Αισιόδοξος τόσο για την πορεία της χώρας όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων εμφανίστηκε  ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

 

Ο υπουργός, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, εκτίμησε ότι για πρώτη φορά, υπήρξε ένα τόσο έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από την πλευρά των Γάλλων.

«Συζητήσαμε θέματα του ενδιαφέροντός μας για περίπου 45 λεπτά. Τους δόθηκαν πάρα πολλές γραπτές πληροφορίες, γιατί είχαμε περίπου ετοιμαστεί σε ορισμένες ερωτήσεις που πιθανότατα θα έκαναν, οπότε είχαμε έτοιμες απαντήσεις, και τις δώσαμε και σε ό,τι αφορά το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το νησί της Αιγιλείας και την πρόταση για το «ελληνικό, θερινό Νταβός», ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι «θα χτιστεί ένα νησί, όπου κάθε κράτος – μέλος του ΟΗΕ θα κληθεί, έτσι ώστε να τού δοθεί ένας συγκεκριμένος φόρος και θα χτίσει τη δική του εστία». «Δεν είναι κάτι της τελευταίας στιγμής, υπάρχει μια ομάδα κεφάτων ανθρώπων, ούτε είναι εταιρίες συμβολαίων ούτε τίποτα» συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Πηγή: ΑΜΠΕ