Επένδυση με σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, στο φυσικό τοπίο και στον τουριστικό χαρακτήρα του Αστέρα
Αστέρας Βουλιαγμένης: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η επένδυση
Γράφει η Χριστίνα Πουτέτση

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ εκτιμάται η συνολική επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης, που περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπτυξης για τη ριζική ανακαίνιση ξενοδοχείων και μπάνγκαλοους, με ορίζοντα λειτουργίας τον Απρίλιο του 2018, την κατασκευή 13 πολυτελών κατοικιών, την αναβάθμιση της μαρίνας και τη δημιουργία πάρκου αναψυχής.

Το σχέδιο ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης ως πολυτελούς τουριστικού προορισμόυ στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και διεθνώς, τόνισε ο CEO της AGC Equity Partners κ. Γουαλίντ Αμπου-Σουούντ, στην παρουσίαση του σχεδίου την Τρίτη από εκπροσώπους των επενδυτών. Αναφερόμενος στους κύριους άξονες που διακατέχουν το επενδυτικό σχέδιο, επισήμανε τον σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά, στο φυσικό τοπίο και στον τουριστικό χαρακτήρα του Αστέρα – με τη διατήρηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων – στις αναπτυξιακές προοπτικές και στις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που θα φέρει το έργο, καθώς και στην απασχόληση μεγαλύτερου αριθμού εργαζομένων απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Η AGC για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IVLP (Jermyn Street) και της Apollo Investment Hold co S.a.r.l (Apollo), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Αραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group ολοκλήρωσαν την εξαγορά του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. στις 27 Οκτωβρίου. Το συνολικό τίμημα το οποίο ανάγεται στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς αντιστοιχεί σε 444 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο Chief Investment Officer του Abu Dhabi Investment Council κ. Μαρκ Κούτης τόνισε ότι ο Αστέρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλες. Ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία αυτής της επένδυσης, λέγοντας ότι «τα χρήματα μένουν στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται για να αναδείξουν ένα καταπληκτικό ακίνητο», για το οποίο δεν υπάρχει σύγκριση.
Στις επενδύσεις της Dogus Holding στην Ελλάδα, οι οποίες μαζί με το Χίλτον και την ολοκλήρωση των εργασιών στον Αστέρα θα ανέλθουν στα 400 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ο CEO της εταιρίας κ. Χουσνού Ακάν, υπογραμμίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα επισήμανε τις τέσσερις μαρίνες που διαχειρίζεται ο όμιλος στα Γουβιά, τον Φλοίσβο, τη Ζέα και τη Λευκάδα, σε συνεργασία με τη Lamda Develompent και την Κυριακούλης. Σημειώνοντας τον προσανατολισμό του ομίλου Dogus και στον τουρισμό, ως έναν από τους οκτώ τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, δήλωσε ότι στόχος του είναι να αυξήσει τα ξενοδοχεία του από 18 που υπάρχουν σήμερα σε έξι χώρες στα 26 έως το 2018.

Παρουσιάζοντας αναλυτικά το σχέδιο ο Executive Director της Astir Development κ. Τζέφρι Μακντόναλντ και ο Vice President, Project Management της Hill International κ. Μανώλης Σιγάλας, σημείωσαν ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς 18 μήνες, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης της χερσονήσου με 217 στρέμματα ζώνες προστασίας από τα συνολικά 302 στρέμματα.

Η πρόταση προβλέπει την ενίσχυση της φύτευσης η οποία θα ξεπερνά συνολικά τα 6.300 δένδρα. Η μέγιστη κάλυψη φθάνει στο 10%, η μέγιστη δόμηση στα 56.500 m2 (με συντελεστή δόμησης μικρότερο του 0,2), ενώ τουλάχιστον 41.500 m2 (73,5% δομήσιμης επιφάνειας) θα είναι για χρήση τουρισμού και ξενοδοχείων και κατά μέγιστο 15.000 m2 (26,5% δομήσιμης επιφάνειας) θα είναι για χρήση κατοικίας. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία 13 πολυτελών κατοικιών που εντάσσονται ήπια στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη», με πράσινες οροφές και βιοκλιματικό σχεδιασμό, συνολική κάλυψη τα 8.000 m2 και μέγιστο ύψος τα 7,5 μέτρα. Επίσης, διασφαλίζεται η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος.

