Εξετάζεται το αίτημα αποζημίωσης της “Βεργίνας”- Εν αναμονή ενός επιχειρηματικού πολέμου;

Τι απαντάει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για τα 100 εκατ. ευρώ που ζητάει η ‘Βεργίνα’

Τοποθετήθηκε με ανακοίνωση η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σχετικά με την αποζημίωση που αξιώνει στα ολλανδικά δικαστήρια η Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης(Βεργίνα)

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου, η Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης που παράγει την μπύρα Βεργίνα κατέφυγε στην ολλανδική δικαιοσύνη αξιώνοντας αποζημίωση από την μητρική της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Heineken ύψους 100 εκατ. ευρώ. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προχώρησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην έκδοσης της παρακάτω ανακοίνωσης:

Με αφορμή  πρόσφατα δημοσιεύματα   που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν την  Heineken N.V.  και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία , θα θέλαμε να δηλώσουμε τα ακόλουθα :

«Η Ζυθοποιία  Μακεδονίας – Θράκης , υπέβαλε αίτημα προς τα Ολλανδικά Δικαστήρια  ζητώντας αποζημίωση από την Heineken N.V. και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σχετικά με την υποτιθεμένη  καταχρηστική συμπεριφορά της τελευταίας  στην Ελλάδα.

Όπως είναι γνωστό , η  Αθηναϊκή Ζυθοποιία από την αρχή έχει δηλώσει ότι θεωρεί την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Δεκεμβρίου του 2015 εντελώς αβάσιμη και έχει προσφύγει εναντίον της στο Διοικητικό Εφετείο, αμφισβητώντας, μεταξύ άλλων, την αξιοπιστία των υποβληθέντων αποδεικτικών μέσων. Η απόφαση επί της προσφυγής εκκρεμεί.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ενημερώθηκε σήμερα, 1/3/17, επισήμως από την Ολλανδική Δικαιοσύνη  ως προς το  περιεχόμενο του αιτήματος και θα τοποθετηθεί πιο αναλυτικά μόλις το εξετάσει στο σύνολο του.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται  ότι  ουδέποτε η  Ζυθοποιία  Μακεδονίας – Θράκης , όλο  το χρονικό διάστημα που ελεγχόταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού , κατέθεσε αγωγή στα Ελληνικά Δικαστήρια  ή καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Σημειώνεται επίσης ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης προσφεύγει στα Ολλανδικά δικαστήρια ενώ είναι σε εξέλιξη νομικές ενέργειες της ίδιας υπόθεσης στην ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει εμπιστοσύνη.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η HeinekenN.V. όσο και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της υπεράσπισής τους. Ως Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη χώρα αλλά και να υπερασπιζόμαστε με πάθος την υπόθεση αυτή, γιατί αυτό οφείλουμε στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, αλλά και τους καταναλωτές μας.”