Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει με το IIF σχετικά με την πιθανότητα να επιτραπεί στην Ελλάδα να προχωρήσει σε επαναγορά ομολόγων στις τρέχουσες τιμές της αγοράς για να μειώσει το επίπεδο χρέους της, δήλωσε ο επικεφαλής του IIF, Charles Dallara στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το IIF, δεν θα ήταν υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Dallara.

Προσφάτως, το μέλος της ΕΚΤ, Joerg Asmussen έριξε την ιδέα η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει κεφάλαια που έχει δανειστεί ώστε να επαναγοράσει δικό της κρατικό χρέος από τις αγορές στις τρέχουσες χαμηλές τιμές, προκειμένου να μειώσει το ποσοστό χρέους της.

«Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το επίπεδο του ελληνικού χρέους θα αυξηθεί υψηλότερα από το στόχο για 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020», δήλωσε ο Asmussen. «Επομένως, κάποιος πρέπει να εξετάσει τα στοιχεία που θα καθιστούσαν πιθανή την επίτευξη του στόχου. Μια επιλογή θα ήταν η επαναγορά χρέους».

Από την πλευρά του ο Dallara τόνισε πως η καλύτερη χρήση οποιωνδήποτε επιπλέον κεφαλαίων από την ευρωζώνη για την κάλυψη του κενού χρηματοδότησης, θα ήταν για τη μείωση του επιτοκίου, και όχι για την επαναγορά χρέους, καθώς δεν αντιμετωπίζεται η καρδιά του προβλήματος σήμερα».

πηγή

 

Πηγή:www.capital.gr