Η ανακαίνιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» και των bungalows θα ξεκινήσει άμεσα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ με την έκδοση δεύτερης άδειας θα προχωρήσουν και οι εξωτερικές εργασίες. Το 2019 θα ολοκληρωθεί και η σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας. Πιο συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Ναυσικά θα διαμορφωθούν 132 δωμάτια, από τα οποία τα 22 είναι σουίτες, ενώ θα γίνει πλήρης ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, του χώρου της πισίνας, δημιουργία bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα και ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας. Στο ξενοδοχείο Αρίων θα διαμορφωθούν 122 δωμάτια, από τα οποία τα 20 είναι σουίτες, ενώ προβλέπεται ανακαίνιση εσωτερικών χώρων, νέα εμπειρία γαστρονομίας, συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών, αναβάθμιση και δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων Spa διεθνών προδιαγραφών και πλήρης ανακαίνιση και αναβάθμιση του χώρου της πισίνας και των εξωτερικών χώρων. Τα μπάνγκαλοους θα αναβαθμιστούν σε υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας.

Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης, οι εγκαταστάσεις του Astir Beach και του εστιατορίου Nobu θα παραμείνουν σε λειτουργία. Στην Astir Beach γίνεται αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων εστίασης, βελτίωση του Platinum Club and Spa και της πρόσβασης στην αρχαιολογική ζώνη του «Ναού του Απόλλωνα».

Στο πάρκο αναψυχής θα διαμορφωθούν διαδρομές περιπάτου και αναψυχής και θα διατηρηθούν και αναβαθμιστούν οι υφιστάμενοι φυσικοί πόροι.

Η ανάπλαση της Μαρίνα Βουλιαγμένης αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις αδειοδοτικές διαδικασίες για τη χωροθέτησή της. Σε αυτή προβλέπεται αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, υποδομών και υπηρεσιών, δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Yacht Club, ενίσχυση των υπηρεσιών αναψυχής και των εμπορικών χρήσεων και αναδιάταξη του εξωτερικού προσήνεμου μώλου εντός της υφιστάμενης χωροθετημένης θαλάσσιας ζώνης για τη δυνητική διεύρυνση της χωρητικότητας.

 

Πηγή

Η επένδυση των 600 εκατ. που… εκτοξεύει τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης: Επένδυση άνω των 600 εκατ. ευρώ

Αστέρας Βουλιαγμένης: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η επένδυση των νέων ιδιοκτητών

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Ποιοι συμμετέχουν στο έργο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ανοιξη του 2018 ανοίγει ο νέος Αστέρας

Ξεκινάει η μεγαλύτερη επένδυση στο ελληνικό real estate

Το 2018 θα ανοίξει ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης
Πώς θα γίνει ο Αστέρας Βουλιαγμένης-Επένδυση άνω των 600 εκ ευρώ και περισσότερες θέσεις εργασίας
Επένδυση 600 εκατ. ευρώ για τον… νέο Αστέρα που θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2018
Διεθνής τουριστικός πόλος από το 2018 ο Αστέρας Βουλιαγμένης
Ετσι θα είναι ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης από το 2018 (μακέτα)
Τον Απρίλιο του 2018 η επαναλειτουργία του Αστέρα Βουλιαγμένης
Ανοιξη του 2018 ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης
Τον Απρίλιο του 2018 ανοίγει τις πόρτες του ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης
Ετσι θα αλλάξει ο Αστέρας Βουλιαγμένης
Το project για τον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης