίας, το τέλος της οποίας θα μπορούσε να είναι…

Ελλαδα-ΗΠΑ: Επενδύσεις σε σημείο μηδέν!

Ελλαδα-ΗΠΑ: Επενδύσεις σε σημείο μηδέν!

Στον αέρα η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ! Εκτεθειμένοι αμφότερα σε Αθήνα και Ουάσιγκτον..

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Εκτύπωση

Η κοροϊδία του "κοινωνικού μερίσματος"

Καταχωρήθηκε από τον/την Δέσποινα Συριοπούλου on . Δημοσιεύθηκε στο Άρθρα

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να το κρύψει, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Το περιβόητο "κοινωνικό μέρισμα" φέτος είναι κομμένο... από τις σάρκες των συνταξιούχων. Ή, όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, "να σε κάψω, Γιάννη, να σε αλείψω μέλι"... 

Το "μέρισμα" είναι "κοινωνικό", αλλά για διαφορετικό λόγο από εκείνον που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση. Είναι κοινωνικό ως προς την προέλευσή του, γιατί έχει προκύψει στύβοντας ακόμα περισσότερο κοινωνικές ομάδες που ήδη υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική. Ιδού οι... πηγές του.   

Το φετινό "υπερ-πλεόνασμα", λοιπόν, χάρη στο οποίο θα δοθούν τον επόμενο μήνα τα ψίχουλα στους κοινωνικά αδύνατους οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη μη απόδοση δεκάδων χιλιάδων νέων συντάξεων σε ασφαλισμένους που περιμένουν πάνω από ενάμιση χρόνο να λάβουν σε μορφή σύνταξης τους κόπους μιας ζωής. Μη δίνοντας τα Ταμεία νέες συντάξεις, εμφάνισαν μειωμένες τις δαπάνες τους και έτσι πλεονασματικούς τους προϋπολογισμούς τους. 

Η δεύτερη "πηγή" για το φετινό "κοινωνικό μέρισμα", που ενισχύει τον υποκριτικό χαρακτήρα αυτής της κίνησης από μεριάς κυβέρνησης, είναι ότι τις ίδιες μέρες που σχεδόν 1 εκατομμύριο φτωχοί θα περιμένουν το "μέρισμα", σχεδόν 150.000, επίσης φτωχοί, χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάνουν το ΕΚΑΣ, ενώ οι μισοί από εκείνους τους συνταξιούχους οι οποίοι θα λάβουν, μετά από πολύμηνη αναμονή, εκείνες τις μέρες τελικά τη σύνταξή τους, θα τη δουν κουτσουρεμένη έως και κατά 35%.

Η τρίτη "πηγή" που αποδεικνύει την κυβερνητική κοροϊδία πίσω από το "κοινωνικό μέρισμα" αφορά την επικείμενη αναδρομική επιστροφή μέρος των κρατήσεων επί των κύριων συντάξεων υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η οποία αποτελεί μέρος της φετινής χριστουγεννιάτικης "φιλο-λαϊκής" κίνησης. 

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ως "δίκαιη" επιστρέφοντας μέρος αυτών των κρατήσεων οι οποίες είχαν επιβληθεί σε πλασματικά υψηλές συντάξεις, δεδομένου ότι δεν είχαν αφαιρεθεί οι μειώσεις μετά το 2012. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως ήταν η ίδια κυβέρνηση που είχε αυξήσει τις κρατήσεις αυτές το 2015 από το 4% στο 6%, ενώ είχε επιβάλλει για πρώτη κράτηση 6% στις επικουρικές συντάξεις.

Σύνδεση